2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Queen of the Dance

2014. március 10., 23:05 [Catherine Gallagher's Irish Dance Company]

Catherine Gallagher társulatának új, Queen of the Dance című ír sztepptánc show-ja látható április 12-én, szombaton 19 órától a Vodafone Sportcentrumban.

A procukció premierje tavaly májusban volt, Angliában. A fehérváriak most maguk győződhetnek meg arról, hogy a géppuskalábú táncosok másodpercenként valóban tizenötöt koppantanak-e lábukkal. A gyönyörű fellépőruhák, fergeteges ritmusok, új, modern koreográfiák mellett az előadás részét képezik az akár önálló koncerttel is felérő ír dallamok.

Catherine Gallagher új táncműfajt teremtetett, amely őrzi az ír sztepptánc hagyományait, ugyanakkor mégis modern. A Queen of the Dance, nevének megfelelően valóban az ír sztepptánc hercegnőjét mutatja be a hazai közönségnek - összetársít sokféle stílust és műfajt, legyen az akrobatikus tánc vagy balett, és ezzel különleges kulturális élményt kínál. Az ír sztepptánc műfajában ez az egyetlen produkció, ahol a szólista nem férfi, hanem egy rendkívül tehetséges hölgy, aki tánctudásával, előadó művészetével elvarázsolja  a nézőt. A fehérvári előadás sztárvendége Barry John Gallagher, a Lord of the Dance Las Vegas-i csapatának vezető szólistája lesz, aki Catherine testvére.