2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Városi színkör indul

2012. november 18., 10:57 [fehervar.net] L. M.

Hosszabb kihagyás után újra színjátszó kört alapít a VOKE Vörösmarty Művelődési Ház. A színkör több, korosztályonként szervezett csoporttal működik; a színkör kiépítésével és a szakmai feladatokkal Molnár Lászlóné, a művelődési ház igazgatónője és Kis Szabolcs drámatanár foglalkozik.


Kis Szabolcs

A művelődési ház volt csoportja nagy hangsúlyt fektetett a színjátszás alapjaira és a mai napig érdeklődve járnak vissza a növendékek. És most újra itt a lehetőség, hogy az újonnan megalakuló csoportokhoz becsatlakozzanak a fiatalok és aktívan tanulják a színjátszás mesterségét.

- Fontos célunk egy összetartó, a színházi kultúrát kedvelő, önkifejező közösség kialakítása – mondta el a fehervar.net-nek Kis Szabolcs. - Ez egy saját nevelésű színkör, amely hosszú távon tanulja, műveli a színjátszás fortélyait és képviseli a művelődési ház színjátszással kapcsolatos törekvéseit. 

Az általános iskolák felső tagozatos válogatott tanulóiból a művészeti alapkövetelményekkel összhangban fokozatosan a drámajátéktól a színházi gyakorlatokig, a drámapedagógia és a színház eszközeivel való nevelés kap hangsúlyt.
 
A gimnazista korosztályban megalakuló csoport esetében a színház és a színpadi játék stílusok megismerése lesz rendkívül fontos. Az évek alatt különböző színházművészeti műfajokkal ismerkednek és természetesen a kezdeti alapozások után színházi produkciókat is létrehozásnak. A drámajáték és színjátszás egyöntetűen hangsúlyt kap mindkét korcsoportnál.

Fehérvár összes általános és középiskolájából várják az érdeklődő tanulók jelentkezését november végéig. November 30-án 16 órakor "Drámajáték és színjátszás" címmel rendeznek bemutatót, ahol a leendő színjátszók betekinthetnek a műhelymunkákba és eldönthetik, csatlakoznak-e a következő év elején induló városi válogatott színkörbe.