2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Átadták a Prima Díjakat

2011. november 26., 23:15 [fehervar.net] Sipos Bernadett

A Hotel Magyar Király adott otthont a november 25-én már hatodik alkalommal megrendezett Fejér Megyei Prima díjátadó ünnepségnek és az azt követő, hagyományteremtő szándékú bálnak. A három idei fődíjas Hudoba György, Fidel László és Kovács Árpád.


A díjazottak

A Prima Primissima Díj alapítója, Demján Sándor kilenc évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, amelyhez a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) Fejér megyei szervezete hat évvel ezelőtt csatlakozott. Idén április óta gyűjtötték a szavazatokat: a több mint száz jelöltből végül tizenketten versengtek a fődíjakért, amelyhez egymillió forintot az idei évben is Demján Sándor, egymilliót a VOSZ, további egymilliót pedig a megyei vállalkozások ajánlottak fel.

A három fődíj mellett két közönségdíjat, valamint további elismeréseket adtak át a közügyekért; közbiztonság, mentésügy, tűzoltás, tűzvédelem, polgárvédelem és honvédelem kategóriákban, a Fejér megyei Év Vállalkozója Díjakat pedig a kereskedelem, a mezőgazdaság és a szolgáltatás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozásoknak ítélték oda. A rendezvény alatt nemcsak díjesővel, hanem színes zenei és táncos programokkal is kedveskedtek a szervezők a jelenlévőknek.

Varga István, a VOSZ Fejér megyei elnöke kiemelte, hogy idén többek között negyvenöt megyei vállalkozás támogatta a nemes célt, amelynek lényege, hogy olyan embereket részesítenek elismerésben, akik kiemelkedő, közösségünkért tevékenykedő alkotók, kiváló oktatók, tudósok vagy eredményes sportolók.

A jelöltek munkásságáról és a Prima Díj fontosságáról Pleizer Lajos, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke beszélt, majd azt is hozzátette, hogy ilyen nehéz időkben is büszke arra, hogy ez a díjkiosztó gálaest létrejöhetett és értékmentésképpen hagyományt teremt a megyében is. Ezt követően Hudoba György csillagásznak a Fejér Megyei Önkormányzat nevében különdíjat adott át. A másik különdíjas a móri Radnóti Miklós Általános Iskola lett, az intézmény nevében Kajos Péterné vette át az elismerést jelentő oklevelet.

A közönség eközben ismét átadhatta magát a különleges zenei és vizuális élményeknek, a hegedűművészet modern stílusú hangzásától egészen a hastáncig. Végül – mielőtt a meghívottak a ház specialitását és a ínycsiklandozó vacsorát elfogyasztották volna –, sor került az est fénypontjára, a fődíjak átadására.

A három fődíjat Hudoba György csillagász, Fidel László kajak világbajnok és Kovács Árpád festőművész vehette át. Közönségdíjas lett Lángfalvi Péterné, a Hétvezér Általános Iskola igazgatója, valamint az Albacomp kosárlabda­csapata.

A vendégek száma is bizonyította, hogy a Príma Díj nem csak egy egyszerű fórumot teremt a vállalkozók és közéleti személyiségek számára, hanem – mint Csomor Gábor, a Prima Primissima kuratóriumi tagja is elmondta – összefogással, együttműködéssel előbbre juthatunk és ezáltal értéket menthetünk.