2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Tananyag lett belőlük

2013. április 09., 23:31 [PR Garden]

Bob Marley és Manu Chao Vas megyei keresztgyerekei, az idén tízéves, két platinalemezes Ocho Macho koncertezik április 12-én, pénteken a FEZEN Klubban. Az életvidám, pozitív hangulatú koncerten felcsendül a Puskás Ferenc emlékére született Pancho Pancho című dal, valamint a zenekar egyik legismertebb slágere, a Jó nekem, amely ma már tananyag egy szigetvári zeneiskolában.

Ocho Macho

A szombathelyi csapat folyamatosan járja a klubokat, de közben az új lemezén is dolgozik.

- Januárban visszahúzódtunk a próbaterembe, komponálunk, új ötleteket, új hangzásokat próbálunk ki, de egyáltalán nem kapkodunk. Néhány új dal már elkészült, amelyekből időnként megmutatunk egyet-egyet a közönségnek a koncerteken. A visszajelzések szerint jó irányba haladunk, tetszik a rajongóinknak, hogy a szokásosnál is energikusabbak az új számok - mondta Kirchknopf Gergő, az Ocho Macho frontembere.

A népszerű zenekar nemrégiben egy különleges esemény részese is lehetett a pécsi Zsolnay Negyedben. A szigetvári Weiner Leó Zeneiskolában a klasszikus hangszerek oktatásán túl két éve könnyűzenei program is indult Gersy Károly irányításával. Ennek részeként a 16-18 éves növendékek világslágereket és a magyar könnyűzene legjobb szerzeményeit is rendszeresen játsszák. Az ifjúsági rockbanda, a Dübörgő Wattacukrock az elmúlt hetekben középiskolai turnén mutatta be tudását, amelynek záróeseményére elhívták az Ocho Macho tagjait is. A zenekar három saját dalt adott elő, köztük a - több mint 3 milliós Youtube-nézettségnél tartó - Jó nekem című szerzeményt a diákokkal közösen.

- Váratlanul ért minket a felkérés, mert nem tudtuk, hogy zeneiskolai tananyag lett a Jó nekem című dalunkból. A közös muzsikálás fantasztikusan sikerült, nagyon jól éreztük magunkat. Fontos, hogy ezek a fiatalok nem összevissza pengetik a húrokat egy garázsban, hanem egy tapasztalt zenész-tanár irányításával minőségi, hangszeres könnyűzenét tanulnak, és komolyan veszik a fellépéseket is. Rendkívül megtisztelő számunkra, hogy a mi dalunk is segíthet az élőzene népszerűsítésében, hiszen ez nekünk is régi vesszőparipánk. Itt az ideje, hogy végleg eltűnjenek a playback-huszárok, és a helyüket valódi zenészek vegyék át a színpadokon - tette hozzá Kirchknopf Gergő.

Az Ocho Macho idén is az összes jelentős nyári fesztiválra elviszi zenéjét és megtáncoltatja a közönséget, valamint a fiúk fellépnek Romániában, Szlovéniában, Ukrajnában, Ausztriában és Németországban is.

Kapcsolódó anyagok: