2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Ősiek tárlata

2012. május 05., 19:10 [fehervar.net] G. I.

Két Ősiben élő alkotó, Brilló Erzsébet és Farkasné Molnár Terézia alkotásaiból nyílt tárlat a Platán Galériában. Ősi Kovács Imre festőművész tanítványainak kiállítása május végéig látogatható.

Brilló Erzsébet egy kis alföldi faluban, a Szabolcs-Szatmár megyei Nyírgyulajban született, jelenleg a Veszprém megyei Ősiben él. "Régi rajongója vagyok a festészetnek és a festményeknek. Emiatt jött egy olyan pillanat az életemben, ami meghatározta a művészet iránti érdeklődésemet. 2008 nyarán léptem át az Ősi Kovács alkotóműhely küszöbén, ahol Kovács Imre festőművész nagy szeretettel fogadott. Hatalmas türelemmel és segítő szándékkal kísérte munkáimat, a festést. Eleinte grafikáztunk, és nagyjából fél év után ecsetet nyomott a kezembe. Ettől a perctől kezdve próbálkozom az ecsetvonásokkal" - mondja magáról.

Farkasné Molnár Terézia Kiskunhalason született. 2000-ben kezdett el foglalkozni a festészettel, akkor temperával dolgozott. Családja ösztönzésére mutatta meg festményeit egy hozzáértőnek, Ősi Kovács Imrének, akitől ösztönzést kapott a további munkákhoz. 2009 februárja óta az Ősi Kovács Alkotóműhelyben tanul olajjal festeni. Több egyéni és csoportos tárlaton mutatta be alkotásait, amelyek között a tájképek, csendéletek dominálnak.