2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Zsuzsika hangja visszatér

2012. január 26., 22:12 [fehervar.net] L. M., fotó: Gulyás Buda

Zsuzsika művésznő undok, hisztis és beképzelt: azt hiszi, csak ő lehet az előadás középpontjában, így mindenkit megbánt maga körül.

Ez a helyzet nem ismeretlen a színház világában, sőt, a hétköznapi életben sem, talán ezért is aratott óriási sikert Zsurzs Kati interaktív mesejátéka, amelyet 2007-ben mutatott be a Vörösmarty Színház. A Zsuzsika hangja néhány év szünet után februártól ismét látható a Pelikán Kamaraszínházban, Bakonyi Csilla, Keller János, és a darabot szerzőként és rendezőként is jegyző Zsurzs Kati főszereplésével.

A játék a színház világába enged bepillantást a gyerekeknek: a történet szerint Zsuzsika művésznő és Flórián művész úr a Hamupipőke bemutatójára készül, és a közönség épp a báli jelenet próbájára érkezik. A próba nehezen halad, mert az undok művésznő mindenkit elmar maga mellől: még Flóriánt is, aki titokban szerelmes Zsuzsikába, ezért minden gonoszságát szinte a végtelenségig tűri. Flórián után a fény is ráun arra, hogy a művésznő folyton követelőzik, végül pedig elhagyja Zsuzsikát a legfontosabb "munkaeszköze", a hangja is. A művésznő a játékba bevont gyerekközönség és az öltöztetőnő segítségével jön rá arra, hogy az előadás csak akkor sikerülhet, ha megtanuljuk tisztelni a másikat, ha számíthatunk egymásra, ha megtanulunk együtt játszani.