2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Világvége a Vastag fivérekkel

2012. december 23., 16:11 [fehervar.net] Sipos Bernadett, fotó: facebook.com/VastagCsabaOfficial

December 21-én sokan gondolták úgy, hogy itt a vég, de szerencsére sokan voltak, akik aznap este a város egyik elegáns hoteljében Vastag Csaba adventi koncertjén múlatták az időt.

A Gyere velem-turné kilencedik állomásának karácsonyi koncertje méltó keretet adott a sorozat idei zárásának, hiszen januárban éppen Székesfehérvárról indult el az országos élőzenekaros turné.

A telt házas rendezvény ünnepi, már-már családias hangulatban zajlott. Vastag Csaba és testvére, Tamás közkedvelt külföldi slágerekkel és a legnépszerűbb saját dalokkal színesítették az estét. A Vastag fiúk koncertjén egy fiatal művész is színpadra lépett Nagy Zsófi személyében, aki szaxofonon kísérte egy-egy szám erejéig a művészeket. A közönségsikert persze leginkább Csaba humoros átkötő történetei és a nézők soraiban énekelt dalai aratták, amelyet már csak a védjegyének számító asztaltánc írt felül.

A karácsony közeledtével a két testvér is kiemelten fontosnak tartja, hogy az ünnep ne csak az anyagias dolgokról, az egyszeri szeretetről, hanem a családról, barátokról és az őszinte érzések fontosságáról is szóljon. Csaba és Tamás számára a karácsony a segítségnyújtás, az adakozás ünnepe is, hiszen ezekben az időkben sajnos nagyon sokan vannak azok, akik valóban rászorulnak mások áldozatkész támogatására. Éppen ezért ez az adventi este nemcsak a szórakozás, hanem a jótékonyság jegyében is zajlott. Minden vendég elhelyezhette saját ajándékcsomagját a hotel aulájában álló karácsonyfa alá, segítve ezzel a helyi Kríziskezelő Központ rászorultjait.

A koncert zárásaként közös énekléssel búcsúztak a Vastag fivérek, akik hamarosan, december 30-án visszatérnek Fehérvárra: a Vodafone Sportcsarnokban a Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékére rendezett nagyszabású koncerten lépnek fel, Feke Pál, Fésűs Nelly, Szomor György, Tóth Vera és Varga Miklós társaságában.