2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Kilencen pályáznak a Vörösmarty Színház igazgatói székére

2011. december 09., 12:08 [okkfehervar.hu]

Határidőre összesen kilenc pályázat érkezett a Vörösmarty Színház igazgatói posztjára kiírt pályázatra. Eredményes pályázati eljárás esetén jövő februártól lehet új igazgatója a fehérvári művészeti intézménynek. 

Székesfehérvár közgyűlése októberben írt ki pályázatot a Vörösmarty Színház vezetésére. Az igazgatói posztra kilencen nyújtottak be pályázatot a megadott határidőig: Buch Tibor, Frigyesi András, Harsányi Gábor, Kiss László, Kuna Károly, Pesty Nagy Kati, Dr. Szabó Károly, Szűcs Gábor és Teklesz Zsuzsanna.

Az elkövetkező időszakban minden előírt meghallgatást, egyeztetést és előkészítő munkát elvégeznek. A pályázatokat elsőként egy kilenc tagú szakmai előkészítő bizottság értékeli és véleményezi, ők tartanak meghallgatást a jelentkezőknek is. Székesfehérvár közgyűlése januárban tárgyal a pályázatokról. A Vörösmarty Színház új igazgatója - érvényes és eredményes pályázat esetén - 2012 februárjától vezetheti a fehérvári kulturális intézményt.

A Vörösmarty Színház igazgatói pályázata kapcsán minden további előkészítő lépésről tájékoztatja majd az elkövetkező hetekben Székesfehérvár Önkormányzata a közvéleményt.