2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Fellépéssel zárult a tánckurzus

2011. június 25., 20:05 [fehervar.net] L. M., video: G. I.

Nemrég zárult Rovó Tamás egész tanéven át tartó musical tánckurzusa, tegnap pedig véget ért az egyhetes intenzív nyári tánckurzus is. A két kurzus növendékei közösen léptek fel a mai Megyekorzón.


Utolsó simítások a produkción

A Vörösmarty Színház többszörös nívódíjas táncművésze évek óta vezet sikeres tanfolyamokat, korábban Győrben, de évek óta Fehérváron is. Ebben a tanévben is tartott tánckurzust, majd a tanév zárása után a nyári tanfolyam is elindult: mindkét tanfolyamon musicalek zenéire készített koreográfiákat, és ezeket gyakorolták a növendékek, akik a hiphop világába is bepillanthattak. A kurzusoknak a Szent Imre Általános Iskola adott otthont, itt kérdeztük az a nyári kurzus utolsó foglalkozása végén Rovó Tamást arról, mire volt elég az egy hét.

– Elértük, amit szerettünk volna: megcsináltunk egy teljes koreográfiát Michael Jackson Bad című számára. Ez nagyon hosszú, közel négyperces szám, emellett a Vámpírok báljából tanultunk be egy részletet, és csináltunk még egy hiphop számot is, Janet Jackson egyik dalára. Ez összességében rengeteg munka, főleg amatőrök számára. Megfeszített tempóban dolgoztunk, rendesen megizzadtak a gyerekek – a szerdai nap volt a legkritikusabb, szinte élőhalottak jöttek-mentek a kurzus helyszínéül szolgáló tornateremben. Az egy hét legnagyobb eredménye, hogy nyilvános fellépéssel zárul: meghívást kaptunk a Megyekorzóra, ahol a nyári kurzus növendékei az egész éven át tartó kurzus tagjaival közösen lépnek közönség elé.

– A próbát nézve úgy tűnt, hogy nem kezdőkből áll a csapat – nagyon profi benyomást keltettek.

– Ez azt intenzív munka eredménye: hajtottam őket rendesen – nevetett Rovó Tamás. – Van köztük, aki először vett részt ilyen kurzuson, de mivel nem voltunk túl sokan, mindenkire kellő figyelem jutott. Nagyon együtt voltak, és szemlátomást nem csak én szerettem meg őket, hanem ők is engem, hiszen magad is láthattad azt a közös ölelést, amivel búcsúztak tőlem az utolsó foglalkozás végén. És szerintem ez a legfontosabb.