2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Fehérvárra jön a SingSingSing

2015. január 17., 10:32 [fehervar.net] Kép és szöveg: Lőrincz Miklós

Minden várakozást felülmúlt a 2009 óta előbb Veszprémben, majd Sopronban és Budapesten futó SingSingSing musical show sikere, amelynek előadásain rengeteg a fehérvári néző – a közönségnek ezúttal nem kell máshova utaznia, házhoz jön a show: március 9-én, hétfőn a Vörösmarty Színházban látható a produkció.

Tucatnyi világhírű musical harminc feledhetetlen dala, két tucat művész a színpadon egy nagyszabású, kétfelvonásos látványos előadásban – ez a SingSingSing, amely több mint hat éve fut töretlen sikerrel. A show célja kezdetektől fogva az, hogy igényes kikapcsolódást nyújtson a műfaj kedvelőinek, akik a hétköznapi gondokat otthon hagyva szeretnének egy felhőtlen estet eltölteni a musicalek társaságában. A látványról ötletes díszlet, stílusos és korhű jelmezek, profi táncosok gondoskodnak, a változatosságról pedig Szakál Attila koreográfus-rendező, aki már több hasonló show-t vitt színre az elmúlt években.

– Az elsőt Együtt a banda címmel Budapesten, a Fiatalok Színházában találtuk ki Szurdi Miklóssal, és amikor ő került a fehérvári teátrum élére, a produkciót itt fejlesztettük tovább, és éveken át nagy sikerrel játszottuk – mondja a SingSingSing történetéről Szakál Attila. – A Veszprémi Petőfi Színházban 2008-ban Bujtor István igazgató érezte úgy, hogy a teátrumnak szüksége van egy ilyen zenés összeállításra, ami aztán nem várt sikert aratott: minden előadás pótszékes volt, és nem tudtuk kielégíteni a közönségigényeket. A 2010-ben bemutatott SingSingSing 2. és a 2012-es SingSingSing 3. sikere még ezt is felülmúlta: a nézőteret faltól falig pótszékeztük, és többször kellett pótelőadásokat tartani belőle. A siker titka valószínűleg az, hogy rengeteg munkát fektettünk a produkciókba: a szokásosnál hosszabb a próbafolyamat, igényes jelmezek készültek hozzá, és nagy figyelmet fordítottunk arra is, hogy látványban is a színpadra varázsoljuk az adott musical hangulatát. A dalokat szituációba helyezzük, a jelmezek mellett kellékeket is használunk: valódi színházi élményt nyújtunk.

A kétfelvonásos előadás fehérvári kiadásában többek között a Jekyll & Hyde, a Hair, a Rómeó és Júlia, A párizsi Notre Dame, a Moulin Rouge, a Szép nyári nap, a Vámpírok bálja, valamint az Aida című musicalek slágerei csendülnek fel. A dalokat Buch Tibor, Egyházi Géza, Füredi Nikolett, Halas Adelaida, Kálmán Petra, Keller János, Vastag Csaba és Vastag Tamás szólaltatja meg a zenészek, Nagy Attila József és Nagy Miklós közreműködésével. A produkció tánckara tizenkét főből áll – közöttük több fehérvári is akad, akiket a Vörösmarty Színházban ismert meg a közönség.
Kapcsolódó anyagok: