Kulissza, Szabad tér, Zene

Színház, zene és irodalom a FIN-en

2017. szeptember 24.   fehervar.net  

Az idei FIN – Fehérvári Irodalmi Napok a változatos irodalmi programok mellett számos színházi és zenei programmal várja az érdeklődőket szeptember 26. és október 1. között.

A fesztivál első napján egy különleges színházi performansz részesei lehetnek azok, akik 19 órára ellátogatnak az Öreghegyi Közösségi Házba, hiszen a Tünet együttes három díjjal is kitüntetett előadása, a Sóvirág ezúttal Székesfehérváron lesz látható.

Fahidi Éva Auschwitz–Birkenau-túlélő, és a nála mintegy 60 évvel fiatalabb táncosnő, Cuhorka Emese megrendítő előadása ez örömről, bánatról, útkeresésről.

„- Hová Mész?
– Világgá.
– Mehetek veled?
– Nélküled egy tapodtat se.”

A FIN záróeseményeként pedig egy igazán rendhagyó irodalmi utazáson vehetnek részt a nézők, hiszen a nemrég elhunyt hajléktalan költő, Leé József verseiből készített monodrámát a Holdongolf Projekt Rendben élni címmel. Az előadást, amit már többször játszottak sikerrel Budapesten, ezúttal az Új Magyar Képtárban láthatja a közönség.

Zenei programokból sem lesz hiány, Laboda Róbert zenés könyvbemutatója mellett Rutkai Bori, Háy János és a Kistotál zenekar zenés estjét, valamint Závada Péter és Ratkóczi Huba műsorát láthatja a közönség, szombaton este pedig a Petz Söröző Ujj Zsuzsi és Darvas Kristóf Lugaskoncertjével zárja a programok sorát.

 

További információ és jegyfoglalás:
szinhaz.fin@gmail.com
https://fehervariirodalminapok.blogspot.hu/