2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Húsvéti tojáskeresés

2014. április 19., 20:26 [fehervar.net] Kép és szöveg: Turáni-Kerkay Péter

Az eső ellenére sokan - elsősorban persze gyerekek - érkeztek a hagyományos húsvéti tojáskereső versenyre, amelyet idén új helyszínen, a Királyok parkjában rendezett meg a Keresztény Közösség Egyház április 19-én.

A Királyok parkjának bejáratánál már egyből kedves fogadtatásban volt részük a rendezvényre látogatóknak: a szervezők már ott biztatták az érkezőket, hogy mindenképpen megrendezik a versenyt, csak várnak egy kicsit, hátha az időjárás kegyeibe fogadja a gyerekeket.


Miután látszott, hogy napsütés már nem lesz, és az égiek áldása sem fog alább hagyni, ismertették a verseny szabályait. Az eredetileg korcsoportokra osztott területeken végül vegyesen vehettek részt a keresésbe bekapcsolódó kicsik és kicsit nagyobbak.

Miután miden tojás gazdára talált, jöhetett a tojások kibontása. Ez igaz családi program volt, hiszen mindenki kíváncsian várta, mi lapul a tojásokban: cukor vagy kincs? Közben megkezdődött a tombolaszelvények húzása is az addigra már vízben úszó parkban.

A szerencsések extra ajándéknak is örülhettek, és mint megtudtuk, a kincsek is gazdára találtak. Természetesen a rendezvény végére az eső is elállt...