2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Vég és kezdet

2011. október 19., 00:35 [fehervar.net] L. M., fotó: Nagy Zoltán Péter - Vörösmarty Színház

Két pénteki premierre készül Bakonyi Csilla színművésznő: a Vörösmarty Színházban a Finito című komédiában szerepel, és aznap indítja el az első fehérvári castingügynökséget is.


A darab fehérvári bemutatójához
új zenei betétek születtek

Egy nap a munkanélküli Blondin Gáspár úgy dönt, nem bírja tovább: bezárkózik a kerti budiba, és öngyilkossággal fenyegetőzik. A hír villámgyorsan terjed, a halálából sokan kívánnak hasznot húzni. Tasnádi István Finito című verses komédiáját október 21-én mutatja be a fehérvári teátrum Hargitai Iván rendezésében, Tűzkő Sándor, Závodszky Noémi, Kozáry Ferenc, Bata János és Bakonyi Csilla főszereplésével.

– Pejtsik Péter komponálta azokat a kitűnő zenéket, amelyeket az általam alakított Tigris Niki popdíva a darabban énekel. A zeneszerző nagyon eltalálta azt a stílust, amit Hargitai Iván elképzelt, így nagyszerű revüszámok születtek Tasnádi verssoraiból – mesélte Bakonyi Csilla néhány nappal a bemutató előtt. – Igyekszünk véresen komolyan játszani ezt a végtelenül ironikus, szellemes és humoros darabot, és inkább a nézőre bízzuk az ítélkezést a történetben mesterien megfogalmazott és megragadott jelenségekről.

A népszerű művésznő, akit reklámfilmekben is sűrűn láthatunk, régi vágyát váltja valóra, amikor elindítja Fehérváron az UniversArt castingügynökséget.

– Évek óta heti rendszerességgel kell járnom castingokra Budapestre, ami elég megterhelő – ezért gondoltam arra, hogy ezt Fehérváron is meg lehetne valósítani, hiszen manapság már úgyis interneten kell továbbküldeni a fotókat, videókat. Párommal, Kaszás Mihállyal, akivel közösen indítjuk el az ügynökséget, elég nagy tapasztalattal rendelkezünk ezen a téren, és ebben a városban elég nagy rá az érdeklődés is: Fejér megyében működik az etyeki Korda Stúdió, Fehérváron castingolták a legújabb Asterix és Obelix statisztáit, nemrég itt forgatták a Birdsong című angol film egyes jeleneteit, hogy a közelmúlt olyan filmes eseményeire utaljak, ahová szereplőkre volt szükség.

– Milyen adottságok kellenek az ilyen munkákhoz?

– Senki ne gondolja, hogy egy ügynökség csak színészeket válogat különféle szerepekre: mi elsősorban hétköznapi embereket keresünk reklámfilmekhez, fotózásokhoz, illetve statisztának színházi és filmes munkákhoz. Ehhez nem színészi tehetségre van szükség, hanem határozott karakterre, arcra. Az első regisztrációs fotózást október 21-22-én tartjuk a Shakti Jógastúdióban, a Liszt Ferenc utca 11-ben: pénteken 10-16 óra között, szombaton pedig 10-18 óra között szeretettel várunk minden 0-100 év közötti érdeklődőt. Különösen az idős korosztályra számítunk, mert rájuk mindig óriási igény van a reklámszakmában. Hatvan év felett a kétezer forintos regisztrációs díjat is elengedjük, a 16 év alattiakat pedig szülői kísérettel várjuk a fotózásra. Cserta Gábor személyében egy kitűnő fotósra tettünk szert: az ő fotói teljesen elvarázsoltak bennünket. Fotósunk közreműködésével természetesen komplett portfólió készítését is vállaljuk azok számára, akik el szeretnének indulni a modellpályán. Kérjük, hogy a fotózásra natúr sminkben, a karakterüknek megfelelő ruhában érkezzenek a jelentkezők, mert így tudjuk a legpontosabb adatlapot felvenni. Aki lemarad a mostani alkalomról, a későbbiekben is jelentkezhet, hiszen rendszeresen tartunk majd regisztrációs fotózásokat. Idővel szeretnénk a filmeseket is idecsábítani forgatásokra, hogy minél több fehérvárinak adhassunk munkát, illetve tervezzük, hogy fehérvári színházi, vagy színpadi produkciókat közvetítsünk más településekre.