2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Virágálom pünkösdkor

2012. május 22., 16:40 [fehervar.net]

Nyolcadik alkalommal szervezik meg Fehérváron a "Virágálom pünkösdkor" című rendezvényt: mint 2005 óta minden évben, idén pünkösdkor is virágba borul a Városház tér és környéke.


A rendezvény évek óta
megmozgatja a virágkötők
fantáziáját

Jelentős köztéri alkotások, emlékjelek, kapuk öltöznek virágdíszbe néhány napra, május 25-től 28-ig. Az idei tematika a játék, hiszen nemrég nyitotta meg kapuit a téren álló Hiemer-házban a város új büszkesége, a Hetedhét Játékmúzeum, így a virágszobrok közül több utal majd a játékra, gyermekkorra, mesére. Újítás ebben évben, hogy a korábbi években szokásos színpadi virágkötészeti bemutató és árverés helyett egy 25 négyzetméteres közös kompozíciót készítenek együtt a város virágkötői. Az élő virágokból, palántákból összeálló virágszőnyeg a szervezők reménye szerint a bontás után is tovább él majd a pályázatot megnyert óvoda, iskola udvarán, ablakaiban.

A kompozíciókat május 25-én, pénteken 17 órakor Spányi Antal megyés püspök és Cser-Palkovics András polgármester avatja fel. A közönséggel együtt körbejárják az egyes állomásokat, amelyeknél egy-egy rövid zenemű hangzik fel a Hermann László Zeneiskola növendékeinek előadásában.

A körséta útvonala:

1. Millenniumi emlékjel  (D&H Dekor)
2. Virágszőnyeg  a Pipo-toronynál
3. Országalma (Virág-Ajándék  Budai u. 66.)
4. Kisvonat a Városházánál (Árvácska virágüzlet)
5. Liszt Ferenc utcai kút (Virág-Mester virágüzlet )
6. Törökkút  (Virág-Mester virágüzlet )
7. Katicák a Szt. Imre templomnál (Tűzvirág Virág-Ajándék)
8. Hiemer-ház kapuja( Oskola u. 2.) (Freya virágszalon)
9. Süsü a Zeneiskola előtt (Arany János EGYMI virágkötő tanulói)
10. Lovacskák a Hősök terén (Oázis virágüzlet)