2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Van pénz fejlesztésre

2013. november 17., 19:58 [Piac és Profit]

Újraindult a növekedési hitelprogram, bővültek a kedvezményes tőkefinanszírozási lehetőségek, és alig néhány hónap múlva megjelenhetnek a legújabb vissza nem térítendő uniós források is. A Pénz, de honnan? konferencián a legavatottabb szakemberek mutatják be, hogy kik és hogyan juthatnak megfizethető hitelhez vagy tőkéhez vállalkozásuk fejlesztése érdekében.

Sokszor épp az információ hiánya okozza, hogy a kisvállalkozások zöme a pénz miatt aggódik, és likviditási helyzete romlására számít a jövőben. Sőt, az OTP Ingatlanlízing által készített kutatásból az is kiderül, hogy bár a legtöbb cég forráshiánnyal küzd, sokan ellenérzéseket táplálnak a külső finanszírozás bevonásával szemben. Az aggodalmak gyakran tévhiteken alapulnak: a mikro-, kis- és középvállalkozások közül sokan nincsenek tisztában sem a saját lehetőségeikkel, sem a rendelkezésre álló források céljaival, sem azzal, hogy az adott finanszírozást mely cégek milyen feltételekkel vehetik igénybe.

Forrásban pedig nincs hiány. Októbertől ismét igényelhető a 2,5 százalékos kamatozású MNB-hitel, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. és a Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt. is újabb és újabb, a kkv-k számára testre szabott konstrukciókkal állt elő az utóbbi hónapokban, a Magyar Fejlesztési Bank termékeinek kihelyezéséről egyre szélesebb közvetítőhálózat gondoskodik, és lassan körvonalazódnak a következő uniós költségvetési időszak pályázatai is, amelyek fókuszába ezúttal a kis- és középvállalkozások kerültek. A kkv-kat célzó GOP program utódjába, a GINOP-ba összesen 3000 milliárd forint lesz innovációra, infokommunikációs fejlesztésekre vagy épp a cégek versenyképességének fokozására.

Tőkekínálati forradalom zajlik tehát Magyarországon a piaci feltételű források és az államilag támogatott kedvezményes hitelek és tőkebevonási lehetőségek terén is, a kkv-k mégsem érzékelik a bőséget. A Piac & Profit Pénzek a régióban elnevezésű rendezvényével járja az országot, és várja a mikro-, kis- és középvállalatokat, amelyek szeretnék megismerni az aktuális finanszírozási lehetőségeket, valamint szeretnének a gyakorlatban használható tudáshoz jutni, hogy hatékonyabbá tegyék cégük működését.

 

A rendezvényről részletesen itt olvashatnak, és regisztrálhatnak.

 

Helyszín: Veszprém, Gizella Hotel és Étterem, Jókai Mór u. 48.

 Időpont: 2013. december 05. (csütörtök), 9.30-14.30


Telefon: 06 (1) 239-9597 - E-mail: konferencia@piacesprofit.hu