2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Szeptemberre lehet színházigazgató

2011. június 16., 20:10 [fehervar.net] L. M.

Rendkívüli közgyűlést tartott a város képviselőtestülete: a városatyák elfogadták a Vörösmarty Színház 2011/12-es évadtervét, így megkezdődhet a bérletezés, és pályázatot írtak ki a Vörösmarty Színház igazgatói posztjára.

A pályázat benyújtásának határideje a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának honlapján történő közzététel napját követő 30. nap. Ezt követően a beérkezett pályázatokat szakmai bizottság véleményezi, amelynek tagjai: az Előadó-művészeti Tanács érintett szakmai kollégiumának négy képviselője, a miniszter egy képviselője, az intézmény közalkalmazotti tanácsának egy képviselője, a reprezentatív szakszervezet egy képviselője és a munkáltatói jogkör gyakorlójának két képviselője. Az igazgató kinevezéséről a szakmai bizottság véleményezését követő 15 napon belül, de legkésőbb az e napot követő első testületi ülésén dönt az önkormányzat közgyűlése dönt, ez várhatóan szeptemberben lesz.

A korábbi pályázatokhoz képest új elemek is megjelentek a kiírásban, például az igazgatói feladatai közé sorolják a Székesfehérvári Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és az Önkormányzati Kommunikációs Központtal történő szoros együttműködést a város turisztikai potenciáljának erősítése érdekében, illetve az aktív szerepvállalást a 2013-as Emlékév megrendezésében.

A pályázó programjával kapcsolatos tartalmi követelmények között a következőket fogalmazták meg a kiírók:

- térjen ki a racionális szervezeti felépítés tervezetére, amely a Nagyszínház, ill. a többi játszóhely felügyeletével, irányításával kapcsolatos sajátosságokat is figyelembe veszi,

- terjedjen ki a szakmai program a játszóhelyek sajátosságait és a művészeti ágakat figyelembe vevő műsorstruktúra tervezetére, különös tekintettel a gyermekdarabokra, a zenés színpadi művekre, a kísérletező és az interaktív, beavató színházi előadásokra,

- a bérletkonstrukció tekintetében a korosztályokra épülő, életkori sajátosságokat is vegye figyelembe,

- térjen ki a Nagyszínház, a Pelikán Kamaraszínház, a Stúdiószínpad, a kávézó kihasználásának növelésére is, 

- tartalmazza a nyári színházi előadások szervezésével kapcsolatos elképzeléseket,

- térjen ki a színház marketing és kommunikációs tevékenységének javítását célzó elképzelésekre,

- fogalmazza meg az Alba Regia Szimfonikus Zenekar működtetésére vonatkozó szakmai elképzeléseket.

A pályázat hamarosan megjelenik a város honlapján is, magát az előterjesztést is a város honlapján lehet megtalálni, a június 16-i közgyűlés anyagai között.