2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Újparti grafikák

2012. április 14., 00:59 [fehervar.net] G. I.

A dunaújvárosi Újpart Egyesület fiatal tagjainak alkotásaiból rendezett kiállítást a Pelikán Galéria: a falakon Farkas Gábor, Fenyvesi Kornél, Füredi Tamás és Hegyi Béla munkái sorakoznak. A május 11-ig látható tárlatot Rajcsányi Artúr fotográfus, az egyesület vezetőségi tagja ajánlotta a közönség figyelmébe.


A tárlaton főként groteszkbe hajló
darabokat láthatunk

A 2004 márciusában (hivatalosan 2005. július 30-án) alakult ÚJPART Egyesület dunaújvárosi képző- és iparművészek közössége, amely aktív és tevékeny része a dunaújvárosi térség művészeti életének.

"Az egyesület megalakulását több évtizeden átnyúló viták előzték meg, amelyek részben szakmai, részben (kár tagadni) személyes konfliktusokból táplálkoztak. Az ÚJPART Egyesület a mai dunaújvárosi képzőművészeti szcénában éppen ezért joggal nevezhető a konszolidáció szigetének: az egymástól olykor gyökeresen eltérő ars poeticát és/vagy politikai nézeteket valló művészek évek óta képesek hatékonyan együtt fellépni a szakma érdekeinek képviseletében - és együtt dolgozni azért, hogy Dunaújváros a helyiek számára élhetőbb, az oda látogatók számára pedig megélhetőbb település legyen."

(Fehérvári Tamás)

Az egyesületről bővebben: http://www.artpart.hu/