2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

„Jó úton haladok...!”

2012. január 22., 13:00 [fehervar.net] Sipos Bernadett, fotó: a szerző és RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Elegáns helyszínen, a fehérvári Hotel Magyar Királyban adott élőzenés koncertet január 21-én Vastag Csaba, a 2010-es X-Faktor győztese. Csabával a fellépés előtt beszélgettünk zenéről, tervekről, álmokról.

– Az X-Faktor óta mi változott meg benned, hogyan élted meg a változásokat?

– Változás? Ez egy nehéz kérdés. Igazából igyekszem jól csinálni azt, amit eddig is, csak most több emberhez tudok eljutni, mint korábban. Ez jó dolog, és nagyon örülök neki! A dalaimat, videoklipjeimet a lehető legjobban próbálom megoldani: mimőségi dolgokra törekszem. A Gyere velem! koncertsorozattal is olyan irányba indultunk el, amellyel kicsit hosszabb és színvonalában is kiemelkedőbb műsort tudunk adni.

– A zene, mint a benned rejlő őserő, milyen hatással bír a közönségedre?

– Alapvetően hiszek a közösségben, és abban, hogy csak így tudunk együtt dolgozni, jó és értelmes dolgokat létrehozni. Ma este élőzenekarral lépünk fel, és ennek sikere nem csak az én érdemem lesz. Nem hiszek a manapság oly divatos és kissé elcsépelt giga-mega koncertekben – persze ezzel senkit nem akarok megsérteni, csak azt gondolom, hogy a gigakoncert a Rolling Stones-nál vagy a Queennél kezdődik. Ezért is lett a koncertem címe "Gyere velem!", és nem Vastag Csaba szuperkoncert.


"Vastag-shop"

– A mostani helyszín Székesfehérvár, ahol utoljára tavaly nyáron léptél fel – a Hotel Magyar Király kupolatermében azonban most először adsz koncertet.

– Veszprémi lévén már sokszor megfordultam itt, plazába, moziba jártunk, szép ez a város, szeretem. Sőt, ebben a hotelben is voltam már egy délelőtti rendezvény kapcsán. A megnövekedett érdeklődés miatt esett a választás erre a helyszínre: mindig igyekszem az igényeknek megfelelően zenélni és keresni a helyszíneket. Ma este közel háromszáz vendéget várunk, a sztárvendég pedig testvérem, Vastag Tamás lesz.

– Említetted Veszprémet, azt a várost, ahol hét évet töltöttél a színház falai között. Mennyiben más az a közeg, mint mondjuk a koncertjeid közönsége?

– A kettő között vannak közös halmazok, de nem lehet összehasonlítani. Bár szeretném, ha ez a halmaz minél szélesebb, nagyobb lenne. Nemrég nagyon sokan néztek meg engem például a Madách Színházban, a József és a színes, szélesvásznú álomkabát című musicalben, ahol a fáraót játszom, és voltak köztük sokan, akik előtte nem is jártak színházban. A színház, a film és a zene egymást kiegészítő művészetek – most a film irányában is igyekszem elmenni, mert ezek olyan puzzle-szerűen összeérő dolgok.


Vastag Tamás dedikál

– Nemrégiben mentorként is kipróbáltad magad a Való Világ falai között, milyen tapasztalataid voltak?

– Nagyon jó volt! Kedves, motivált emberekkel találkoztam bent, láttam, hogy képesek, és hajlandóak közösen is együtt dolgozni. Olyan zárt közösségben élnek, amelynek teljesen mások a szabályai. Ez az idő bepillantásnak éppen elég volt, így biztos vagyok benne, hogy semmiképpen sem vállalnám a benti villalétet.

– Az "Őrizd az álmod, míg élsz" című számod kapcsán kérdezem: számodra ez az álom volt az, amit őrizgettél, amiben most élsz?

– Hogy azon az úton vagyok-e, amit szerettem volna? Nem egészen, de jó úton haladok! Persze tizennyolc éves koromban én is Freddie Mercury és Michael Jackson akartam lenni, mint bárki más, ehhez képest még nem állunk sehogy (nevet).

– Mi lett volna, ha nem ebben országban látod meg a napvilágot? Kimennél most külföldre, ha adódna rá lehetőség?


Rajongók

– Nagyon szeretem az országot és a magyar embereket! Születésem előtt a szüleim Amerikában laktak, és jó, hogy hazajöttek, mert jó itt élni és zenélni. A mai estétől is azt várom, hogy legyen egy nagy buli és érezzék jól magukat az emberek!

A koncert remekül sikerült, hála a szervezőknek, akik erejükön felül álltak helyt az időnként hömpölygő tömeg nyomásának. Szilágyi Bernadette ötletgazda elmondta, hogy Vastag Csaba koncertjét további, hasonló jellegű kulturális események követik: csapatával törekedni fognak arra, hogy a fehérváriak a jövőben még színesebb és gazdagabb programok közül választhassanak.