2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Operettmese a Szent Mihály-napon

2011. október 01., 23:36 [fehervar.net] F. F.

Füredi Nikolett és Buch Tibor régi álmát valósította meg a feketehegy-szárazréti sokadalomban: a Csárdáskirálynő című nagyoperett történetét mesélték el a közönségnek, természetesen dalokkal fűszerezve.


A népszerű művészek komplett
Csárdáskirálynőt rögtönöztek

Ma délután tartotta a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Ház a már hagyományosnak tekinthető Szent Mihály-napi Sokadalmat. A színpadon a nyitányként szolgáló interaktív gyerekműsor után zenés-táncos produkciók váltották egymást: fellépett többek között a Felicita Táncklub, a Campari Juice és a Passz, az utcabálhoz a talpalávalót az EVM szolgáltatta.

Füredi Nikolett és Buch Tibor ezúttal nem egy operett-musical összeállítással érkezett a rendezvényre, hanem a Csárdáskirálynőt mesélték el a közönségnek. Miközben a sztori főbb vonalait néhány mondattal felelevenítették, több figura bőrébe is belebújtak egy időre: Edvin és Szilvia mellett felidézték Cecíliát, Stázit és Bónit, illetve Miska pincért és Feri bácsit is, olyan örök klasszikusokkal, mint a Hajmási Péter, vagy a Te rongyos élet.

Igazi kuriózum volt ez, hiszen a primadonna és a bonviván ritkán alakít szubrettet vagy épp táncos-komikust, de úgy tűnt, maguk a fellépők is élvezettel kirándultak ezekbe a szerepkörökbe, és a közönség is rendkívül hálás volt a rögtönzött Csárdáskirálynő-előadásért: ha elmaradt volna a történetet továbbgöngyölítő összekötő szöveg, aktívan tiltakoztak.

Az operettek hangulatához híven volt szerelem, konfliktus, kibékülés, sírva vigadás, valamint közös tánc és ének a nézőkkel, és persze sok-sok humor. A feketehegyi vastaps is azt mutatja: jobban meg kellene becsülnie a város színházának ezt a két Művészt (is), igény van rájuk.