2021. szeptember 22., szerda
Mária

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 
 
Újabb hangverseny a templomért

Kattintson a részletekért Tovább gördül a Szent Sebestyén-temp­lom­ért szervezett koncert­so­ro­zat: a következő hangversenyt "Cantate Domino" címmel május 30-án, szombaton 19.45 órakor rendezik, a MusiColore Énekegyüttes és Kővári Péter orgonaművész fellépésével. »
Fehérvárra jön a SingSingSing

Kattintson a részletekért Minden várakozást felülmúlt a SingSingSing musical show sikere, amelynek előadásain rengeteg a fehérvári néző – a közönségnek ezúttal nem kell máshova utaznia: március 9-én, hétfőn a Vörösmarty Színházban látható a produkció. »
Főszereplők kerestetnek

Kattintson a részletekért Lezajlott a Pál utcai fiúk című produkció szereplőválogatása, de a nagyobb szerepek még gazdájukat keresik: január 9-én, pénteken 14 órakor újabb castingot tartanak Seregélyesen, a művelődési ház színháztermében. »
Legyél Te is Pál utcai!

Kattintson a részletekért Jövő tavasszal megvalósuló szabadtéri Pál utcai fiúk színházi produkcióhoz keresnek 9-25 év közötti diákszínjátszókat Seregélyes környékéről. A meghallgatások december 12-13-án lesznek a Seregélyesi Általános Iskola és AMI-ban. »
Mindenki társra vágyik

Kattintson a részletekért A Prospero Színkör Két páros címmel mutatta be Guy Foissy két egyfelvonásosát az idei Paál István Fesztiválon, és a produkció november 8-án ismét látható A Szabadművelődés Házában.
Czeller Péter írása és képei »
Képekbe fogalmazott zene

Kattintson a részletekért A Fonódás Kulturális Egyesület idén is meghirdette azt a Zene-zoom fotópályázatot, amelyre 15-35 éves fiatalok fényképeit várták a megyében zajlott élő zenei eseményekről. A képekből a Művészetek Házában nyílt kiállítás. »
Zenészek a templomért

Kattintson a részletekért Új évaddal folytatódik a felsővárosi Szent Sebestyén fogadalmi templomért szervezett jótékonysági koncertsorozat: október 19-én, vasárnap 18 órakor a Hermann László Kamarazenekar lép fel a templomban, Major István vezetésével. »
Závodszky Noémit köszöntötték

Kattintson a részletekért A Vörösmarty Színház népszerű művésznője a teátrum nyílt napján éppen Gáspár Sándorral közösen dedikált a teátrumban, amikor kollégái, a színház munkatársai és rajongói születésnapi meglepetésekkel rukkoltak elő. »
A világ táncai Fehérváron

Kattintson a részletekért Ünnepélyes gálaműsorral kezdődött az augusztus 24-ig zajló XIX. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál. Idén hat országból érkeztek tánccsoportok és zenekarok a város legnépszerűbb fesztiváljára.
Képeink és videóink a gáláról »
Utolsó tánc - képeink és videónk a záró felvonulásról »
Korábban: Királyi napok jönnek »
Fekete képek

Kattintson a részletekért Fekete képek címmel Koppány Attila festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Pelikán Galériában. A szeptember 12-ig látogatható tárlatot Smohay András művészettörténész ajánlotta a megnyitó közönségének figyelmébe. »
Illúzió és varázslat

Kattintson a részletekért Negyvenhárom „kurzuslakó” részvételével kezdődött meg a IX. Országos Musical&Operett Kurzus Várpalotán. A kurzus gálaestjét idén is Fehérváron, a Vörösmarty Színházban tartják augusztus 7-én, csütörtökön 19 órakor. »
Szerelmes pólósok

Kattintson a részletekért A magyar vízilabda-válogatott parádés győzelmet arat az angolok felett. A fiúk a londoni szállodában ünnepi hangulatban csomagolnak, míg hozzájuk nem menekül egy skót menyasszony. A fiúk magukkal hozzák a lányt Magyarországra. »
Kölyök juniális

Kattintson a részletekért „Vízivárosi Kölyök Juniális” címmel szervez ingyenes gyermekrendezvényt június 28-án, szombaton reggel 9 órától a Budai úti Interspar parkolójában a vízivárosi Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Iroda, a LISZI. »
Kapuk virágdíszben

Kattintson a részletekért A kapuk állnak az idei, immáron tizedik Pünkösdi Virágálom középpontjában: a „Nyitva van az aranykapu” mottó jegyében rendezett program keretében ezúttal belvárosi kapukat öltöztettek virágdíszbe a város ügyes kezű virágkötői. »
Ötéves a MegaDance

Kattintson a részletekért Nagyszabású gálaműsorral ünnepelte ötödik születésnapját a fehérvári MegaDance Táncstúdió. A Rovó Tamás táncművész vezetésével működő stúdió az elmúlt évek alatt rengeteg fehérvári fiatallal ismertette meg a színpadi show-táncokat. »
Ismét a legszebbet keresik

Kattintson a részletekért 12. alkalommal hirdették meg a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője szépségversenyt. Június 15-ig várják mindazon szépségek fényképes önéletrajzát, akik még az idén augusztus 31-ig betöltik 16. életévüket. »
Koncertek az orgonáért

Kattintson a részletekért Kővári Péter orgonaművész koncertjével folytatódik a felsővárosi Szent Sebestyén-templom orgonájának teljes felépítése érdekében szervezett jótékonysági koncertsorozat május 17-én, szombaton 19.45 órakor, az esti szentmise után. »
Elment a Nemzet Színésze

Kattintson a részletekért Életének 84. életében elhunyt Szabó Gyula, a Nemzet Színésze, a nagy mesemondó. A népszerű színművészt hosszú, súlyos betegség után április 4-én otthonában érte a halál. Szabó Gyulát a Vörösmarty Színház saját halottjának tekinti. »
Kezdődnek az Ybl Napok

Kattintson a részletekért Kétszáz éve született Ybl Miklós. Székesfehérvár április 5-én, szombaton 18 órakor muzsikával emlékezik meg híres szülöttéről a felsővárosi Szent Sebestyén-templomban. Ez lesz a Székesfehérvári Ybl Napok nyitórendezvénye. »
Kézművesek hétvégéje

Kattintson a részletekért Április 4-6. között rendezik a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák I. Országos Hétvégéjét. Fehérváron a Kézművesek Háza és a Mesterségek Háza is gazdag kínálattal várja a népi mesterségek iránt érdeklődőket. »
A víz világnapja

Kattintson a részletekért A víz világnapjához kötődően két programot szerveztek március 20-án a Köfém Művelődési Házban. Előbb Banizs Károly tartott előadást a Sóstóról és a Velencei-tó természeti értékeiről, majd megnyitották Rostásy Szabó Mihály fotókiállítását. »
Talált terek

Kattintson a részletekért Nádor Tibor festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Pelikán Galériában. A március 28-ig látogatható tárlatot és az alkotót Jász Attila költő, író, az Új Forrás folyóirat főszerkesztője ajánlotta a jelenlévő közönség figyelmébe. »
Művésztelepek 2013

Kattintson a részletekért A 2013-as 1. Székesfehérvári és a 20. Móri Művésztelepeken készült alkotásokból nyílt kiállítás a Pelikán Galériában. A február 21-ig látogatható ingyenes tárlatot Kovalovszky Márta művészettörténész ajánlotta a közönség figyelmébe. »
Nem a ruha teszi

Kattintson a részletekért Egy napon születtek, egyformán néznek ki, és ugyanarra vágynak: saját, szűk vilá­guk­nál szélesebb ismeretekre és ta­paszta­la­tok­ra. Játékból ruhát cserélnek, aztán a játék komolyra fordul: a koldusnak király­fi­ként, a királyfinak koldusként kell élnie. »
Pénz, de honnan?

Kattintson a részletekért Pénz, Piac, Tudás – az üzleti siker három titka! 2014-ben is folytatódik a Piac & Profit Pénz, de honnan? című ingyenes road­show-ja, az első konferencia Fehérváron lesz, január 30-án, a Fejér Megyei Keres­ke­del­mi és Iparkamara székházában. »
Jön a Brains

Kattintson a részletekért A Fezen Klubban ad koncertet a Brains december 27-én, pénteken 21 órától. A csapat az elektronikus műfajban rendhagyó módon hangszerekkel, élőben adja elő da­la­it. A koncert gerincét a nemrég meg­je­lent, Full Range című albumuk képezi. »
Keller János pakkot kapott

Kattintson a részletekért A csomagban nem elemózsia volt, mint Nyi­las Misi esetében, hanem a Légy jó mind­ha­lá­lig szövegkönyve és kottái: a Veszpré­mi Petőfi Színház felkérte a Vörös­marty Színház művészét egy szerepre a teátrum rövidesen bemutatandó musicaljében. »
Kigyúltak advent fényei

Kattintson a részletekért Fahéj, szegfűszeg, vanília, forralt bor illata szállt a Városház téren és a Fő utcán – és nagy sorok kígyóztak minden olyan bódé előtt, ahol valami forró italt vagy ételt mértek: hideg volt advent első vasárnapjának esté­jén, amikor kigyúltak az ünnepi fények. »
A Katalinokat köszöntötték

Kattintson a részletekért A város legnépszerűbb köztéri alkotásához, a felsővárosi fertályos asszony, Kati néni szobrához invitálta a fehérváriakat Ka­ta­lin-nap előestéjén a város önkor­mány­za­ta, a Hagyományos Piacokért Egyesület és a Fehérvári Polgárok Egyesülete. »
Van pénz fejlesztésre

Kattintson a részletekért A Pénz, de honnan? című régiós kon­fe­ren­ci­án, amelynek december 5-én a veszprémi Gizella Hotel és Étterem ad otthont, a leg­ava­tot­tabb szakemberek mutatják be, kik és hogyan juthatnak megfizethető pénzhez vállalkozásuk fejlesztése érdekében. »
Újra Fehérváron a S.Ö.R.

Kattintson a részletekért A Nem Komplett Shakespeare Művek lassan húsz esztendeje játssza töretlen si­ker­rel a merész színházi rekordkísérletet: két órába sűrítik Shakespeare összes da­rab­ját. A produkció november 28-án 19 óra­kor látható a Köfém Művelődési Házban. »
Koncertek az orgonáért

Kattintson a részletekért Jótékonysági koncertsorozat kezdődik a felsővárosi Szent Sebestyén-templomban: a bevételt a templom orgonájának építésére fordítják. Az első hangversenyt november 23-án rendezik, "A Szent Sebestyén-templom orgonistái" címmel. »
Dallamok és pillanatok

Kattintson a részletekért Pályájának meghatározó pillanatait idézi fel Keller János, a fehérvári teátrum népszerű, sokat foglalkoztatott művésze azon az önálló esten, amelynek a Vörösmarty Színház kávézója ad otthont november 25-én, valamint december 5-én és 11-én. »
Akárki üdvössége

Kattintson a részletekért Garaczi László Jederman című darabját a Prospero Színkör Micskó Zoltán rendezésében mutatja be október 27-én, vasárnap 14.30-kor A Szabadművelődés Házában, a hétvégén zajló II. Paál István Fesztiválon. »
Hatodik VAGYOK

Kattintson a részletekért A Székesfehérvári Első Lions Club október 19-én, szombaton 9 órától immár hatodik alkalommal rendezi meg a Vakok és Gyengénlátók Országos Kulturális és Művészeti Találkozóját, a VAGYOK 2013 rendezvényt a Köfém Művelődési Házban. »
Nagy bulit csaptak

Kattintson a részletekért Pergő ritmusok, ismert és kedvelt dallamok, amelyek hallatán nem lehet ülve maradni: az X-Faktor legjobbjai között versenyző Wild Rhythm Smokers zenekar vasárnap Fehérváron, a Lecsófőző Vigasságon játszott. »
Apa és lánya

Kattintson a részletekért Az 50. Bolognai Nemzetközi Illusztrációs Kiállítás és Könyvvásár alkalmával rendezték meg a Magyar Illusztrátorok Társasága tagjainak kiállítását, melyen Hegedűs 2 László és Hegedűs Hanna Léna munkái is szerepelnek. »
Fehérváron járt A Hang

Kattintson a részletekért A Fehérvár Médiacentrum vendége volt Vastag Tamás annak apropóján, hogy október végén a VOK Sportcsarnokba érkezik a Frank Sinatra: A Hang című produkció, ahol Tamás a világhírű énekes bőrébe bújik. »
Szent István Pozsonyban

Kattintson a részletekért A 14. Aranybulla Művészeti Napok keretében nyílt meg a Pozsonyi Műtermek Szabadművészeti Társulásának vándorkiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban. A képzőművészeti alkotások szeptember 29-ig láthatóak. »
Visszatérő vendégek

Kattintson a részletekért A szlovák Háj Néptáncegyüttes a fehérvári folklórfesztivál visszatérő vendége, a csoportot csütörtökön láthatta a közönség a Városház téren. Az elmúlt években Szlovákia határain túl is számos alkalommal szerepeltek. »
Somogyi tájakon

Kattintson a részletekért A XVIII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál csütörtöki programjában a Zselic Táncegyüttes is bemutatkozott a Városház téren. Elsődleges számukra a somogyi táncok, hagyományok, viseletek részletekbe menő igényes bemutatása. »
Elkezdődött a tánc

Kattintson a részletekért Felvonulással és utcatánccal kezdődött a XVIII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál. A közönség érdeklődése idén is hatalmas volt, zsúfolásig megtelt a Fő utca. A kedvezőtlen időjárás miatt a nyitógálát a színházban rendezték meg. »
Emlékmentés 2.0

Kattintson a részletekért 75 tablóból álló szabadtéri tárlatot rendezett a Városi Képtár a 2013-as Szent István Emlékév tiszteletére. Az "Emlékmentés 2.0 - Székesfehérvár fejlődése az 1930-as években" című kiállítás képei városszerte megtalálhatóak. »
Sziget a panelrengetegben

Kattintson a részletekért Negyedszázada még kisipari műhelyeket, kisvendéglőt, múzeumot, az épületek hangulatához, méretéhez illő hasznos funkciókat álmodtak a Rác utcai parasztházakba, ma már azonban kihalt utcát talál az arra járó. »
Szökőkút-avató

Kattintson a részletekért Sokan voltak kíváncsiak a fehérvári Magyar Király Szálló előtti téren található zenés szökőkút próbaüzemére. Különösen a gyerekek élvezték a zene ritmusára váltakozva feltörő, színes fényekkel megvilágított vízsugarakat. »
Bor, mámor, szerelem

Kattintson a részletekért Az utolsó simítások folynak a Bor, mámor, szerelem című operettkoktélon, amelyet július 11-én és 12-én láthat a közönség a Pelikán Udvarban. Bepillantottunk a próbába, és beszélgettünk a szereplőkkel. Írásunk és videóink »
Megvolt az első mustra

Kattintson a részletekért Lezajlott a 11. Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője szépségverseny elődöntője a Hotel Novotelben. A megjelent versenyzők közül 18 lányt választott ki a zsűri, akik közül 15-en a verseny döntőjén mutathatják meg magukat. »
Tűzugrással zárult a fesztivál

Kattintson a részletekért A jubileumi, X. Tűzzel-vassal Fesztivál a Táncol"KODÓ" Néptáncegyüttes műsorával zárult, amelynek végén a Szent Iván-napi tűzugrásba a közönség fiatalabb és idősebb tagjai is bekapcsolódtak.
Képeink »
Kézművesek ünnepe

Kattintson a részletekért Jubileumhoz érkezett a Tűzzel-vassal Fesztivál: a Fehérvári Kézművesek Egyesülete június 22-én 10 órától immár tizedik alkalommal rendezi meg az ország késes, tőrös, kovács és fegyverkovács mestereinek kirakodóvásárát. »
Zenés nyári esték

Kattintson a részletekért Július derekán néhány napra benépesül a Pelikán Udvar, és vidám zenés nyári estek várják a közönséget: előbb a Bor, mámor, szerelem című operettkoktélt, majd a Csak egy tánc volt című koncertet viszi színre a fehérvári teátrum. »
Művei ma is köztünk élnek

Kattintson a részletekért Székesfehérvárra érkezett a Janikovszky Éva életét és munkásságát bemutató vándorkiállítás, amelyet halálának tizedik évfordulója alkalmából szervezett az életművét gondozó Móra Kiadó. A tárlat június 18-ig látható. »
„Mennyi könyv – és mind a miénk lehet!”

Kattintson a részletekért Hatalmas vastaps fogadta a 84. Ünnepi Könyvhetet és a 12. Gyermekkönyvnapokat megnyitó Csukás Istvánt a fehérvári Városház téren. A népszerű Kossuth-díjas író, költő szerint az olvasás játék és szórakozás. »
Fesztiválhíreink

Kattintson a részletekért Alapításának 55. évfordulóját ünnepelte
    a Szabad Színház

Változatos művészkönyvek
Elindult a fesztivál
Utcára kerülnek a művészkönyvek
Hétköznapi dolgok
Hetedhét Játékfesztivál
Premierek a Kortárson
További híreink »
Még Rómeó és még Júlia

Kattintson a részletekért Az idei Diáknapok egyik nagy sikere volt a Telekis Diákszínpad (TEDI) Még Rómeó és még Júlia című produkciója: a társulat arany minősítést szerzett az előadással, amelyet zsúfolt ház előtt játszott A Szabadművelődés Házában is. »
Virágálom pünkösdkor

Kattintson a részletekért Pünkösd tiszteletére virágba borult a fehérvári belváros: a város virágkötői köztéri alkotásokat és több középület bejáratát, összesen 16 helyszínt "öltöztettek" virágba. A színes, ötletes alkotások hétfőig láthatóak. »
Pénzek a régióban

Kattintson a részletekért A kis- és középvállalatok számára nyújt segítséget Piac és Profit Pénz, de honnan? című ingyenes konferenciája, amelyet május 23-án 9 órától rendeznek a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében. »
Egészségsziget az ásványbörzén

Kattintson a részletekért Jubileumi lesz a XXV. Alba Regia Nemzetközi Ásványbörze és Ékszervásár, amely április 21-én 9-17 óra között várja az ásványok és ékszerek kedvelőit a Videoton Oktatási Központban. Aranymosás, kincses sziget, jégszobrászat is lesz. »
Tananyag lett belőlük

Kattintson a részletekért Bob Marley és Manu Chao Vas megyei keresztgyerekei, az idén tízéves, két platinalemezes Ocho Macho koncertezik április 12-én, pénteken a FEZEN Klubban. A zenekar egyik slágere ma már tananyag egy zeneiskolában. »
Vonatok dübörögnek a Plazában

Kattintson a részletekért Vasútmodell-kiállítást rendeznek az Alba Plazában: április 12-14. között nem csak kiállítással és bemutatóval, hanem favonatos játszóházzal és ingyenes tanácsadással is várják a vasút szerelmeseit. »
Vidám tömegverekedés

Kattintson a részletekért A nemzetközi párnacsata napja alkalmából rendez "tömegverekedést" az Extrém Generáció április 6-án, szombaton 16 órakor Székesfehérváron, az Alba Plaza előtti téren. A párnacsatában bárki részt vehet néhány puha párnával. »
A fehérvári Pilvax

Kattintson a részletekért Idestova húsz éve lóg lakat a Fekete Sas Szállón, amely 1848-ban a forradalom fehérvári központja volt: az egykor patinás szálló kávéháza a reformkori mozgalmak idején a pesti Pilvaxhoz hasonló szerepet játszott. »
A fiatalok számára is nyitottak

Kattintson a részletekért A VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház vonzáskörzetének demográfiai adottságából adódóan kiemelt szerepet kap az ifjúság és a szépkorúak közművelődési igényének kielégítése. Interjúnk az igazgatóval »
Mély nyomok és betöltetlen űr

Kattintson a részletekért Hetven éve született, és már nyolc éve nincs köztünk Kozák András színművész, rendező, a Vörösmarty Színház egykori művészeti vezetője, aki mély nyomokat és betöltetlen űrt hagyott maga után a hazai színházi életben. »
Változó könyvtárak, változó szokások

Kattintson a részletekért Tévhit, hogy az internet korában csökken az olvasási kedv: csak átalakulnak az olvasási szokások, mást és máshol olvasnak az emberek – mondja Magony Imre, a Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatója.
Interjúnk »
Megnyitották a Szent István Emlékévet

Kattintson a részletekért Ünnepélyes keretek között nyitották meg a 2013-as Szent István Emlékévet. Az esemény részeként díszközgyűlést tartottak a Városházán, majd a Romkertnél folytatódott a program.
Képeink és videónk »
Január a Prosperóval

Három produkcióval jelentkezik ebben a hónapban a Prospero Színkör. Elsőként a régi, nagy sikerű improvizácós estjüket újítják fel, amit a Parabában és A Szabad­mű­ve­lő­dés Házában is láthat a közönség. Ugyancsak a Szabművházban játsszák Eugene Ionesco A kopasz énekesnő című darabját és a Tükörkép című produkciót. »
Világvége a Vastag fivérekkel

Kattintson a részletekért December 21-én sokan gondolták úgy, hogy itt a vég, de szerencsére sokan voltak, akik aznap este a város egyik elegáns hoteljében Vastag Csaba adventi koncertjén, a Gyere velem-turné kilencedik állomásán múlatták az időt. »
Jön Lili bárónő

Kattintson a részletekért Illésházy gróf az apja után egy gyönyörű kastélyt és rengeteg adósságot örököl. A kastélyt eladja Malomszegi bárónak, és első látásra beleszeret a lányába, Lilibe. Huszka operettjét december 15-én mutatja be a fehérvári teátrum. »
Álmok, vágyak, emlékek

Kattintson a részletekért „Üvegképeim” címmel Németh Mariann alkotásaiból nyílt kiállítás a fehérvári Viktória Központ kiállítótermében. Az alkotót és munkáit Bakonyi Csilla színművész ajánlotta a közönség figyelmébe, a tárlat december 21-ig látogatható. »
A Katalinokat köszöntötték

Kattintson a részletekért Az idei Katalin-napon is hatalmas tömeg gyűlt össze a város legnépszerűbb szobránál, Kati néninél: a hagyományos városi ünnepségen a Tilinkó zenekar adott műsort, a résztvevőket Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte. »
Karácsony ünnepén

Kattintson a részletekért Advent közeledtével karácsonyi kiállítással ajándékozza meg látogatóit a Gárdonyi Géza Művelődési Ház: a téli ünnepkör hangulatát kézzel készített egyedi karácsonyfadíszek és egyéb míves ünnepi alkotások teremtik meg. »
Fehérváron kezdi turnéját

Kattintson a részletekért Napokon belül előrukkol új lemezével és első borával Feke Pál. Mindkettőt a fehérvári közönség ízlelheti meg először: a színházi lemezbemutató turné első állomása a Vörösmarty Színház lesz, november 24-én. Interjúnk az énekes-színésszel »
50 éve épült újjá a színház

Kattintson a részletekért Kiállítással és pódiumbeszélgetéssel emlékeznek a Vörösmarty Színház 1962-es újjépítésére és megnyitására no­vem­ber 7-én 16 órától a teátrum kávézójában. Szikora János vendége Törőcsik Mari és Bitskey Tibor lesz. »
Színház és színjátszás Székesfehérváron

Kattintson a részletekért 1872-ben rakták le a fehérvári Városi Színház alapkövét, és 1874-ben avatták
fel a teátrumot, amely 1913 óta viseli Vörösmarty nevét. A háború utáni újjáépítése 1959-62 között, legutóbbi felújítása 2004-2005 között történt.
»
Pénz, de honnan?

Kattintson a részletekért A mikro-, kis és középvállalatok számára nyújt segítséget a Piac és Profit Pénz, de honnan? című ingyenes konferenciája, amelyet december 6-án 10 órától rendeznek a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében. »
Gyertyafényes hangverseny

Kattintson a részletekért A "Pro Musica" Jugendensemble Szent Erzsébet-napi gyertyafényes hang­ver­se­nyé­re invitálja a komolyzene kedvelőit a Károlyi-kastély november 16-án, péntek este 19 órára. Az esten Sammartini, Vivaldi, Haydn és Soutullo művei csendülnek fel. »
A 30Y klubkoncertje a Fezenben

Kattintson a részletekért Idei klubturnéja végéhez közeledik a 30Y, a hazai könnyűzenei élet egyik legiz­gal­ma­sabb rockzenekara: új lemeze november végi megjelenése előtt október 26-án, pénteken a FEZEN Klubban adja utolsó fehérvári klubkoncertjét. »
Táncra csábítanak

Kattintson a részletekért Életvidám örömzenét hoz a Maszkura és a Tücsökraj október 19-én a Petőfi Kultúr­térbe: megmutatják, hogyan érik össze dalaikban egyedi hangzásvilággá a a funky, a latin zene, a rap, a hip-hop, a magyar nóta, a jazz, a swing és a csárdás. »
Megnyílt a Fehérvár Szalon

Kattintson a részletekért Hatalmas érdeklődés mellett nyílt meg a fehérvári alkotók hagyományos seregszemléje. A Fehérvár Szalon című képző-, ipar- és fotóművészeti kiállításon 63 pályázó 102 munkája látható a Volkbank Galériában, november 15-ig. »
Történelmi dráma pályázat

Kattintson a részletekért A Székesfehérvár ünnepi éve 1938 – Szé­kes­fe­hér­vár ünnepi éve 2013 ese­mény­so­ro­zata alkalmából a Vörösmarty Színház és a Vörösmarty Társaság nyílt dráma­pá­lyá­za­tot hirdet a Szent királyi család élettörténetét bemutató színpadi mű elkészítésére. »
Böndörödtek a maroshegyiek

Kattintson a részletekért Népzene, néptánc, borlopás, mesemondó gyerekek, madárijesztők és lopótökök versenye, kirakodóvásár, főzőverseny és sok minden más – minden, ami egy igazi szüreti mulatsághoz kell. Ötödször böndörödtek a maroshegyiek. »
Zenés sokadalom

Kattintson a részletekért Szent Mihály napján rendezték meg a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Ház előtt a hagyományos sokadalmat. A városrész lakóit főként zenés programok szórakoztatták, fellépett többek között a Cry Baby, Füredi Nikolett és Buch Tibor. »
Maratoni masszázs

Kattintson a részletekért Maratoni masszírozási rekordot kíván felállítani Balogh Gábor masszőr: szep­tem­ber 28-án, 17 órai kezdettel az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőben megszakítás nélkül legalább ötven órán át fog közel száz személyt megmasszírozni. »
Ötödször böndörödnek

Kattintson a részletekért Főzőverseny, családi vetélkedők, színpadi programok, kirakodóvásár és sok minden más szerepel az V. Maroshegyi Böndörödő kínálatában, amelyet szeptember 29-én, szombaton rendeznek meg a Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti téren. »
Új Gerner-Várfi kabaré

Kattintson a részletekért A klasszikus és modern kabaré hagyományait ötvöző új műsorát mutatja be a két fehérvári kötődésű színész, Gerner Csaba és Várfi Sándor szeptember 28-án, pénteken 19 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban. »
Ízek és programok kavalkádja

Kattintson a részletekért Ismét Lecsó utca volt a Várkörút: 540 baráti társaság, céges csapat bográcsában rotyogott a népszerű étel, és sokan gyújtottak tüzet az évek óta divatos tárcsák alatt is. Közben színpadi programok szórakoztatták a közönséget. »
Díjeső a teátrumnak

Kattintson a részletekért A legjobb zenés/szórakoztató előadás, a legígéretesebb pályakezdő és a legjobb férfi alakítás díját söpörte be a hétvégén a Vörösmarty Színház a Nemzetiben és a Tháliában - adta hírül a szinhaz.hu és az ATV. »
Hatan jutottak tovább

Kattintson a részletekért Több tucat versenyző indult a KWC karaoke világbajnokság fehérvári és Fejér megyei selejtezőjén, amelyet szeptember 15-én rendeztek a The Club West Side-ban. A legjobb hat énekes az országos döntőben versenyezhet. »
Ismét A testőrben

Kattintson a részletekért Beugrásra kérték fel Bakonyi Csillát: a tatabányai Jászai Mari Színház A testőr című bemutatójában ő alakítja a Színésznőt. A darabot Guelmino Sándor rendezte, a címszerepet Crespo Rodrigo alakítja, a bemutató szeptember 29-én lesz. »
Thália tenyerén

Kattintson a részletekért A Vörösmarty Színház idén is 453 Thália tenyerén bérletet nyújtott át a rászorulókat gondozó civil szervezeteknek, egyesü­le­tek­nek, egyházaknak. A bérlet a korábbi évek öt előadásával szemben idén már csak hármat tartalmaz. »
Énekesek kerestetnek

Kattintson a részletekért Fehérváron is tartanak selejtezőt a karaoke világbajnokságra: szeptember 15-én, szombaton 19 órától a The Club West Side ad otthont a tehetségkutatónak, amelyre bárki jelentkezhet, korhatár és nevezési díj sincs. »
Új magyarhangok

Kattintson a részletekért Irodalmi képtárfesztivált rendeznek augusztus 25-én, szombaton 20 órától az Új Magyar Képtárban és a Museum Café udvarán. A szervezők célja az ország egyik legjelentősebb kortárs gyűjteményének újraértelmezése, újrafelfedezése. »
Vége a táncnak

Kattintson a részletekért A résztvevő együttesek felvonulásával és Városház téri gálaműsorával zárult a XVII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál.
Videónk és képeink a nyitónapról »
Videóink és képeink a szombati napról »
Videóink és képeink a vasárnapi napról »
Videóink és képeink a fesztiválzáró gálaműsorról »
Hős született

Kattintson a részletekért Fehérvár történelmi főtere adott helyszínt Szarka Gyula - Arany János: Toldi című musical költeményének szabadtéri ősbemutatójához: az ExperiDance táncjátékával fűszerezett produkció 1600 néző számára nyújtott élményt. »
Zenés festés a Bányatónál

Kattintson a részletekért Festők lepték el a Bányató környékét: a közönség "élőben" figyelhette, miként készülnek a különböző technikájú festmé­nyek. A Székesfehérvárért Nemzetközi Művészkör tagjai zeneszóra alkottak, és a két koncert között kiállítás is nyílt. »
Nagyszínházba költöznek

Kattintson a részletekért A Vörösmarty Színház értesíti a közönséget, hogy a várható kedvezőtlen időjárás miatt a Két összeillő ember című zenés játékot nem a Pelikán Udvarban, hanem a nagy­szín­ház­ban játsszák július 24-én és 25-én. Képeink a közönségtalálkozóról »
Ősbemutatót is tartanak

Kattintson a részletekért Sztárok leszünk címmel rendezik meg a VII. Országos Musical Kurzus gálaműsorát augusztus 2-án, csütörtökön 19 órakor a Vörösmarty Színházban. A kétfelvonásos show-ban a kurzus növendékei mellett a felkészítő művészek is fellépnek. »
Borbély Béla arcai

Kattintson a részletekért Arc-képek címmel nyílt kiállítás Borbély Béla fehérvári fotográfus portréiból a Kisfaludi Közösségi Házban. Az augusztus 13-ig látogatható tárlat anyagát a fotóriporterként is dolgozó alkotó az utóbbi tíz év terméséből válogatta. »
Találkozó a két összeillő emberrel

Kattintson a részletekért Műsoros közönségtalálkozót szervez a Vörösmarty Színház a Két összeillő ember című zenés játék szereplőivel, Váradi Eszter Sárával és Keller Jánossal július 16-án, hétfőn 18 órától a Városház téri Pátria Kávéházban. »
„Repül a nehéz kő...”

Kattintson a részletekért Ki tudja, hol áll meg? Augusztus 11-12-én Fehérváron: a Városház téri nagyszínpad ad otthont a Toldi musical első, és egyetlen idei szabadtéri bemutatójának, amely mindkét alkalommal este fél 9-től várja a színházkedvelőket. »
Zenés falunap Sárkeresztesen

Kattintson a részletekért Szrapkó Nándor volt az idei sárkeresztesi falunap sztárvendége. Partnerével, Krähling Katalinnal népszerű musicalek slágereivel szórakoztatták a jelenlévőket, előttük pedig Boka és a Klikk rendezett pörgős rock'n'roll bulit. »
Farkas vagy ember?

Kattintson a részletekért A farkasok között nevelkedő Maugli történetét, A dzsungel könyve című musicalt Szurdi Miklós rendezésében, a nyári színház keretében július 12-én, csütörtökön 18 órakor mutatja be a Vörösmarty Színház. »
Tizennyolcan versenyeznek a koronáért

Kattintson a részletekért Elindult a jubileumi Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője szépségverseny: az elődöntőt június 26-án rendezték meg a Hotel Novotelben. A szakértő zsűri úgy döntött, tizennyolcan versenyezhetnek tovább a kitüntető címért. »
A leghosszabb nap - képekben

Kattintson a részletekért A népzenei programok jegyében telt az idei Leghosszabb Nap Fesztivál, emellett többek között gyermekelőadások, kon­certek, kézműves foglalkozások, hang­szer­si­mo­gató is várta a látogatókat a III. Béla király téren Szent Iván-éj előestéjén. »
Szerethető Mauglik, gyönyörű Túnák

Kattintson a részletekért A következő színházi évad nagy sikerének ígérkezik A dzsungel könyve című családi musical, amelyet a Nyári Színház keretében, júliusban mutat be a Vörösmarty Színház. Emellett a Portugált és a Két összeillő embert játsszák majd. »
Múzeumok éjszakája, huszonkét helyszínen

Kattintson a részletekért Idén már ötödik alkalommal várják a fehérváriakat és a városba látogatókat június 16-án a fehérvári Múzeumok éjszakája rendezvényei, amely a város és a környék kulturális intézményeinek összefogásából született meg. »
Stafétaváltás

Kattintson a részletekért Bata Jánosé a Vörösmarty-gyűrű, Kuna Károly az évad színésze, nyolc nagyszínházi és hét kamarabemutató a következő évadban, Quintus Konrád átadta a stafétabotot Szikora Jánosnak. Évadzáró volt a fehérvári színházban. »
Látható és tapintható

Kattintson a részletekért Komondi Magdi győri festő munkáiból nyílt tárlat a Hotel Platán galériájában. A festmények mellett a vakok és gyengénlátók számára tapintható képek is a falakra kerültek a június végéig látogatható tárlaton. »
Táncos meglepetés

Kattintson a részletekért Táncos "villámcsődülettel" lepte meg a Városház téren járókat az ART Kulturális Egyesület: a szeptember 15-i Fehérvári Utcatáncra készülve középiskolás fiatalok mutattak be látványos koreográfiát Michael Jackson egyik számára. Videónk »
Közönség előtt alkottak

Kattintson a részletekért Zenélő-festő udvar várta az érdeklődőket Fehérváron, az Oskola utca 10. hangulatos belső kertjében, ahol hét település tizenhét festője közönség előtt vitte vászonra gondolatait, versekkel és zenével fűszerezve. Képeink és videónk »
Nyolc nemzetet várnak

Kattintson a részletekért Albániából, Costa Ricából és Nepálból is hívtak táncegyütteseket a XVII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválra, amelyet idén a szokásosnál kisebb költségvetésből kell kihoznia a szervező Alba Regia Táncegyesületnek. »
Zenés este Károlyiéknál

Kattintson a részletekért A Budapesti Fesztiválzenekar ad koncertet a felújított fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban június 10-én 19 órától. Az esten Josef Mysliveček, Mozart és Mendelssohn művei csendülnek fel, Baráti Kristóf hegedűművész közreműködésével. »
Táncolj velünk!

Kattintson a részletekért Első alkalommal indít tánckurzust az újszerű táncstílusáról ismert Varidance Székesfehérváron. A kurzusnyitó foglalkozás június 3-án, vasárnap délelőtt 11 órakor lesz a Malom utcai Táncházban, jelentkezni a helyszínen is lehet. »
Jubileumi versenyre készülnek

Kattintson a részletekért Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője szépségversenyt. A jubileumi verseny augusztusi döntőjére meglepetéseket is tartogatnak a szervezők. Jelentkezni június 17-ig lehet. »
Ismét nyáresti vigadalom

Kattintson a részletekért Nyárköszöntő estre várja a zenés műfajok kedvelőit Buch Tibor, Füredi Nikolett és Vörös Edit június 15-én, péntek este fél kilencre az Öreghegyi Közösségi Ház kertjébe. A műsorban operett- és musical­slágerek, örökzöldek csendülnek fel. »
A tűzzel játszottak

Kattintson a részletekért Tűzzsonglőrök produkciójával és fény­fes­tés­sel zárult a 14. Jam-Bory-Vár, a Kortárs Művészeti Fesztivál egyik leg­nép­sze­rűbb eseménye: a látványos produkciók idén is óriási sikert arattak a szép számban összegyűlt közönség körében. »
Tánccal kezdődött

Kattintson a részletekért Fehérvári néptáncosok és önkéntes közreműködők részvételével zajlott az idei fesztivál nyitánya az Alba Plaza mellett: Gelencsér András néptánc alapú kortárs koreográfiája nagy sikert aratott a szép számban összegyűlt közönség előtt. »
A valóság változásai

Kattintson a részletekért   Főként sorozatok, egy-egy kép változásai-változatai láthatók Hegedűs 2 László és Hegedűs Hanna Léna "H2L + HHL" című kiállításán A Szabadművelődés Házában. Apa és lánya közös tárlata június 7-ig tekinthető meg. »
Mi lakik az emberben?

Kattintson a részletekért Zárj össze tíz ember egy szélsőséges helyzetben, és egyből kiderül, kiből lesz zsarnok, lázadó, áldozat vagy mártír. Interjúnk a Börtönmusical főszereplőjével, Sánta László színművésszel – a darab május 12-én látható a Retro Színházban. »
A mandalák világa

Kattintson a részletekért N. László Gizella festőművész mandaláiból nyílt tárlat a Szent Gellért Hotel galériá­já­ban. A május végéig megtekinthető, roppant látványos tárlaton főként magyar motívumokból készült "körbe festett színek, fények" láthatóak. »
Ősiek tárlata

Kattintson a részletekért Két Ősiben élő alkotó, Brilló Erzsébet és Farkasné Molnár Terézia alkotásaiból nyílt tárlat a székesfehérvári Hotel Platán galériájában. Ősi Kovács Imre festőművész tanítványainak kiállítása május végéig látogatható. »
A tánc mindenkié

Kattintson a részletekért Megkezdődött a nevezés az első Fehérvári Utcatánc versenyre, amit idén hét kategóriában – showtánc, break, hip-hop, electric boogie, Jacko imitátor, néptánc és Broadway casting – hirdetett meg az ART Kulturális Egyesület. »
Operettszerzők száműzetésben

Kattintson a részletekért A móri Öreg Présben látható a fehérvári színészek békebeli fogadóra megálmodott operettgálája, a Bor, mámor, szerelem április 29-én, vasárnap 18 órától. Népszerű melódiák, remek színészek, cigányzenekar a kockás abrosszal terített asztalok között. »
Igazgató kerestetik

Kattintson a részletekért Az elpártolt nézők visszahódítása, a fiatalok megnyerése, a kooperáció és koprodukció voltak azok a leggyakoribb kifejezések, amelyet a tíz igazgatójelölt használt a meghallgatáson. Színházigazgatói casting, harmadik kör. »
Döntő előtt a Diákpárbaj

Kattintson a részletekért A májusi döntő előtti utolsó fordulót a Vasvári Pál Gimnázium nyerte a fehérvári középiskolák között zajló Diákpárbajban, így a Ciszterci Szent István Gimnázium csapatával együtt ők jutottak tovább a Regia csoportból. »
Csalás és önámítás

Kattintson a részletekért Kihűlőben a házassága? Kínáljon tálcán szeretőt a felesége számára, és próbáljon versenyre kelni vele! A Vörösmarty Színház évadjának utolsó bérletes nagyszínpadi bemutatója Molnár Ferenc A testőr című vígjátéka. »
Barangolás a Tiszától Zaláig

Kattintson a részletekért Karóczkay Ottó fehérvári festőművész, művésztanár alkotásaiból nyílt tárlat a Művészetek Házában. Az április 29-ig látogatható tárlatot Román Károly tanár, irodalomtörténész ajánlotta a közönség figyelmébe. »
Swingben utaznak

Kattintson a részletekért A swing műfajában brillírozó fehérvári Just Dance tánccsoport is bekerült a Csillag születik középdöntőjébe. Az együttes egyedi színt képvisel a tánc világában.
Interjúnk Bokor Attilával, a csoport vezetőjével »
Wass Albert szerelmei

Kattintson a részletekért Az évtizedekig mellőzött szerző sajátos világába enged bepillantást Rékasi Károly önálló estje. A Szerelmem, Erdély című egyszemélyes darab a Művészetek Házában látható április 12-én, csütörtökön 19 órakor. »
A köznapiról és a látomásról

Kattintson a részletekért A költészet napja alkalmából rendeznek színházi estet egy szereplőre és egy he­ge­dűs­re Márai Sándor Füves könyve alapján a Köfém Művelődési Házban április 12-én, csütörtökön 18 órától. Az est főszereplői Benkő Nóra és Balázs Barnabás. »
Zalaegerszegi szalon

Kattintson a részletekért Zalaegerszegi képzőművészek alkotásaiból nyílt kollektív tárlat az Öreghegyi Közösségi Házban. A kiállítás, ami januártól februárig Zalaegerszegen volt látható, a város képzőművészeinek kínál reprezentatív bemutatkozási lehetőséget. »
Premierre készül az aranyalmás

Kattintson a részletekért Már próbálgatja Verona hercegének jelmezét Keller János: többek között a Rómeó és Júlia részletei is szerepelnek a SingSingSing 3. musical show-ban, amelynek premierje március 23-án lesz Veszprémben. »
Demonstráció a színház előtt

Kattintson a részletekért "Színház csak addig van, amíg az ember hisz a játékban" feliratú táblával a nyakában demonstrált a Vörösmarty Színház előtt Horváth Iza ügyelő. A megmozdulással a háttérmunkások előadáspénzének csökken­tésére kívánta felhívni a figyelmet. »
Megelevenedett a történelem

Kattintson a részletekért A Pilvax kávéházból indultak, és a Nemzeti Színháznál zárultak a forradalmi ese­mé­nyek Fehérváron: az ART Egyesület jóvol­tá­ból az idei március 15-én is az 1848-as forradalomba csöppenhettek a belvárosba látogatók. Képeink és videónk »
Magyaros ízek fesztiválja

Kattintson a részletekért Csaknem ötven gazda kínálja portékáját a Toros és Pálinkafesztiválon, amelyet először rendeznek meg Fehérváron. Március 15-18. között a Zichy ligetben a termelők kóstolókat is tartanak és vetélkedőket is rendeznek. »
Táncra perdült kerámiák

Kattintson a részletekért Verbunkos, csárdás, csűrdöngölő és más "megfagyott" táncok, valamint mesékből, mondákból ismert alakok sorakoznak a Szent Korona Galériában, ahol Józsa Judit kerámiaszobrász alkotásaiból nyílt kiállítás. A tárlat március 27-ig látogatható. »
Függöny

Kattintson a részletekért Buch Tibor búcsúzik a fehérvári teátrumtól: a Vörösmarty Színház nem hosszabbította meg a népszerű művész szerződését, aki tizenkét évet töltött Fehérváron. A közönségtől azonban még nem búcsúzik: máris kapott fehérvári felkéréseket. »
Az elődök értékei

Kattintson a részletekért Almási Évával, a Vörösmarty Színház Vihar című drámájának egyik főszereplőjével szervezett közönségtalálkozót a Vörösmarty Színház. A meghitt hangulatú est az egykori Csillagok című beszélgetős sorozat legszebb időszakára emlékeztetett. »
Kolin lemezbemutató Fehérváron

Kattintson a részletekért A Műhely Kávéházban mutatja be új lemezét a Kolin zenekar március 2-án, pénteken 20.30 órától. A szintipop zenét játszó összművészeti formáció zenéjében a hetvenes évek diszkózenéje keveredik az indie rockkal és a new wave-vel. »
Jubileumi gyermektáncház

Kattintson a részletekért Napra pontosan tíz éve tartotta első családi programját a Fejér Megyei Népzenei Műhely: a gyermektáncház és a hozzá kapcsolódó kézműves foglalkozás azóta is minden hónap utolsó szombatján várja a családokat, a belépés ingyenes. »
„Jó úton haladok...!”

Kattintson a részletekért Elegáns helyszínen, a fehérvári Hotel Magyar Király kupolatermében adott élőzenés koncertet január 21-én Vastag Csaba, a 2010-es X-Faktor győztese. Csabával a fellépés előtt beszélgettünk zenéről, tervekről, álmokról. »
Igazgatói casting: második kör

Kattintson a részletekért Pesty-Nagy Kati rendező kapta a legtöbb szavazatot a Vörösmarty Színház közalkalmazottaitól, akik ma hallgatták meg a teátrum igazgatójelöltjeit. A szakmai bizottság ugyancsak Pesty-Nagy Katit tartja a legalkalmasabb jelöltnek. »
Bogárka-Land

Kattintson a részletekért Ismét műsoron a Bogárka-Land: a Szabad Színház szeretettel vár mindenkit január 15-én, vasárnap 11 és 14 órakor a Szabadművelődés Házába, Lázár Ervin, Lázár Zsófia és Nagy Judit mesejátékára. Az előadások ingyenesek. »
Miskolc és Fehérvár színigazgatóra vár

Kattintson a részletekért A fehérvári szakmai bizottság ülésén Pesty-Nagy Kati kapta a legtöbb szavazatot, az övét és Szabó Károly, a színház jelenlegi operatív igazgatójának dolgozatát ítélték legjobbnak. A jelölteket a jövő héten a társulat is meghallgatja. A nol.hu írása »
Előszilveszter a Fezen Klubban

Kattintson a részletekért Nagyszabású, kétnapos előszilveszteri metál fesztivált szervezett a Fezen Klub december 29-én és 30-án: két nap alatt tucatnyi zenekar, köztük a Stiff Bastard adott koncertet a népszerű fehérvári szórakozóhelyen. »
Levele érkezett

Kattintson a részletekért Születhet-e szerelem egy rossz címre küldött e-mailből? A Gyógyír északi szélre című darab története szerint a tévedésből megismerkedő páros egyre közelebb kerül egymáshoz. A színmű a Művészetek Házában látható december 28-án. »
Lucáztak a népzenészek

Kattintson a részletekért "Luca-Luca kitty-kotty, tojjanak a tikojok" címmel adtak Luca-napi műsort a Hiemer- ház házasságkötő termében a Hermann László Zeneművészeti Szak­kö­zép­iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény népzene szakos diákjai és tanárai. »
Szép jelen és szép jövő

Kattintson a részletekért Csodálatos hímzések, kézi szövésű asztalterítők, fazekasmunkák, kisbútorok, az elengedhetetlen mézeskalácsok sorakoznak a Művészetek Házának kiállítótermében: megnyílt, és január 6-ig látogatható a hagyományos adventi tárlat. »
MP3-merénylet Székesfehérváron

Kattintson a részletekért Öngyilkosjelölt "leimádkozása" a templomtoronyból, bankrablás, tánc és megannyi más akció szerepelt abban az mp3-merényletben, amit Mikulás napján követtek el fehérvári fiatalok az Extrém Generáció szervezésében. Videónk »
A Mono Manó koncertezett Mikuláskor

Kattintson a részletekért A városi Mikulás-napi ünnepségen a MonoManó zenekar adott koncert. A hangulatos szórakoztató műsorban dalra fakadt a Mikulás is, akit a vállalkozó szellemű gyerekek ugyancsak énekszóval köszöntöttek. Videónk »
Adventi hangulatban Váradi Eszter Sárával

Kattintson a részletekért Advent második vasárnapján is várta a közönséget a Vörösmarty Színház a Hősök terén: ezúttal Váradi Eszter Sára énekelt karácsonyhoz kapcsolódó dalokat, és ízelítőt adott a teátrum készülő új produkciójából. Videóink és képeink »
Musicalek karácsonyra

Kattintson a részletekért Ismét Fehérvárra érkezik az Aida musical, az Újra együtt a banda című musical show pedig karácsonyi különkiadással jelentkezik: a két produkció december 17-én és 18-án látható a Vodafone Sportcsarnokban. »
Flippers koncert Roy és Ádámmal

Kattintson a részletekért Előkarácsonyi és egyben 5 éves születésnapi rock and roll partyra készül a fehérvári Flippers együttes: december 10-én, szombaton 21 órától újra a Petőfi Moziba invitálják a nagyérdeműt. A zenekar vendége Roy és Ádám lesz. »
Átadták a Prima Díjakat

Kattintson a részletekért A Hotel Magyar Király adott otthont a november 25-én már hatodik alkalommal megrendezett Fejér Megyei Prima díjátadó ünnepségnek és az azt követő bálnak. A három idei fődíjas Hudoba György, Fidel László és Kovács Árpád. »
Öltöztet és stílust ad

Kattintson a részletekért Ezúttal kivételesen hozzá szabad nyúlni a kiállított tárgyakhoz: a Szent István Király Országzászló téri épületében február 26-ig látható, „Korok és kalapok” címet viselő kalaptörténeti kiállítás több darabja felpróbálható. »
Nemes faragások

Kattintson a részletekért Nemes Ferenc faragó, népi iparművész alkotásaiból nyílt tárlat a Művészetek Háza kiállítótermében. A november 27-ig látogatható, gazdag kínálatú tárlatot Kovács György, a Megyei Művelődési Központ címzetes igazgatója nyitotta meg. »
Megmaradt az alkotói lendület

Kattintson a részletekért Nyolcvannyolc képző- és iparművész alkotásai láthatók a január 29-ig nyitva tartó Fejér megyei őszi tárlaton, a Csók István Képtárban. A megnyitón adták át a kiállítás szervezésében közreműködő önkormányzatok díjait. »
Fehérvárra látogat Charley nénje

Kattintson a részletekért Két oxfordi diák, Charley és Jack bele­sze­ret­nek a szép Spittigue lányokba, de sze­rel­mük beteljesüléséhez rögös, ugyan­akkor vidám jelenetekben bővelkedő út vezet. A népszerű zenés darab november 11-én látható a Köfém Művelődési Házban. »
Vég és kezdet

Kattintson a részletekért Két októberi premierre készül Bakonyi Csilla színművésznő: a Vörösmarty Színházban Tasnádi István Finito című komédiájában alakítja Tigris Niki popdívát, és aznap indítja el az első fehérvári castingügynökséget is. »
Freskók selyemből

Kattintson a részletekért Mesés ruhák, sálak, stólák, selyemparaván; freskókra emlékeztető faliképek: Liudmila Agafonova orosz textilművész munkáiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A tárlat október 30-ig látogatható. »
Változó perspektívák

Kattintson a részletekért Fehérvárra érkezett a "Változó perspektívák" című vándorkiállítás: az Alba Plaza Civil korzóján október 22-ig látható tárlat célja, hogy a megszokottól eltérő módon, más perspektívából mutassa be a Down-szindrómások értékeit. »
Száz hangból választanak

Kattintson a részletekért Közel száz fiatal jelentkezett a Fehérvár Hangja zenei tehetségkutató vetélkedőre. A versenyzők háromnegyede lány, a legtöbben a 17 éves korosztályt képviselik, a jelentkezők fele Fehérváron él vagy tanul. A válogató október végén lesz. »
Villámtárlattal zárult a művésztelep

Kattintson a részletekért Idén is a város legrövidebb ideig nyitva tartó kiállításával, az Alcoa-Köfém Művelődési Házban mindössze három órán át látogatható tárlattal zárult az Agárdi Nemzetközi Művésztelep. A Pákász Tanyán idén kilenc képzőművész dolgozott. »
Elkészült a Hiemer-ház

Kattintson a részletekért Fél évtizedes munkával megújult a Hiemer-Font-Caraffa épületegyüttes: a napokban elkészült az utolsó szárny is. A befejező, harmadik ütemben elkészült épületrészt a napokban mutatták be a sajtónak.
Írásunk, képeink és Hiemer-dossziénk »
Évadnyitó, nyílt nappal

Kattintson a részletekért Nyílt napot és évadnyitó mulatságot tartott a Vörösmarty Színház: kulisszajárásra várták azokat, akik szerettek volna bepillantani a kulisszák mögé, a színház előtt felállított színpadon pedig az évad bemutatóiból villantottak fel részleteket. »
Művésztelep Agárdon

Kattintson a részletekért Az Alcoa-Köfém Művelődési Házban rendezett hagyományos villámtárlattal zárul a 22. Agárdi Nemzetközi Művésztelep: a szeptember 27-én, kedden 17 órakor nyíló tárlaton mindössze néhány órán át lehet megtekinteni a friss alkotásokat. »
Megnyílt a Zene-zoom tárlata

Kattintson a részletekért A Művészetek Házában a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat vezérfonala a vizuális és a tárgyalkotó kreativitás volt, így több tárlat, köztük a hagyományteremtő szándékkal meghirdetett Zene-zoom fotó­pá­lyá­zat kiállítása is megnyílt. »
Kultúrházak éjjel-nappal

Kattintson a részletekért Fehérvári intézmények is csatlakoztak a hagyományos országos program­sorozathoz: A Szabadművelődés Házában a futurológia lesz a fő téma, a Művészetek Házában pedig a vizuális és a tárgyalkotó kreativitás. »
Show és premier

Kattintson a részletekért Az idei klubszezon első Sárga Taxi koncertjét tartják szeptember 24-én a Petőfi Mozi Music Pubban. A show keretében mutatják be legújabb videoklipjüket, amely a Csillagfény Táncklub című lemezük címadó dalához készült. »
Újra füstbe borul a belváros

Kattintson a részletekért Hetedik alkalommal rendezik meg Fehérváron a lecsófőzők hagyományos vetélkedését: szeptember 24-én a Várkörút teljes hosszában, a Teleki Blanka Gimnáziumtól a bíróságig rotyognak majd a bográcsok. »
Megnyílt az Amator Artium tárlata

Kattintson a részletekért A kiállító alkotók jelenlétében Harka Ágnes festőművész nyitotta meg a Művészetek Házában a XXI. Országos Amator Artium Képző- és Iparművészeti Tárlat Fejér megyei kiállítását, amelyen 61 amatőr művész 74 munkája látható. »
Fúvósok a ligetben

Kattintson a részletekért A szervezők az idei Zichy Ligeti Dallamok koncertsorozatba is beiktattak egy rendhagyó, szombati koncertet, amelyen a rendezvénysorozat állandó fellépője, a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar muzsikált. »
Nemzetközi tárlat az Öreghegyen

Kattintson a részletekért Kaisa Nurminen és Varga Gábor Farkas alkotásaiból nyílt tárlat az Öreghegyi Közösségi Házban. A két művész a 21. Agárdi Művésztelep vendége volt, közös kiállításukat Pinke Miklós képzőművész ajánlotta a közönség figyelmébe. »
Vége a táncnak

Kattintson a részletekért A résztvevő együttesek közös táncával ért véget a néptáncfesztivált záró gálaműsor a Városház téren: idén tíz külföldi csoport és több hazai együttes érkezett a város legnépszerűbb fesztiváljára.
Képeink és videóink »
Filmszemlén az Animono

Kattintson a részletekért Az augusztus 28-ig zajló 18. Országos Diákfilmszemlén a Fejér Megyei Művelődési Központban működő Animono animációs filmkészítő műhely öt alkotással vesz részt, ezek közül kettő az Animono nyári táborában készült. »
Átadták a város idei kitüntetéseit

Kattintson a részletekért Három új díszpolgára van ezentúl a város­nak, hárman Tiszteletbeli Polgár címet ve­het­tek át, valamint hat személynek - köz­tük Kozáry Ferencnek és Cserta Gábornak - Pro Civitate emlékérmet adományoztak a nemzeti ünnep alkalmából. »
Fehérvár hangját keresik

Kattintson a részletekért Az országos tehetségkutatók mintájára a város is megszervezi saját versenyét Fehérvár legjobb hangú énekesei számára. Jelentkezni augusztus 21-től szeptember 30-ig lehet, pop, rock, dzsessz vagy musical dallal. »
Kerámiafestmények

Kattintson a részletekért Miklós János kerámiakorongjaiból nyílt kiállítás a Pelikán Galériában. Az autodidakta fehérvári keramikus, szobrász egyedülálló, a tárlatot megnyitó kritikus szerint meghökkentő tárlata szeptember 16-ig látogatható, a belépés ingyenes. »
Próbaüzem a kastélyban

Kattintson a részletekért Megtörtént a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély középső szárnyának műszaki átadása. A Károlyi József Alapítvány már teszteli az elkészült épületrészt, amelynek felújítása 2009-ben indult, és most már a berendezése is elkezdődött. »
Öten versengenek a színházigazgatói posztért

Öten pályáztak a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára: Frigyesi András, Kuna Károly, Quintus Konrád, Surányi András és Szűcs Gábor. A kilenctagú szakmai előkészítő bizottság még augusztusban véleményezi a beérkezett anyagokat, a közgyűlés pedig szeptemberben tárgyal a pályázatokról. »
Újra Történelmi Kavalkád

Augusztus 6-án felvonulással kezdődik és összesen négy hétvégén át tart a Történelmi Kavalkád. Az eredeti történelmi díszletek között, szombatonként és vasárnaponként ismét bátor lovagok, csepűrágók, langaléta gólyalábasok, énekmondók, régi és újkori zenét játszó muzsikosok szórakoztatják a belvárosban járókat. »
Operettslágerek a pavilonban

Kattintson a részletekért Tótpál Szilvia opera- és operetténekes, magánénektanár operettműsorával folytatódott a "Zichy ligeti dallamok" című vasárnapi programsorozat a belvárosi ligetben.
Képeink és videónk »
Bakonyi Csilláé a város színházi díja

Kattintson a részletekért Az idén Bakonyi Csilla kapta a legtöbb szavazatot a Vörösmarty Színház közönségétől: a színművész a Hiemer-házban rendezett ünnepségen vette át a város elismerését, a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis Díjat. Interjúnk »
Zenés nyári színház

Anconai szerelmesek, Álomlányok, Almamánia, Fénylő Hold musical show, Bor, mámor, szerelem operettgála - csupa-csupa zenés produkció szerepel a Pelikán Udvarban rendezett Nyári Színház repertoárján. Az ART Kulturális Egyesület és a Vörösmarty Színház által közösen szervezett programsorozat augusztus 4-ig tart. »
Így készült az Anconai szerelmesek

Kattintson a részletekért Az ART Kulturális Egyesület és a Vörösmarty Színház által közösen szervezett Nyári Színház legnagyobb durranása az Anconai szerelmesek című zenés komédia felújítása lesz.
Írásunk, képeink és videóink »
Fotótárlat a Platánban

Kattintson a részletekért Bánky Tibor, Keczely Gabriella, Kemény János, Mohainé Burián Mária Ágnes "Mágnes" és Streit Gábor közös fotókiállítása nyílt meg a Hotel Platán galériájában. A tárlat augusztus 1-jéig tekinthető meg. »
Sztárvendégek a falunapon

Kattintson a részletekért Buch Tibor és Füredi Nikolett is fellépett a sárkeresztesi falunapon. A népszerű énekes-színészek musical- és operettslágerekből állították össze műsorukat, amivel nagy sikert arattak.
Képeink és videónk »
Megyekorzó a Megyeháza udvarán

Kattintson a részletekért Első ízben rendezték meg a Megyekorzót, ahol Fejér megyei élelmiszereket és kézműves termékeket lehetett vásárolni. A vásárt kulturális programok, zenés-táncos produkciók is színesítették.
Képeink és videóink »
Lezajlott az első mustra

Kattintson a részletekért Tizennyolc továbbjutót választott ki a zsűri a Fehérvár Szépe-Fejér Megyei Hírlap Királynője címért indult versenyzők közül a júniusi elődöntőn. Az augusztus végi döntőig még sok feladat vár a legszebbnek talált lányokra. »
Főszerepben: a borotva és a borbély

Kattintson a részletekért A kihalófélben lévő borbély szakma, és annak legfontosabb kelléke, a borotva állt az idei Tűzzel-vassal Fesztivál középpontjában. A Kézművesek Háza tornácán korabeli borbélyműhelyt is berendeztek. »
Szeptemberre lehet színházigazgató

Kattintson a részletekért Rendkívüli közgyűlést tartott a város képviselőtestülete: a városatyák elfogadták a Vörösmarty Színház 2011/12-es évadtervét, így megkezdődhet a bérletezés, és pályázatot írtak ki a Vörösmarty Színház igazgatói posztjára. »
A tűzzel játszanak

Kattintson a részletekért Vasnyújtás és lópatkolás, birkanyírás és körmölés, borbélyműhely és borotvakiállítás – a megszokott programok mellett több újdonsággal is előrukkolnak a VIII. Tűzzel-vassal Fesztiválon, június 18-án, szombaton a Rác utcai skanzenben. »
 
 
Modern grundmese Seregélyesen

Kattintson a részletekért Molnár Ferenc klasszikusát, A Pál utcai fiúk történetét dolgozták át azok a fiatalok, akik a több hónapos próbaszakasz után, a célegyeneshez közeledve gőzerővel próbálnak a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI szervezésében. »
Műtárgyak művészotthonokból

Kattintson a részletekért Kíváncsi arra, milyen tárgyakkal, mely művészek alkotásaival veszi körül magát egy alkotó ember? Akkor érdemes meg­néz­ni a Pelikán Galériában a Szé­kes­fe­hér­vá­ri Művészek Tár­sa­sá­ga legújabb kiállítását, amely február 27-ig látogatható. »
Utazás kiállítás Fehérváron

Kattintson a részletekért A Lénia 2 Kft. és a Hiemer Rendezvényközpont idén is megrendezi a hagyományos Utazás és Szabadidő Kiállítást Székesfehérváron. A térség kínálatát felvonultató eseménynek a Hiemer-ház ad otthont március 28-29-én. »
Jó évet zárt a Korona Foltvarró Kör

Kattintson a részletekért Fehérvár legrégebbi és legnagyobb létszámú foltvarró csoportja idén is megrendezte hagyományos adventi kiállítását, mely december 17-ig látogatható a Szent István Művelődési Ház Szent Cecília termében. »
Templom csendes mélyén

Kattintson a részletekért Folytatódik a felsővárosi Szent Sebestyén fogadalmi templomért szervezett sikeres koncertsorozat. A következő hangverseny "Templom csendes mélyén" címmel november 29-én, szombaton 17.45 órakor lesz a felsővárosi templomban. »
Búcsú a tóparttól

Kattintson a részletekért Tóthné Szabó Magdolna képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A tárlatot Pálfalvi András, a Fejér Megyei Művelődési Központ címzetes igazgatója ajánlotta a közönség figyelmébe. »
Interaktív MÁZS-est

Kattintson a részletekért A közönség kérdéseivel fűszerezett zenés estre invitálja a zenés színházi műfajok kedvelőit Mészáros Árpád Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze a Művészetek Házába november 22-én, szombaton 18 órára. »
Balkan Fanatik a Palotavárosi tavaknál

Kattintson a részletekért Háromnapos jótékonysági fesztivált rendez a SZETA október 17-e és október 19-e között a Palotavárosi tavaknál. Az I. Palotavárosi Fesztiválnapokon többek között Nagy Feró, Badár Sándor, a Paradicsom és a Balkan Fanatik is fellép. »
Vérpezsdítő vámpírmusical

Kattintson a részletekért Vérbő komédiával kezdi idei színházi évadát a Köfém Művelődési Ház: Bárány Ferenc – Philipp István Vérszipoly című musicaljét Gieler Csaba rendezésében, Háda János és Zakariás Éva főszereplésével láthatja a közönség november 28-án 19 órakor. »
Színház a lecsón

Kattintson a részletekért A Lecsófőző Vigasságon idén is műsort adtak a Vörösmarty Színház művészei, Keller János, Tűzkő Sándor, Varga Gabriella, Váradi Eszter Sára és Závodszky Noémi. A műsorban elsősorban az évad zenés produkcióból adtak ízelítőt. »
Idén is vigadalom

Kattintson a részletekért Nyárköszöntő estre várja a zenés műfajok kedvelőit Buch Tibor, Füredi Nikolett és Koós Réka, valamint Horváth Péter és Horváth Elemér muzsikusok július 25-én, pénteken este nyolcra az Öreghegyi Közösségi Ház kertjébe. »
Méltó helyen a Fehérvár Travel

Kattintson a részletekért Ünnepélyes keretek között Cser-Palkovics András polgármester avatta fel a Fehérvár Travel új irodaházát a Várkörúton. Magyarország piacvezető körutazás-szervezője hamarosan már itt fogadja utasait, ügyfeleit. »
Nyári MegaDance tánckurzus

Kattintson a részletekért Idén is tart színpadi táncokat oktató intenzív nyári kurzust Rovó Tamás, a Vörösmarty Színház táncművésze. A fehérvári MegaDance Táncstúdió kurzusa június 30-án kezdődik a Pelikán Kamaraszínházban. »
Velencétől Manhattanig

Kattintson a részletekért A Kortárs Fesztivál keretében Szegedi Csaba kolorista alkotásaiból nyílt kiállítás a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. A térben és időben távoli munkák szeptember 14-ig várják a látogatókat. »
Elindult a fesztivál

Kattintson a részletekért Horváth Miklósné önkormányzati képviselő megnyitójával és az "Álom és csupa zsenge sóvárgás" kortárs fotó- és divat­per­for­mansszal hivatalosan is elindult a valójában már napok óta zajló 15. Kortárs Művészeti Fesztivál. »
Klasszikusok évadja

Kattintson a részletekért A padlás, a Hamlet, az Amadeus, A félkegyelmű és a Tizenkét dühös ember is szerepel a Vörösmarty Színház következő évadjának repertoárján. Sajtótájékoztatón mutatták be az új évadot és értékelték az előzőt. »
Húsvéti tojáskeresés

Kattintson a részletekért Az eső ellenére sokan – elsősorban persze gyerekek – érkeztek a hagyományos húsvéti tojáskereső versenyre, amelyet idén új helyszínen, a Királyok parkjában rendezett meg a Keresztény Közösség Egyház április 19-én. »
Folytatódnak a koncertek az orgonáért

Kattintson a részletekért Húsvét hétfőn, április 21-én 18 órakor Horváth Csaba basszus énekes és Vargha Viktor orgonista koncertjével folytatódik a felsővárosi Szent Sebestyén-templom orgonájának építéséért rendezett jótékonysági koncertek sorozata. »
Magashegyi a FeZeNben

Kattintson a részletekért A Magashegyi Underground ad koncertet a HS7 társaságában április 12-én, szom­ba­ton 21 órától a FeZeN Klubban. A zenekar egyedi hangulatú zenei világával folyamatos lendületet biztosít magának a rajongói tábor további gyarapításához. »
Diákok a porondon

Kattintson a részletekért Harminc középiskola több mint ezer diákjának részvételével zajlik április 4-6. között a Fejér Megyei Diáknapok Dunaújvárosban. A megyei középiskolák kulturális fesztiváljának résztvevői tizenegy kategóriában mérik össze tudásukat. »
VIZI-LISZI

Kattintson a részletekért Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Iroda nyílt Vízivárosban. A városrészben élő közel négyezer embert tanácsadásokkal, hasznos szabadidős programokkal várják a Budai út 64. szám alatt található közösségi térben. »
Queen of the Dance

Kattintson a részletekért A Catherine Gallagher's Irish Dance Company új, tavaly májusban Angliában bemutatott Queen of the Dance című ír sztepptánc show-ja látható április 12-én, szombaton 19 órától a Vodafone Sportcentrumban. »
Farsangfarki fehérvári vigasság

Kattintson a részletekért Fehérvári farsangfarki vigasságra, asszonyfarsangra invitálta a fehérváriakat a Szabad Színház. A jelmezes felvonulás a Városház térről indult a Szabadművelődés Házáig, ahol további programok várták a farsangolókat. »
Madármentés - lélekmentés

Kattintson a részletekért Nagyszabású ünnepség keretében nyitották meg a székesfehérvári Vadmadárkórház országos rajzpályázatának alkotásaiból válogatott tárlatot a Köfém Művelődési Házban. A 65 rajzból és 11 fotóból álló kiállítás március 3-ig tekinthető meg. »
A magyar kultúra dióhéjban

Kattintson a részletekért A Magyar Kultúra Napja előestéjén nyílt meg Szakál Antal képzőművész kiállítása a Köfém Művelődési Házban. A február 2-ig látogatható tárlaton történelmi és irodalmi személyiségeket felvonultató festmények és plakettek láthatóak. »
Megnyílt az Igéző

Kattintson a részletekért Nagy érdeklődés mellett nyílt meg a város új közösségi tere, az Igéző: a Fő utca és a Basa utca sarkán található épület földszintjét zsúfolásig megtöltötték a vízkereszti nyitónap programjai iránt érdeklődő gyerekek és felnőttek. »
Háromkirályokkal nyit az Igéző

Kattintson a részletekért Január 5-én, vasárnap nyitja meg kapuit Fehérvár belvárosában, a Basa utca 1-ben az Igéző névre keresztelt új, multi­kul­tu­rá­lis programok bemutatására szánt közösségi tér. 15 órától gyer­mek­progra­mok, estefelé már felnőtteknek szóló műsorok lesznek. »
A Retróban is száll az ének

Kattintson a részletekért Fenyő Miklós legújabb musicaljével, a hatvanas években játszódó, ötven szereplőt felvonultató Száll az ének című pro­duk­ció­val zárja az évet az inotai Retro Színház december 28-án és 29-én. A 29-i előadásra Fehérvárról ingyenes busz is indul. »
Lányokkal erősített a Compact Disco

Kattintson a részletekért Női dobossal és gitárossal lép színpadra a Compact Disco december 13-án, pénteken 21 órától a Petőfi Kultúrtérben. A csapat új lemeze november közepén jelent meg The Storm címmel, a koncerten ebből is ízelítőt adnak. Az est vendége a Cloud 9+ lesz. »
Koronás foltok

Kattintson a részletekért Megnyílt a Korona Foltvarró Kör karácsonyi vásárral egybekötött évzáró kiállítása a körnek otthont adó Szent István Művelődési Házban. A roppant gazdag, használati- és dísztárgyakat egyaránt felvonultató kiállítás december 18-ig látogatható. »
Tizenkét év egy estében

Kattintson a részletekért Álló vastapssal és négy ráadással zárult Keller János „Dallamok és pillanatok” című első önálló estje a Vörösmarty Színház Cyrano kávézójában, ahol a népszerű színművész pályájának meghatározó pillanatait idézte fel. »
Új dalokkal érkezik a Jurij

Kattintson a részletekért Magyarország első és egyetlen szocrock zenekara, a Jurij több új dalt is bemutat készülő nagylemezéről november 29-én, pénteken este a székesfehérvári Petőfi Kultúrtérben. Az est másik fellépője a fehérvári Lions of Suburbia. »
Amerikában énekel Piafot

Kattintson a részletekért Egy Los Angeles-i színház meghívására tíz napra az Egyesült Államokba utazik Váradi Eszter Sára, ahol Edith Piaf dalait fogja éne­kelni, önálló est formájában. A Nem bánok semmit sem című darab sokak számára meghatározó színházi élmény volt. »
Megújult a 25 éves Városi Képtár

Kattintson a részletekért Kívül és belül egyaránt megújult a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény, ahol a jubileum alkalmából különleges programokkal várják az érdeklődőket. A rendezvénysorozat első napján nyílt meg az új állandó kiállítás és a Szobor - Játék időszaki kiállítás. »
Csillagok, csillagok...

Kattintson a részletekért Kövi Szabolcs fuvolaművész ad koncertet november 15-én 18 órától a Köfém Művelődési Házban. A koncert egyben gálaműsor is, amelyben bemutatkoznak az októberi VAGYOK 2013 országos rendezvény legjobb produkciói is. »
„Húzzad csak kivilágos virradatig...”

Kattintson a részletekért A Maya Trió duója, Kamenik Klaudia és Mohácsi Attila közreműködésével rendeznek vidám operettestet a Magyar Operett Napja alkalmából október 25-én, pénteken 19 órától az Öreghegyi Közösségi Házban. »
Kezdő házasok az ötödiken

Kattintson a részletekért Vagy a hatodikon. Attól függően, hogy a kapuhoz fölvezető lépcsősort is számítja-e az ember. Paul számolja, Corie nem, és hamarosan kiderül, nem ez az egyetlen különbség közöttük. Neil Simon vígjátéka a Bartókban. »
Adakozás Somorjai Ferenc emléktáblájára

Kattintson a részletekért Emléktábla megvalósításához várja a felajánlásokat a Székesfehérvári Város­szépítő és -Védő Egyesület. Az alkotást Somorjai Ferenc zenetanár születésének 90. évfordulójára szeretnék elhelyezni az egykori Zeneiskola falán. »
Gripenek és oldtimer gépek Börgöndön

Kattintson a részletekért Tizennyolcadik alkalommal rendezett repülőnapot az Albatrosz Repülő Egyesület Börgöndön; a rendezvényen a repülés minden ága képviseltette magát. Színpadi és gyerekprogramok, katonai bemutatók tették családi programmá az eseményt. »
Az első művésztelep tárlata

Kattintson a részletekért Hatalmas érdeklődés mellett nyílt meg az I. Székesfehérvári Művésztelep alkotásaiból rendezett tárlat A Szabadművelődés Házában. Az augusztus 14-23. között zajlott alkotótelepen készült munkák augusztus végéig láthatóak. »
Három tenor az Öreghegyen

Kattintson a részletekért Buch Tibor, Mészáros Árpád Zsolt és Szolnoki Péter részvételével Nyáresti vigasságot rendezett az Öreghegyi Közösségi Ház augusztus első péntekjén az intézmény kertjében, amelyet zsúfolásig megtöltött a közönség. »
Utazó kiállítás

Kattintson a részletekért A Fejér Megyei Művelődési Központ Barokk vizuális képzőművészeti szakköre bemutatkozik Győrben, a Nyugat-dunántúli turisztikai régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai rendezvényén, a XXI. Barokk Esküvőn. »
Lovagrendek találkoztak

Kattintson a részletekért Fehérvári és környékbeli hagyományőrző csapatok részvételével rendezték meg az I. Székesfehérvári Lovagrendi Találkozót a János vitéz park mellett, ahol a Szent László legendáriumából ismert cserhalmi ütközetet is felelevenítették. »
Bolondos élet

Kattintson a részletekért Szűnni nem akaró vastapssal, három ráadással ért véget Váradi Eszter Sára és Keller János mai zenés műsora Sárkeresztesen. A falunap sztárvendégei operett- és musicalslágereket, népszerű melódiákat adtak elő. »
Királyi napok jönnek

Kattintson a részletekért Új időpontban, és talán új belvárosi helyszínen rendezik meg az XVIII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivált: augusztus 20-24. között hét országból várnak csoportokat a város népszerű eseményére. »
"A tánc a legjobb dolog a világon"

Kattintson a részletekért Ezt vallja Rovó Tamás, a Vörösmarty Színház táncművésze, és tanítványai is magukénak érzik hitvallását. A MegaDance Székesfehérvár TáncStúdió látványos évzáró gálaműsort rendezett a Pelikán Kamaraszínházban. »
Táncpárbaj Fehérváron

Kattintson a részletekért Június első hétvégéjén zajlik az Első Székesfehérvári Utcai Táncpárbaj az Alba Plaza előtti téren. A rendezvényen a Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes is fellépett. Fotóink és videóink az első napról. »
Egyed Attiláé a Vörösmarty-gyűrű

Kattintson a részletekért Évadzáró társulati ülést tartott a Vörösmarty Színház, ennek keretében adták át a társulat és a vezetőség díjait. Az évad színésze és a Vörösmarty-gyűrű birtokosa Egyed Attila, az évad dolgozója pedig Zombai Kati. »
Ismét a legszebbet keresik

Kattintson a részletekért Szépség, érdeklődés a divat iránt, szereplési vágy - aki magára veszi ezeket a jellemzőket, annak a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője idei versenyén a helye. Jelentkezni június 24-ig lehet, az elődöntő 27-én lesz. »
Nyári tánckurzus

Kattintson a részletekért Idén is tart színpadi (musical, show és hip-hop) táncokat oktató nyári kurzust Rovó Tamás, a Vörösmarty Színház táncművésze. A kurzus június 17-én kezdődik az Arany János Általános Iskolában, és naponta 15-17 óra között zajik. »
Koldusok és királyfiak

Kattintson a részletekért Ősbemutatóra készül a Vörösmarty Színház: ezekben a hetekben válogatják Szurdi Miklós - Döme Zsolt Koldus és királyfi című családi musicaljének címszereplőit, és további jelentkezőket is várnak. »
Főszereplők kerestetnek

A Vörösmarty Színház decemberben mutatja be a Mark Twain Koldus és királyfi című regényéből készült új magyar musicalt, Szurdi Miklós rendezésében. Az ősbemutatóhoz főszereplőket keresnek: 15-20 év közötti fiúk jelentkezését várják, musical-szintű énektudással, ikrek természetesen előnyt élveznek. »
Magashegyi: Tegnapután

Kattintson a részletekért A székesfehérvári Petőfi Kultúrtér közön­sé­gé­nek mutatja be hamarosan meg­je­le­nő új, Tegnapután című nagy­lemeze dalait a Magashegyi Underground május 11-én, szombaton 21.30-tól. Vendégzenekar: Naked truckers. »
Nyolc új tag a társulatban

Kattintson a részletekért Hat nagyszínpadi, két stúdió- és két kamaraszínházi előadást, valamint néhány, erről az évadról továbbvitt produkciót láthat a közönség a jövő évadban a Vörösmarty Színházban, amelynek társulatához nyolc új színművész szerződik. »
Fehérvári párnacsata

Kattintson a részletekért A nemzetközi párnacsata napja alkalmából rendezett "tömegverekedést" az Extrém Generáció az Alba Plaza előtti téren április első szombatján. Az első fehérvári csatának viszonylag kevés résztvevője, de elég sok nézője volt. »
Kapocs ég és föld között

Kattintson a részletekért Oszlopsor címmel nyílt meg Kőnig Frigyes képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora kiállítása a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épüle­té­ben. A festmények, plasztikák és grafikák június 5-ig láthatóak. »
Diákoké lesz a város

Kattintson a részletekért Három nap, negyvenegy középiskola, ötszáznegyven produkció és alkotás, több mint ezer résztvevő - április 5-7. között, a Diáknapokon a megye középiskolásai tizenegy művészeti kategóriában mérik össze tudásukat. »
A természet szépsége

Kattintson a részletekért A szabadbattyáni Pallay Alkotókör munkáiból nyílt kiállítás a Köfém Művelődési Házban. Az alkotócsoport tagjai a névadó művész szellemi hagyatékát ápolva elsősorban a természet szépségét igyekeznek megörökíteni. »
Horse Evolution Show 2.

Kattintson a részletekért Richter Flórián és 50 fős társulata Fehérváron mutatja be új lovas show-ját: speciális akrobaták, gyönyörű lovak, Magyarországon először pegazusok és a hollywoodi filmekből ismert trójai faló az arénában. »
Gyöngyvilág

Kattintson a részletekért A VOKE Gyöngyfűző szakkör legújabb alkotásaiból nyílt kiállítás a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház kiállítótermében. A látványos tárlat március 22-ig látogatható, az intézmény nyitvatartási idejében. »
Vadrózsák a Pelikánban

Kattintson a részletekért Nagy Márta keramikusművész alkotásaiból nyílt tárlat a Pelikán Galériában. A „kerámiatörténetek” március 29-ig láthatóak a galériában, ahol a műveket maga az alkotó ajánlotta a megnyitó közönségének figyelmébe. »
Tóvárosi farsangi bál

Kattintson a részletekért A korábbi évek hagyományaihoz híven idén is rendez farsangi bált a Tóvárosi Általános Iskola a szülők és pedagógusok részére. A bálon vendégművészek és az iskola tanárai lépnek fel, a sztárvendég Vastag Csaba és Vastag Tamás lesz. »
Kövek a zsebben

Kattintson a részletekért Két színész, néhány tonettszék – semmi kellék, jelmez vagy smink, és máris egy amerikai film forgatásán találjuk magunkat. Marie Jones Kövek a zsebben című darabját február 22-én láthatja a közönség a Köfém Művelődési Házban. »
A zsarnokság természetrajza

Kattintson a részletekért Don Carlos, II. Fülöp spanyol király fia sok év után hazatér a királyi palotába. Távollétében apja feleségül vette az ő régi szerelmét. Az udvar intrikusai apát és fiát szembefordítják egymással, mindenki próbál mindenkit kijátszani. »
Lucáztak a népzenészek

Kattintson a részletekért "Luca-Luca kitty-kotty, tojjanak a tikojok" címmel adtak Luca-napi műsort a Hiemer-ház báltermében a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei és tanárai. Videónk »
Kigyúltak advent fényei

Kattintson a részletekért Megkezdődött az adventi forgatag: december 24-ig színes, változatos ünnepváró programok sorát kínálják a fehérváriaknak a belvárosban: a Városház téren, a Püspöki palota udvarán, a Hiemer-házban és a Hetedhét Játékmúzeumban. »
Mr. X Faktor újra Fehérváron

Kattintson a részletekért Vastag Csaba a "Gyere velem!" turné keretében ad koncertet Székesfehérváron. Az adventi koncertnek a Hotel Novotel ad otthont december 21-én, pénteken 20 órától, az est vendége pedig Vastag Tamás lesz. »
Városi színkör indul

Kattintson a részletekért Hosszabb kihagyás után újra színjátszó kört alapít a VOKE Vörösmarty Művelődési Ház. A színkör több, korosztályonként szervezett csoporttal működik, jelentkezni november 30-ig lehet, amikor nyílt napot is tartanak az érdeklődők számára. »
Katalin-nap Kati néninél

Kattintson a részletekért Katalin-napi ünnepségre várják a fehér­váriakat november 25-én, vasárnap délután öt órára Kati néni szobrához, a Liszt Ferenc utcába. Az ünnepség a felsővárosi templom előtt folytatódik, és a Felsővárosi Közösségi Házban rendezett batyubállal zárul. »
Honnan jöttünk?

Kattintson a részletekért Családi képekből, városi közgyűj­te­mé­nyek­ből, magán­gyűj­te­mé­nyek­ből válogatva állt össze az a kiállítás, amely Fehérvár fotó­történetét mutatja be a kezdetektől 1945-ig. A különleges tárlat március 24-ig látható a Városi Képtárban. »
Emlékek nyomában

Kattintson a részletekért Izgalmas stílusban, redukált realizmusban készültek azok a festmények, amelyek a Köfém Művelődési Házban láthatóak november 23-ig. Az alkotó, Horváth Gergő a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának festő szakos hallgatója. »
Egész héten Márton-nap

Kattintson a részletekért Szent Márton jegyében telik ez a hét a Felsővárosi Általános Iskolában: vetélkedők, sportversenyek, daltanulás, kézműves foglalkozások, Nils Holgerson-party, színdarab, táncház és sok minden más szerepel a programban. »
Iskolán innen és óvodán túl

Kattintson a részletekért Október eleje óta öt fehérvári és nyolc megyei nevelési és oktatási intézményben tart ingyenes beavató színházi, személyiségfejlesztő mozgásszínházi, drámapedagógiai és játszóházi foglalkozásokat a Köfém Művelődési Ház. »
Színek és hangulatok

Kattintson a részletekért Roppant látványos és gazdag kiállítás nyílt a Művészetek Háza kiállítótermében, ahol Buki Ferenc amatőr festő mutatja be munkáit a közönségnek. A többféle technikával dolgozó székesfehérvári művész tárlat november 30-ig látogatható. »
Megtévesztés mesterfokon

Kattintson a részletekért Sóvári Péterért, a népszerű színészért rajonganak az emberek, a nők a kegyeit keresik. Egyedül Pintér Ibolyán, a szépséges művésznőn nem fog vonzereje. Sóvárit elönti a féltékenység, amikor más is szemet vet Ibolyára. »
Bigibogi mesevilága

Kattintson a részletekért Zuckerberg-galaxis címmel Nádi Boglárka grafikus alkotásaiból nyílt kiállítás az Öreghegyi Közösségi Házban. A főként vidám meseilluszrációkat, emellett plakátokat és kalligráfiákat felvonultató tárlat november 12-ig látogatható. »
Tatabányát is meghódította

Kattintson a részletekért Virágcsokrok, köszönőlevél, gratulációk halmaza, a hónap arcának választás – Molnár Ferenc A testőr című vígjátékának tatabányai premierje után lubickolhatott a sikerben Bakonyi Csilla, aki beugrott a darab női főszerepébe. »
Sárkányok a vízen

Kattintson a részletekért A sárkányhajózás szempontjából ese­mény­dús szezon zárófesztiválját rendezték szeptember 28-30. között a fehérvári Csónakázó-tavon. A fesztiválhangulatot zenekarok segítették, vasárnap délben pedig szépségversenyt is rendeztek. »
Megnyílt a Zene-Zoom tárlata

Kattintson a részletekért A Zene-Zoom 2012. fotópályázatra érkezett alkotásokból nyílt kiállítás a Művészetek Háza folyosógalériáján. A decemberig látható tárlatot Járdány Bence fotós, a pályázat zsűritagja ajánlotta a közönség figyelmébe. »
Ismét Petőfi

Kattintson a részletekért Hosszabb szünet után október 5-én 20 órakor újra kinyílik a Petőfi mozi kapuja: Fehérvár egyik kultikus szórakozóhelye új és színesebb bőrbe bújik, és a koncertek mellett színházi előadásokat, kiállí­tá­sokat, gyermekprogramokat kínál. »
Új galéria a városban

Kattintson a részletekért Az évadnyitó mulatság keretében, Incze Mózes festőművész kiállításával nyílt meg a Vörösmarty Színház Forrás Galériája. A város új kortárs galériájának első tárlata október 31-ig látható, a teátrum nyitvatartási idejében. »
Elindult az évad

Kattintson a részletekért A Lecsófőző Vigasság idején tartotta évadnyitó mulatságát a Vörösmarty Színház. Az évad A dzsungel könyvével, a kortárs galéria Incze Mózes festőművész kiállításával, az Orfeum Kávézó a Vörös Janka Group koncertjével nyílt meg. »
Buch Tibor újra Fehérváron

Kattintson a részletekért A Vörösmarty Színház előző vezetése tavasszal nem hosszabbította meg a népszerű művész szerződését, de az új direktor, Szikora János szerepet kínált neki a teátrum decemberi bemutatójában, a Lili bárónőben. »
Ments meg...

Kattintson a részletekért Bakurecz Ildikó Fox és Csohány Dániel fotóiból nyílt kiállítás az Öreghegyi Közösségi Házban: a "Képek egy önzetlen hivatás színfalai mögül" alcímet viselő tárlat a hivatásos életmentők életébe enged bepillantást. »
Örökségünk ünnepe

Kattintson a részletekért Európa-szerte évente egyszer, egy szeptemberi hétvégén a máskor közönség elől elzárt műemlék épületek is megnyílnak a közönség előtt, és szakszerű idegen­vezetéssel tekinthetők meg. Az Árpád fürdőben és a Hiemer-házban jártunk. »
Börgöndi repülőnap

Kattintson a részletekért Műrepülők, ejtőernyősök, mai és oldtimer gépek, valamint hagyományőrzők, katonák, rendőrök, és persze műrepülő bajnokok látványos bemutatója is szerepelt a fehérvári Albatrosz Repülő Egyesület 17. Börgöndi repülőnapján. »
Jubileumi évad előtt

Kattintson a részletekért Barnára sült, kipihent, csinos, mosolygó színésznő ül velem szemközt a belvárosi kávézó teraszán: szemlátomást tettre készen várja az évadkezdést Bakonyi Csilla. Nyaralásról, munkáról, kisfia iskolakezdéséről beszélgetünk. »
Nem lesz elefántcsonttorony

Kattintson a részletekért Szeptember 22-én indul az évad a Vörös­marty Színházban, és már aznap, az évadnyitó kavalkád keretében számos újdonsággal találkozhat a közönség. Interjúnk Szikora Jánossal, a teátrum új igazgatójával. »
Izgalmas színházat ígérnek

Kattintson a részletekért Társulat- és tagozatbővítés, kultúrkávézó és kortárs galéria nyitása, a közönség visszahódítása, öt évadon átívelő történelmi projekt - sok nagyszabású terv hangzott el a Vörösmarty Színház évadnyitó társulati ülésén. »
Agárdi alkotások

Kattintson a részletekért Nemzetközi kiállítás nyílt az Öreghegyi Közösségi Házban: a falakon a fehérvári Kocsis Judit és a németországi Schwä­bisch Gmündben élő Jan-Hendrik Pelz alkotásai láthatók. A művészek a tavalyi, 22. Agárdi Művésztelep vendégei voltak. »
Utolsó állomásán a vándortárlat

Kattintson a részletekért Ötödik, egyben utolsó állomására, a KÖFÉM Művelődési Házba érkezik Kisné Laczkó Mónika és Kis Szabolcs "Mozdulatlan pillanat a gondolat tükrében" című természetfotó - vers vándorkiállítása augusztus 22-én. »
Szent István-napi ünnepségek

Kattintson a részletekért Új kiálítások, szentmisék, körmenet, az új kenyér megáldása, tiszteletadás és koszorúzás Szent István szarkofágjánál, ünnepi közgyűlés, tűzijáték - a megszokott menetrend szerint zajlanak Fehérváron az augusztus 20-i ünnepi programok. »
Elhunyt Lugossy Mária szobrászművész

Kattintson a részletekért Életének 63. évében, hosszú betegség után szerdán elhunyt Lugossy Mária, a Magyar Művészeti Akadémia tagja. Fehérváron két alkotás, a Városház téri "harang" és a Budai úti 1956-os emlékmű őrzi a Munkácsy-díjas szobrászművész nevét. »
Bodies 2.hu

Kattintson a részletekért Várhatóan utoljára van Budapesten a Bodies 2., a preparált emberi testek, a világ egyik leglátványosabb és leglátogatottabb, egyben legvitatottabb kiállítása, amely augusztus 19-ig látogatható a VAM Design Centerben. »
Zenélő kastély

Kattintson a részletekért Halas Adelaida, Juhász Dia és Buch Tibor adott nyáresti koncertet a nádasdladányi Nádasdy-kastélyban és annak parkjában július 13-án este. Kétrészes műsorukban népszerű operettmelódiák, musical­rész­le­tek, nyári slágerek csendültek fel. »
Gyertyafényes hárfakoncert

Kattintson a részletekért Nyári gyertyafényes hangversenyre invitálja a közönséget a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély: július 27-én, pénteken 20 órakor Florence Sitruk ad hárfakoncertet, előtte pedig Kelmezümmögés címmel kiállítás nyílik a Sands Films jelmezeiből. »
Jön a dzsungel

Kattintson a részletekért Közeleg a premier: a Vörösmarty Színház Szurdi Miklós rendezésében július 12-én mutatja be A dzsungel könyve című musicalt. A teátrum hamarosan meghirdeti a darab első szeptemberi előadásainak időpontjait is. Képeink »
Elvarázsolt kastély

Kattintson a részletekért Festői környezetben, a nádasdladányi Nádasdy-kastély szabadtéri színpadán ad nyáresti koncertet Halas Adelaida, Juhász Dia és Buch Tibor július 13-án, pénteken fél kilenctől. Az est keretében ingyenes kastélylátogatásra is mód nyílik. »
Inspiráció

Kattintson a részletekért Sándor Szilvia és Lévai Zsuzsanna festményeiből nyílt kiállítás a Platán Galériában. A július végéig megtekinthető, tájképeket és csendéleteket felvonultató tárlat fehérvári alkotói az Ősi Kovács Alkotóműhelyben fejlesztik tudásukat. »
Színészek segédkeztek a gyűjtésben

Kattintson a részletekért A Gyermekétkeztetési Alapítvány szervezésében, a Vörösmarty Színház művészeinek bevonásával adománygyűjtési akció zajlott az Alba Plazában, ahol kétszáz rászoruló családnak élelmiszercsomagokat is átadtak. »
Igényesség és sokszínűség

Kattintson a részletekért Nyolc nagyszínházi és hét kamara­be­mu­ta­tót tervez a Vörösmarty Színház a következő évadra, egy kivétellel valamennyi megtekinthető bérletben is. Karácsonyra és húsvétra meglepetésekkel is készül a fehérvári teátrum új vezetése. »
Az intézmény évadzárója

Kattintson a részletekért A Leghosszabb Nap Fesztivál az intézmény reprezentációs, évadzáró rendezvénye; legfontosabb célja, hogy a városban gyarapodjék a népzenei rendezvények száma - mondta Juhász Zsófia, a Megyei Művelődési Központ igazgatója. »
Vásári kavalkád a skanzenben

Kattintson a részletekért Kalodába zárt fehérnépek, fegyveres lovagok, kovácsok, kikiáltók, táncosok és muzsikusok; a standokon kések, bicskák, kardok minden mennyiségben – volt itt minden, ami egy színes vásári forgataghoz szükséges. Írásunk, képeink és videóink »
Kilencedik Tűzzel-vassal

Kattintson a részletekért Hazánk minden részéről érkeznek késesek, tőrösök, kovács- és fegyverkovács mesterek a IX. Tűzzel-vassal Fesztiválra a Rác utcai skanzenbe június 16-án, szombaton. Az eseményt idén is kulturális programok színesítik. »
Otthonra lelt a Terembura

Kattintson a részletekért Hangszerkerttel, vizuális játékokkal, galaktikus nyomdázással, fénybefőtt készítésével és más kreatív programokkal nyílt meg a Terembura Kulturális és Múzeumkommunikációs Egyesület kisháza a Rác utca 15. szám alatt. »
„Nem lehet mindenki népművész...”

Kattintson a részletekért Kosarak, faragások, szőtt kelmék, csipkék, bőrtárgyak, kerámia dísz- és használati tárgyak töltik meg a Művészetek Háza kiállítótermét: az intézményben működő kézműves szakkörök mutatják be munkáikat a ház évadzáró kiállításán. »
Mit játszik a színház?

Kattintson a részletekért Bár a Vörösmarty Színház még mindig nem hozta nyilvánosságra a következő évad bérletes repertoárját – annak ellenére, hogy már júniust írunk –, a napi sajtóból a nagyszínházi bemutatók várható sora azért összerakható. »
Hasonlóan gondolkodnak és alkotnak

Kattintson a részletekért Az Asztal Társaság művészeti csoport alkotásaiból nyílt kiállítás az Öreghegyi Közösségi Házban. A nyolc, a figuratív-nonfiguratív határmezsgyéjén mozgó munkákat felvonultató képzőművész közös tárlata június 30-ig látható. »
Komédiával zárják az évadot

Kattintson a részletekért „Ez az a klasszikus vígjáték, amin a néző könnyesre neveti magát”– mondja Váradi Eszter Sára a Vörösmarty Színház idei utolsó nagyszínházi produkciójáról. Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című komédiáját Lendvai Zoltán rendezte. »
Gyereknap Fehérváron

Kattintson a részletekért Zsúfolásig megtelt a Városház tér a mai nap ünnepeltjeivel, a gyerekekkel. Színes forgatag, játszóházak, kézműves foglalkozások, klasszikus rajzfilmek, színpadi fellépők várták a legkisebbeket a reggeltől estig tartó városi gyereknapon. »
Mesés virágálom

Kattintson a részletekért Virágvonat, Süsü, a sárkány, Békakirályfi és az ő királylánya, katicák, virágszőnyeg - megannyi játékos és mesés alkotás, virágdísz sorakozik a Városház téren. A virágok egy része megnyerhető egy iskola vagy óvoda számára. »
Átalakulóban a Stiff Bastard

Kattintson a részletekért Jelen formájában utoljára lépett színpadra a Stiff Bastard a Fezen Klubban, miután a csapat frontembere, Lukács Richárd 11 év közös munka után távozott a zenekarból. A koncerten különleges programmal és vendégekkel álltak közönség elé. »
Sümegen a Vastag testvérek

Kattintson a részletekért Székesfehérvár és Pécs után harmadik állomására érkezik a Gyere velem! koncertsorozat: Vastag Csaba és Vastag Tamás a sümegi Püspöki Palota udvarán közös főzéssel színesített élőkoncerttel várják a rajongókat június 10-én. »
A könyvtáros titkos élete

Kattintson a részletekért Tükörkeret, fogas, kenyértartó, sámlik, bábparaván, különféle hasznos ládikák: Kaiser Erika bútorfestő munkáiból rendezett kiállítást a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár. A tárlat május 30-ig tekinthető meg. »
A fák hegyén járnak

Kattintson a részletekért Szinte a Szentivánéji álomba csöppenhet az, aki ezekben a napokban belép az Aranybulla Könyvtárba: Orosz Péter és Huber András Munkácsy-díjas szobrászművészek alkotásai tündérerdei hangulatot árasztanak. »
Virágálom pünkösdkor

Kattintson a részletekért Nyolcadik alkalommal szervezik meg Fehérváron a "Virágálom pünkösdkor" című rendezvényt: mint 2005 óta minden évben, idén pünkösdkor is virágba borul a Városház tér és környéke, köztéri alkotások, emlékjelek, kapuk öltöznek virágdíszbe. »
Kortársaknak, kortársaktól

Kattintson a részletekért Koncertek, kiállítások, színházi előadások, irodalmi estek és megannyi más, többségükben ingyenesen látogatható esemény: 28 szervező 35 programjával várja az érdeklődőket a vasárnapig tartó 13. Kortárs Művészeti Fesztivál. »
Bankban a tanoda

Kattintson a részletekért Idén új helyszínen, a Volksbank Galériában rendezte meg szokásos kiállítását az SMV 2000 Festőtanoda. Simon M. Veronika festőművész és fiatal tanítványainak közös kiállítása május végéig látható a Táncsics Mihály utcai kiállítóhelyen. »
Réthlyt és Szikorát támogatja a bizottság

Kattintson a részletekért A szakmai bizottság is meghallgatta a Vörösmarty Színház igazgatói pályázatára jelentkezőket, és értékelt. A dobogóra Réthly Attila, Szikora János és Seregi Zoltán fért fel, a teátrumot jelenleg irányító Quintus Konrád mindössze egy szavazatot kapott. »
Kelet és nyugat

Kattintson a részletekért A Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár felnőtt könyvkölcsönző részlegében május 19-ig tekinthető meg a Kelet-korszak, Nyugat-korszak című kiállítás, mely a budapesti Goethe Intézet Könyvtára segítségével jutott el Székesfehérvárra. »
Vidámságot vittek színre

Kattintson a részletekért Spiró groteszk komédiája, Molière klasszikus vígjátéka és egy besorolhatatlan műfajú, leginkább kabarénak tetsző színpadi játék szerepelt az idei Fejér Megyei Diákszínjátszó Fesztiválon. A fődíjat a telekis színjátszóknak ítélte a zsűri. »
VAGYOK, az esélyegyenlőség jegyében

A Székesfehérvári Első Lions Klub ötödik alkalommal rendezi meg a VAGYOK rendezvénysorozatot, az egyetlen olyan országos programot, amelynek keretében a vakok és gyengénlátók művészeti tehetségüket mutathatják be. A rendezvénynek ezúttal is a Köfém Művelődési Ház ad otthont, május 12-én. »
Újparti grafikák

Kattintson a részletekért A dunaújvárosi Újpart Egyesület fiatal tagjainak alkotásaiból rendezett kiállítást a Pelikán Galéria. A május 11-ig látható tárlatot Rajcsányi Artúr fotográfus, az egyesület vezetőségi tagja ajánlotta a közönség figyelmébe. »
Diáknapok after party

Kattintson a részletekért Az idei Fejér Megyei Diáknapok legjobb produkciói álltak újra színpadra a Művé­sze­tek Házában. A március 30. és április 1. között rendezett kulturális seregszemle díjazottjai közül a zsűri választotta ki a főként zenés műsorszámokat. »
Csillagport hinthet

Kattintson a részletekért Több mint száz tehetséges táncos közül választották ki a StarDust: A musical show tánckarát - Rovó Tamás, a Vörösmarty Színház társulatának tagja is bekerült a legjobb tizenkettőbe. A premier május 18-án lesz a SYMA Csarnokban. Interjúnk »
Idén is lesz kincsvadászat

Kattintson a részletekért Több ország ásványgyűjtői találkoznak április 22-én, vasárnap a Videoton Oktatási Központban: a XXIV. Alba Regia Nemzetközi Ásványbörze és Ékszervásár látogatói az ásványok mellett ékszerekből és használati tárgyakból is válogathatnak. »
Lejárt a színházigazgatói pályázat határideje

Kattintson a részletekért Bata János, Kamondi Zoltán, Kárpáti Norbert, Kuna Károly, Mihályi Győző, Réthly Attila, Romvári Gergely, Seregi Zoltán és Szikora János pályázata érkezett be az április 4-i határidőig. Augusztustól lehet új igazgatója a fehérvári teátrumnak. »
Marosi Arnold múzeumi látványtár

Kattintson a részletekért Több mint 68 millió forintnyi fejlesztés, a múzeumi szakemberek elképzelései alapján létrejött könyv és régiség látványtár megvalósítása zárult le március 30-án a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. »
Rádiók hullámhosszán

Kattintson a részletekért A nagy érdeklődésre való tekintettel a Vörösmarty Megyei Könyvtár meghosszabbította a rádiókiállítást: a Kóger László gazdag gyűjteményéből válogatott darabok április 10-ig láthatóak az intézmény audiovizuális részlegében. »
Újra Velencén az EFOTT

Kattintson a részletekért Quimby, Tankcsapda, Hősök, HS7, Kiscsillag, Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint John Dahlbäck. Jól ismert régi motorosok és világhírű újoncok érkeznek idén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára. »
Szerelmesek az idők viharában

Kattintson a részletekért Valódi emberi sorsok, szabadságra és boldogságra vágyó, és egymást kölcsönösen börtönbe záró, boldogtalanná tevő lelkek nagyon is mai történetét ismerhetjük fel Osztrovszkij másfél évszázada írt Viharában. »
Forradalom lesz a belvárosban

Kattintson a részletekért A tavalyi interaktív ünnepség sikerére való tekintettel idén is életre keltik az 1848. március 15-i forradalmat Fehérváron. A történelmi játék több mint száz fehérvári diák és a város fiatal színjátszóinak közreműködésével valósul meg. »
Meddig vagyok?!

Kattintson a részletekért Esztergályos Cecília tart önálló estet március 9-én, pénteken 19 órától az Öreghegyi Közösségi Házban. Az est keretében a Jászai Mari-díjas színésznő sok humorral, dallal, verssel, prózával idézi fel a pályán töltött eddigi ötven évét. »
Tojásdíszítők találkoztak Fehérváron

Kattintson a részletekért Országos Tojás Triennálét tartottak a Művészetek Házában. A tojásdíszítés hagyományos technikáit alkalmazó kézművesek alkotásaiból kiállítást is rendeztek, a tárlat március 11-ig látható az intézmény aulájában. »
Dupla koncert a Műhelyben

Kattintson a részletekért Közös turnén szerepel a Sziget Nagy­szín­pa­dot is megjárt Esti Kornél, és az egyik legeredetibb magyar rockzenekar, az Óriás. A turné első állomása a fehérvári Műhely Kávéház, ahol március 10-én, szombaton 21 órától koncertezik a két zenekar. »
Múltidézés a falakon

Kattintson a részletekért Kéri Gáspár fotóművész különleges alkotásaiból nyílt kiállítás az Öreghegyi Közösségi Házban. A március 20-ig látogatható tárlaton felvonultatott nagyméretű képek izgalmas részleteket villantanak fel a múltból és a jelenből is. »
40 alatt

Kattintson a részletekért A Székesfehérvári Művészek Társasága fiatal tagjainak a tavalyi Móri Művésztelepen készült alkotásaiból nyílt kiállítás a Pelikán Galériában. A látványos és szellemes munkák március 2-ig tekinthetők meg, a belépés ingyenes. »
Megijedt az árnyékától

Kattintson a részletekért Ha hihetünk az időjós medvénknek, akkor hosszú lesz a tél: barlangjából a ragyogó napsütésre kilépve megijedt az ár­nyé­kától, azonnal sarkon fordult és újra álom­ra hajtotta a fejét. A hivatásos mete­o­ro­ló­gu­sok is hasonló véleményen vannak. »
Zsuzsika hangja visszatér

Kattintson a részletekért Zsuzsika művésznő undok, hisztis és beképzelt: azt hiszi, csak ő lehet az előadás középpontjában. A Zsuzsika hangja néhány év szünet után ismét látható a Pelikán Kamaraszínházban, Bakonyi Csilla, Keller János és Zsurzs Kati főszereplésével. »
Kiállítással és irodalmi esttel ünnepeltek

Kattintson a részletekért Szokás szerint zsúfolásig megtelt az Öreghegyi Közösségi Ház a magyar kultúra napja előestéjén, ahol az ünnepi műsorban Eperjes Károly adott zenés irodalmi estet, majd Filep Sándor festőművész kiállítása nyilt meg. »
Apa és lánya: a két Farkas

Kattintson a részletekért Farkas Mihály és Farkas Éva Mária festőművészek alkotásaiból rendezett kiállítást a Fejér Megyei Művelődési Központ, az intézmény Apa és lánya című képzőművészeti kiállítássorozatának részeként. A tárlat február 4-ig látogatható. »
Kálloy, az ősember

Kattintson a részletekért Rob Becker Caveman (Ősember) című világsikerű kortárs komédiája Kálloy Molnár Péter előadásában látható a Köfém Művelődési Házban február 3-án, pénteken 19 órakor. A darab a műfaját tekintve párkapcsolati one-man-show. »
Újra száll a Tündérszó

Harmadik alkalommal hirdette meg nemzetközi meseíró pályázatát a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A Tündérszó című pályázatra 8-15 éves gyerekek jelentkezhetnek magyar nyelven írott mesékkel, itthonról és külföldről egyaránt. Az alkotásokat április 15-ig lehet beküldeni. »
Adventi hangulatban Bakonyi Csillával

Kattintson a részletekért Az utolsó adventi vasárnap főként a gyerekprogramok jegyében telt Fehérváron; a Hősök terén ezúttal a Vörösmarty Színház képviseletében Bakonyi Csilla is a legkisebbeket várta, versekkel, mesével és játékokkal. »
A csárdáskirálynő – 1916-2011

Kattintson a részletekért Itt, miközben grófok, hercegek és orfeumi sanzonettek világában járunk, mégis hétköznapi önmagunkra ismerhetünk a szerelmi zűrzavarok, elveszettségek, bizonyítani vágyások és emberi kicsinyességek kavalkádjában. »
Adventi hangulatban Keller Jánossal

Kattintson a részletekért Advent harmadik vasárnapján is várta a közönséget a Vörösmarty Színház a Hősök terén: ezúttal Keller János szórakoztatta az arra járókat. Elsőként ízelítőt adott az Óz, a csodák csodája című produkcióból, majd "ősbemutatók" következtek. Videóink »
Adventi folkshow

Kattintson a részletekért Vastapssal zárult a FolkManuShowk látványos produkciója a Városház téren: advent harmadik szombatján a fiatal néptáncosok szórakoztatták a "vásári közönséget" a város karácsonyfája mellett álló színpadon. »
Kilencen pályáznak a színház élére

Kattintson a részletekért Határidőre összesen kilenc pályázat érkezett a Vörösmarty Színház igazgatói posztjára kiírt pályázatra. Eredményes pályázati eljárás esetén jövő februártól lehet új igazgatója a fehérvári művészeti intézménynek. »
Anya és lánya

Kattintson a részletekért Szőke Balogh Joli festményeiből és lánya, Szőke Krisztina grafikáiból nyílt tárlat a Platán Galériában. A december végéig megtekinthető kiállítást és az alkotókat Simon M. Veronika ajánlotta a közönség figyelmébe. »
A belvárosban jár a Mikulás

Kattintson a részletekért Három napon át, december 4-től 6-ig közlekedik a fehérvári belvárosban a Mikulás-járat: a Mikulás hintója 10 és 18 óra között jár a Fő utca, a Liszt Ferenc utca, a Kossuth utca és az Alba Plaza közötti területen. Videónk és képeink »
Ünnepi díszben a belváros

Kattintson a részletekért Eljött advent, a várakozás ideje: meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún, ünnepi pompába öltöztek a közterek, a házak, és advent fényei ragyogják be a belvárost is, ahol karácsonyi vásár várja a fehérváriakat. »
Bejárható a Hiemer-ház

Schmitt Pál köztársasági elnök avatta fel a teljesen elkészült Hiemer-házat, amelynek harmadik üteme november 25-27. között, naponta 10 órától nyitva áll minden érdeklődő előtt. A szakmai vezetéssel történő bejárásokra az épülettömb Oskola utcai bejáratánál lehet jelentkezni.
Korábbi írásunk, képeink és Hiemer-dossziénk »
Hetedhét Játékmúzeum

A fehérvári játéktörténeti konferencián jelentették be, hogy a Hiemer-házban nyíló múzeum elnevezése Hetedhét Játékmúzeum lesz. A Moskovszky család gyűjteményét és Réber László grafikus hagyatékát befogadó múzeum elnevezésére hirdetett pályázat százezer forintos fődíját Koloszár Réka és Déry Patrícia kapta.
Megmozdult a kép

Kattintson a részletekért Animóka címmel rendeztek kreatív animációs napot gyerekeknek a Megyei Művelődési Központban működő kreatív szakkörök. A résztvevők betekintést nyerhettek az animációs filmkészítés titkaiba, és egy filmet is készítettek. »
Vigasságok és libaságok

Kattintson a részletekért Fehérváron és a környező településeken is Szent Márton jegyében telnek a következő napok. A Felsővárosi Általános Iskolában is javában próbálják a Márton-napi mulatságot, amit a múzeumi Márton-napon is megnézhet a közönség. »
A nyelv dizájnja

Kattintson a részletekért Kik azok a szomorúmanók? Hogyan születik egy dráma, vers vagy próza? Hogy lesz egy régésznek készülő fiatalemberből irodalmár, zenész és képzőművész? Háy János öreghegyi tárlata tartalmas és szórakoztató szerzői esttel nyílt meg. »
Az vagy, amit megeszel

Kattintson a részletekért Az országban egyedülálló közétkeztetési modellprogramot indított Fehérvár önkor­mányzata: a program a gyerekek, szülők és pedagógusok táplálkozással és étkez­te­tés­sel kapcsolatos szemlélet­for­má­lá­sá­nak érdekében jött létre. »
Esszenciával ünnepelt a Mentavill

Kattintson a részletekért Jubileumi gálaműsorral, az ExperiDance Tánctársulat Esszencia című táncszínházi produkciójával ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját Székesfehérvár egyik közismert családi vállalkozása, a Mentavill Kft. »
Több ezren a Böndörödőn

Kattintson a részletekért Idén is népes sokadalom töltötte meg a Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti teret, ahol már negyedszer rendezték meg a Maroshegyi Böndörödőt, a vásári hangulatban zajló, gazdag programkínálatot felvonultató szüreti mulatságot. »
Tanodai tárlat

Kattintson a részletekért Az SMV Festőtanoda 13 növendékének munkáiból nyílt kiállítás a Hotel Platán galériájában. A november 2-ig megtekinthető tárlaton a legkülönbözőbb témákat és technikákat vonultatták fel a többségükben fiatal alkotók. »
Negyedszer böndörödnek

Egész napos szüreti mulatságra invitálják a maros­he­gyieket és a város más részein élőket a Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti térre október 8-án, szombaton. Felvonulás, madárijesztő tárlat, borlopó verseny, harc­művészeti bemutató és sok más érdekes program szerepel a IV. Maroshegyi Böndörödő kínálatában. »
Operettmese a Szent Mihály-napon

Kattintson a részletekért Füredi Nikolett és Buch Tibor régi álmát valósította meg a feketehegy-szárazréti sokadalomban: a Csárdáskirálynő című nagyoperett történetét mesélték el a közönségnek, természetesen dalokkal fűszerezve. »
Se Tamás, se közönség

Kattintson a részletekért Megdöbbentően kevesen voltak kíváncsiak az Öreghegyi Közösségi Házban Jordán Katica Szomszédom, Cseh Tamás című kiállításának megnyitójára, ahol a SeTamás duó játszotta a legendás Cseh Tamás-dalokat. »
Ötszáz bogrács a Várkörúton

Kattintson a részletekért Rekordszámú résztvevő nevezett az idei Lecsófőző Vigasságra: a Várkörút teljes hosszában rotyogott a bográcsokban a lecsó vagy a pörkölt, de készültek tárcsás húsok is. A színpadon az éjszakába nyúlóan váltották egymást a fellépők. »
Vándorlegények és vándorleányok találkoztak

Kattintson a részletekért Sikeresnek értékelte a IX. Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat szövés és nemez kategóriájának fehérvári találkozóját és kiállítását F. Tóth Mária, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium nyugalmazott vezető főtanácsosa. »
Flippers Marót Vikivel és Novai Gáborral

Kattintson a részletekért Október 8-án a Petőfi Mozi Music Pubban újraindul a Flippers állandó fehérvári klubja, amelyben nemcsak ők maguk zenélnek, hanem hazai sztárok is fellépnek: a klubnyitón Marót Vikivel és Novai Gáborral találkozhat a nagyérdemű. »
Indul az évad a Prosperónál

Kattintson a részletekért Az E mozgó zűrzavarban című produk­ci­ó­jával kezdi az új évadot a Prospero Színkör. Az előadás szeptember 23-án, pénteken 19 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban, másnap 19 órától pedig A Szabad­mű­ve­lő­dés Házában látható. »
Hódít a Just Dance

Kattintson a részletekért A következő hetekben Fehérváron, és a város környékén is fellép a a showtánc műfajában utazó Just Dance Tánccsoport: Kincsesbányán, a Börgöndi Repülőnapon és a Fehérvári Lecsófőző Vigasságokon is láthatja őket a közönség. »
Új tanév a Megadance Táncstúdióban

Kattintson a részletekért Új helyszínen, a Vasvári Pál Általános Iskolában indul a Megadance következő tanfolyama, de a "tanmenet" a régi: a jelentkezők musical-, show- és hip-hop táncokat tanulhatnak Rovó Tamástól, a Vörösmarty Színház táncművészétől. »
Utolsó simítás a lányokon

Kattintson a részletekért Végéhez közeledik az idei Fehérvár Szépe-Fejér Megyei Hírlap Királynője verseny: a lányok az augusztus 27-i döntő előtti utolsó bemutatójukat tartották a Pátria Kávéház teraszán, ahol alkalmi viseletben mutatták meg magukat. »
Koncertek, mese és kiállítás

Tóth István emlékének szentelik az idei, sorrendben XI. Aranybulla Művészeti Napokat az Öreghegyi Közösségi Házban augusztus 26-án és 27-én. Pénteken a hagyományos nemzetközi tárlat is megnyílik, a szombati napra pedig főként a családokat várják az intézmény kertjébe. »
Forró nyomon

A budapesti Goethe Intézet Könyvtára és a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár együttműködése keretében augusztus 23-szeptember 16. között látható Fehérváron a Forró nyomon című könyv-, CD- és plakátkiállítás. A könyvtár játékos kedvű látogatói kétnyelvű rejtvény megoldásával tehetik próbára magukat. »
A pillanat művészete

Kattintson a részletekért Operett. Egy könnyed dallamvilággal átszőtt (szerelmi) történet, sok humorral fűszerezve – írja a műfajról egy online enciklopédia. „Azonban e mögött sokkal színesebb és érdekesebb világ lakik!” – vallja az Operett­szín­ház fiatal művésze, Peller Károly. »
Francia kisvárossá változott a belváros

Kattintson a részletekért Philip Martin rendezésében, Eddie Red­may­ne és Clémence Poésy főszerep­lé­sé­vel kétrészes angol tévéfilmet forgatnak hazánkban Sebastian Faulks Birdsong című regényéből, a filmhez Fehérvár belvárosában is vettek fel jeleneteket. »
Egész augusztusban Történelmi Kavalkád

Kattintson a részletekért Senki ne csodálkozzon, ha a belvárosban járva királyi pár, nemes urak vagy kardjukkal csörtető vitézek jönnek szemközt: idén is bátor lovagok, csepűrágók, énekmondók, muzsikosok szórakoztatják a fehérváriakat a belvárosban. Képeink és videóink »
Közös tárlat a Platánban

Kattintson a részletekért Tóth Dóra Mária osztrák festőművész "Bemutatkozás" című tárlata és Simon M. Veronika "Ultraviola és homokkőképek" címet viselő festménykiállítása nyílt meg a Platán Galériában. A két alkotó közös tárlata szeptember 5-ig látogatható. »
Nagyidai cigányok az „új” Nádasdy-kastélyban

Kattintson a részletekért A historizmus korának egyik legszebb magyar kastélya megújult külsővel és a világhírű ExperiDance társulat szabadtéri előadásával bűvölte el a nagyközönséget. A hely szelleme a táncszínház számára is stílusos helyszínt kölcsönzött. »
Direktorra várva

Lejárt a határidő: július 22-ig nyújthatták be pályázataikat mindazok, akik szeretnék megszerezni a Vörösmarty Színház áprilisban megürült igazgatói székét. A nyertesnek nem lesz könnyű dolga: az önkormányzat elvárja, hogy az új direktor visszaszerezze az elmúlt években elveszített nézőket. »
Pattogó ritmusok

Kattintson a részletekért Az ír és skót népzenét játszó Ister zenekar volt a Zichy ligeti dallamok programsorozat július 24-i vendége. A 2003-ban alakult zenekar az 1988-ban létrejött M.É.Z. zenekar történetének folytatása.
Képeink és videónk »
Jubileumi ajándék

Kattintson a részletekért Keller János, a Vörösmarty Színház népszerű művésze tíz éve szerződött a fehérvári teátrumhoz. Ebből az alkalomból egyik tisztelője fotóalbummal lepte meg őt, amiben összegyűjtötte a tíz év bemutatóinak fotóit. »
Zsurzs Kati újra Fehérváron

Kattintson a részletekért A Nyári Színházban az Anconai szerelmeseket próbálja, az új évadban pedig mesejátékot rendez Zsurzs Kati: a népszerű, több díjjal is kitüntetett művészt a Vörösmarty Színház közönségének két évadon át nélkülöznie kellett. »
Kólótól a cigánycsárdásig

Kattintson a részletekért Az idei "Zichy ligeti dallamok" talán legnevesebb fellépője, a hazánkban élő délszláv nemzetiségek népzenei hagyományait ápoló Vujicsics együttes koncertezett az árnyas belvárosi ligetben. Videónk és képeink »
Öreghegyi vigadalom

Kattintson a részletekért Remek hangulatú este kerekedett az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében, ahol Buch Tibor, Füredi Nikolett és Závodszky Noémi rendezett zenés nyáresti vigadalmat. Az estet a nyári színház előzetesének szánták. Képeink »
Árnyak a ligetben

Kattintson a részletekért A Shadows Emlékzenekar mai koncertjével kezdődött meg a "Zichy ligeti dallamok" idei programsorozata: a legendás együttest megidéző zenekar a szemerkélő eső ellenére is sokakat csábított a ligetbe.
Képeink és videónk »
Fellépéssel zárult a tánckurzus

Kattintson a részletekért Nemrég zárult Rovó Tamás egész tanéven át tartó musical tánckurzusa, tegnap pedig véget ért az egyhetes intenzív nyári tánckurzus is. A két kurzus növendékei közösen léptek fel a júniusi Megyekorzón.
Írásunk, képeink és videónk »
Megnyílt a Korda Filmpark

Kattintson a részletekért Felavatták, és a szakmai közönségnek bemutatták Magyarország első filmes témaparkját, az etyeki Korda Stúdió mellett épült látogatóközpontot, amelyet július 1-től vehet birtokba a nagyközönség.
Írásunk és képeink »
Álom és Élet

Kattintson a részletekért Őri Tóth István négy helyszínen rendezett emlékkiállításával nyílt meg a Múzeumok Éjszakája gazdag programja. A város népszerű, tavaly elhunyt fotográfusára barátja és alkotótársa, Fülöp Gyula régész emlékezett. »