2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Csillagport hinthet

2012. április 12., 20:36 [fehervar.net] L. M.

Több mint száz tehetséges táncos közül választották ki a StarDust: A musical show tánckarát - Rovó Tamás, a Vörösmarty Színház társulatának tagja is bekerült a legjobb tizenkettőbe.


Neves sztárok oldalán lép fel

Hair, West Side Story, Macskák, Jézus Krisztus Szupersztár, Az operaház fantomja és a többiek - 25 világhírű musical 33 dala csendül fel abban a nagyszabású, látványos produkcióban, amelynek ősbemutatója május 18-án lesz a budapesti SYMA Csarnokban.

A sztárfellépők, valamint a Várkonyi Mátyás által vezetett Győri Filharmonikus Zenekar és a látványos színpadtechnika mellett profi táncosokra is szükség van ahhoz, hogy a show valóban egyedülálló legyen.

- Több mint száz lány és huszonhat fiú jelentkezett a castingra, belőlük választották ki a show tizenkét fős tánckarát. A válogató nem volt egyszerű, a koreográfus, Király Béla nagyon nehéz feladat elé állított minket: terpeszugrástól a váltóspárga-ugráson át a különböző forgásokig sok mindent szerepelt a koreográfiában. De maga a show sem lesz egyszerű, hiszen tizenkilenc szám koreográfiáját kell megtanulnunk. Arra mindenképpen büszke vagyok, hogy én vagyok a legidősebb a csapatban - avatott be a részletekbe Rovó Tamás.

- Miért jelentkeztél a felhívásra?

- Két okból: egyrészt jelenleg kevés előadásom van Fehérváron, áprilisban például csak négy, és nem szeretek tétlenül ülni, másrészt a produkcióban szereplő négy sztárt jól ismerem, sőt, Mahó Andival és Szűcs Kingával közeli baráti viszonyban vagyok, de Csengeri Attilával és Egyházi Gézával is többször dolgoztam már együtt. Ezért úgy gondoltam, jó lenne szerepelni egy ilyen remek produkcióban. Egyszerre körülbelül hetven ember lesz a színpadon, hiszen önmagában a szimfonikus zenekar több mint ötven főből áll, emellett a show olyan fény- és hangtechnikát vonultat fel, ami hazánkban ritkán látható. A koreográfus is nagy hangsúlyt fektet a komplex látványra, például az énekeseket és a kórust is bevonja a táncos jelenetekbe és különleges kellékeket is használ.