2021. szeptember 22., szerda
Mária

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Táncra csábítanak

2012. október 16., 22:11 [PR Garden]

Életvidám örömzenét hoz Fehérvárra október 19-én, pénteken este a Maszkura és a Tücsökraj. A zenekar Petőfi Kultúrtér közönségének is megmutatja, hogyan érik össze a dalaiban egyedi hangzásvilággá afunky, a latin zene, a rap, a hip-hop, a magyar nóta, a jazz, a swing és a csárdás. 

A Maszkura és a Tücsökraj harmadik nagylemeze, a Sztárzseni tavasszal jelent meg. Az album picit komolyabb, érzelmesebb, mint a korábbiak, de az új dalokra is remekül mulathat minden generáció. A sajátos ízű szövegek semmivel össze nem téveszthető stíluskavalkádban csendülnek fel. A dalokban harmonikusan, egyszerre van jelen az alternatív pop, a rap, a hip-hop, a jazz, a swing, a magyar nóta és a csárdás is. 

Az új lemezhez már elkészült az első videóklip, amelyben a rajongók a főszereplők. A Maszkura és a Tücsökraj nyáron arra kérte közönségét, hogy a Zsír a track című dalukhoz küldjenek be mobiltelefonnal vagy kézikamerával felvett képsorokat a legőrültebb, legviccesebb, legfelszabadultabb táncmozdulataikról. A Zsír a track kicsit csúfondáros szövegéhez és dallamához valóban nagyon illenek az elképesztő mozgáskultúrát felvonultató pár másodperces szösszenetek. Leckéket vehetünk fekve táncolásból, de megtanulhatjuk azt is, hogyan lehet úszómozdulatokkal riszálni, és az is kiderül, hogy a zuhanyzóban nemcsak énekelni, hanem ropni is lehet. A mókából a zenekar barátai sem akartak kimaradni: volt, aki Malacka bőrébe bújt, mások bebizonyították, hogy guggolás közben is lehet gitározni, és olyan is akadt, aki kötéltánc helyett a kötél-ukulelézés alapjait fektette le az elküldött videón. Az egyik leglátványosabb jelenetet egy kungfuzó zenésztársuk révén kapták. A kínai ünnepségeken állandó szereplő oroszlán (az a jelmez, ami inkább emlékeztet egy sárkányra) is bulizik így a dalban. A klip összekötő sztorija egy rádiós szürke hétköznapjait ábrázolja, kicsit kifigurázva, DJ OrdiTronic tolmácsolásában.

 

Kapcsolódó anyagok: