2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

A természet szépsége

2013. március 28., 09:29 [fehervar.net] G. V., fotó: Benkő Barnabás

A szabadbattyáni Pallay Alkotókör munkáiból nyílt kiállítás a Köfém Művelődési Házban. Az alkotócsoport tagjai a névadó Pallay József festőművész szellemi hagyatékát ápolva elsősorban a természet szépségét igyekeznek megörökíteni.

A 2004-ben a Móricz Zsigmond Művelődési Házban alakult alkotókör névadója Pallay József (1903-1967) szabadbattyáni születésű festőművész, aki a múlt század derekán években vezető szerepet töltött be a megye művészeti életében. Művészete a klasszikus hagyományokra épülve természetközpontú, ám mégis modern.

A művelődési ház alkotócsoportjának tagjai - a művész alkotói és szellemi hagyatékát ápolva - ezen az úton járva elsősorban a természet szépségeit igyekeznek megörökíteni önmaguk és mások örömére.

Simon József, a Köfém Művelődési Ház igazgatója köszöntője után Polyák István, a Pallay Alkotókör vezetője mutatta be az alkotócsoportot, s nyitotta meg a kiállítást közel száz érdeklődő előtt. Az ünnepséget az ALCOA-KÖFÉM Nyugdíjas Klub férfikórusa műsora színesítette. A tucatnyi alkotó negyven festménye április 5-ig látható.