2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Főszereplők kerestetnek

2014. december 30., 20:36 [fehervar.net] L. M.

Lezajlott a Pál utcai fiúk című produkció szereplőválogatása, de a nagyobb szerepek még gazdájukat keresik: január 9-én újabb castingot tartanak Seregélyesen, a művelődési ház színháztermében.

Mint arról már korábban már beszámoltunk, 2015 nyarán nagyszabású szabadtéri előadást hoznak létre Molnár Ferenc klasszikusából, a Pál utcai fiúkból Seregélyesen. A szereplőválogatás első köre december elején lezajlott, de a nagyobb szerepekre továbbra is keresnek 15-25 éves korú fiúkat.  


Kalányos Tamás rendező
(Fotó: Zsirai Tibor)

- Szeretném megtalálni azokat a főbb szereplőket, akik nem csak motorjai, húzó erői egy csapatnak, hanem önmagukban is véleményformáló egyéniségek. A mai kor társadalmának Boka Jánosa, Geréb Dezsője, Áts Ferije, Csónakosa kell, hogy előlépjen - mondta el a fehervar.net-nek Kalányos Tamás, a produkció rendezője. - A színes, szélesvásznú előadáshoz keresem azokat a felnőtt kor küszöbén álló fiúkat, akik átérzik azt a világi lüktetést, ami az akkori fiatalokat is jellemezte, ugyanakkor mégis a jelenben tudnak élni. Kíváncsi vagyok rájuk, életszemléletükre, kilátásaikra. Az egész megyéből válogatunk, egy nagyszabású kulturális megmozdulás kapujában állunk - mondta a rendező.

A produkció megvalósítói olyan fiatalok jelentkezését várják, akik részt vennének ebben a nem mindennapi színházi munkában, és úgy érzik, van bennük kellő kitartás, lelkesedés, energia, és szívesen tartoznának egy pörgős, komoly csapatba. Különböző hangú, alkatú, de legalább 170 cm magas fiúkat keresnek, jó olvasási- és beszédkészséggel. A meghallgatásra egy rövid, fejből előadott verssel kell készülni, emellett vinni kell egy rövid prózát is, amit fel kell majd olvasni. A válogatás január 9-én, pénteken 14 órakor lesz a seregélyesi művelődési ház színháztermében. A castingra előzetesen be kell jelentkezni a +3620/624-68-30-as telefonon vagy a muvvez@gmail.com e-mail-címen.