2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Tanodai tárlat

2011. október 06., 15:35 [fehervar.net] G. I.

Az SMV Festőtanoda 13 növendékének munkáiból nyílt kiállítás a Hotel Platán galériájában. A november 2-ig megtekinthető tárlaton a legkülönbözőbb témákat és technikákat vonultatták fel az alkotók.

Simon M. Veronika tanodája évtizedes múltra tekint vissza, egyre többen érdeklődnek iránta, ahogy a tanodai kiállítások iránt is: az idei tárlat megnyitója is óriási érdeklődés mellett zajlott. A nyitóműsor is nagyszabású volt: a Passz együttes mellett a Székesfehérvárért Nemzetközi Művészkör Művészei is felléptek.

Az SMV Festőtanoda tíz kurzusból áll, amelyek a grafikától kezdve az aktfestészeten át a 21. századi technikákig és anyagkig sok mindent felölelnek. A mostani tárlat kiállítói különböző kurzusokból kerültek ki: az alkotásokon is nyomon követhető, hol tartanak a tanulásban, tudásban. A tanodának a kurzusok mellett "nyitott műterem" című mesterkurzusai is vannak, ezek már a határon, sőt az óceánon túlra is eljutottak.

A tárlat kiállítói: Ádám Anna, Albert Andrea, Bujtás Schulcz Erzsébet, Czeczei Csilla, Jámbor Bálint, J. Bárány Andrea, Kiss Lencsés Julia, Kusztos Hajnalka, Mátyássi Réka, Matúz Péter, Sas Bálint, Tóth Emese, Tóth Fekete Anna.