2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Modern grundmese Seregélyesen

2015. május 24., 19:45 [fehervar.net] Fotó: Csuta Andrea

Molnár Ferenc klasszikusát, A Pál utcai fiúk történetét dolgozták át azok a fiatalok, akik a több hónapos szereplőválogatás és próbaszakasz után, a célegyeneshez közeledve gőzerővel próbálnak a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI szervezésében.


Kalányos Tamás rendező
és az egyik főszereplő, Róth Áron

A rendező, Kalányos Tamás elmondása szerint az előadás szövegét a gyerekek alkották, a jeleneteket improvizálások során hozták létre.

"Úgy gondolom, ez a mű ma is aktuális, örök darab. Mindenkinek volt Grundja, mindannyian hittünk az élethosszig tartó barátságokban. Bízom benne, hogy ez a lendületes, látványos előadás sikeresen átadja azt a világi lüktetést, amelyben a mai kor Nemecsek Ernője, Boka Jánosa, Geréb Dezsője nevelkedik" - vélekedik a rendező.

A kétfelvonásos, szabadtéri előadást kaszkadőrök, élőzene, modern díszlet és jelmezek színesítik. A külsős rendezői gárda Budapestről csatlakozott ehhez a vállalkozáshoz, amelynek fő célja, hogy Seregélyes is felkerülhessen Fejér megye kulturális palettájára.

Hosszabb távú tervek mentén szeretnék bemutatni Molnár klasszikusát, hiszen Seregélyesen egy kulturális fesztiválkezdeményezés kapujában állnak a szervezők. Sajtos József, az iskola igazgatója és az előadás megálmodója kiváló házigazdaként és producerként áll a Pál utcaiak mögé.

A Seregélyesi Madárlátta Fesztivál első évi színházi bemutatkozásaként A Pál utcai fiúk lesz látható június 27-én és 28-án, szombaton és vasárnap 20.30 órakor.


Az előadás helyszíne:

Seregélyes, Általános Iskola, Fő u. 201.

Jegyinfók és vásárlás:
Tel.: +36-20-615-2883
H-P: 8-16 óráig
Belépő: 1000 Ft (egységár)
Jegyek csak elővételben vásárolhatók, korlátozott számban!

Előadás időpontok:
Június 25. - Zártkörű előadás (minden jegy elkelt)
Június 27. - Premier (minden jegy elkelt)
Június 28. - Plusz előadás

Az előadások 20.30 órakor kezdődnek.
Hossza: 150 perc egy szünettel
(Akadálymentesített előadás)


Kapcsolódó anyagok: