2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Musicalek karácsonyra

2011. november 18., 20:06 [fehervar.net] L. M., fotó: Gulyás Buda, Lőrincz Miklós

Ismét Fehérvárra érkezik az Aida musical, az Újra együtt a banda című musical show pedig karácsonyi különkiadással jelentkezik.


Az Aida Fehérvárról indulva
hódította meg az országot

Két estére zenés színházzá alakul át a fehérvári Vodafone Sporcsarnok: december 17-én az Aida, 18-án pedig az Újra együtt a banda szereplői veszik birtokba a színpadot.

– A város imádta az Együtt a bandát: minden előadás telt házas volt, a jegyeket már a Vörösmarty Színház havi műsorának megjelenése előtt elkapkodták – emlékezett a produkció fehérvári múltjára Szurdi Miklós rendező. – Ez a show már nekünk is hiányzott, hiszen a benne szereplő színészek régen látták egymást – például Feke Palival én már két éve nem dolgoztam együtt. Úgy éreztük, a karácsony a legjobb alkalom egy ilyen ünnepélyes találkozásra a színészekkel és a fehérvári közönséggel. Az est keretében a régi Együtt a bandát idézzük meg – olyannyira, hogy a tánckar is az "eredeti" lesz, teljessé téve a nosztalgia-hangulatot. Sajnos, az állandó szereplők közül nem mindenki tudta elfogadni a felkérést, mert máshol van előadásuk aznap, így például a műsort Bakonyi Csilla Keller János nélkül vezeti. Minden "szokásos" nagy sláger felcsendül majd, így természetesen lesz Hair, Grease, Chicago és Elisabeth is, a műsor második részében pedig karácsonyi összeállítással is készülünk, benne sok Diótörő és Egérkirállyal. A show háziasszonya Bakonyi Csilla lesz, a fellépők pedig Brunner Márta, Feke Pál, Fehér Adrienn, Gerner Csaba, Oláh Ibolya, Szerényi László és Xantus Barbara. A Banda előtti este az Aidáé, ami egy éve nem volt már Fehérváron, ezért hozzuk el újra. A Vörösmarty Színház közönsége ezt a produkciót is nagyon szerette, zsinórban játszottunk belőle hetven olyan előadást, ahol még a csilláron is lógtak a nézők. Az örök szerelemről szóló musicalt továbbra is többes szereposztásban játsszuk, a mostani előadás főszerepeiben Oláh Ibolya, Szerényi László, Xantus Barbara és Gerner Csaba látható.

Újra együtt

Brunner Márta alapító tagja volt a Vörösmarty Színház első önálló társulatának, számtalan emlékezetes alakítás fűződik a nevéhez – a teátrum új vezetése azonban két évvel ezelőtt nem hosszabbított vele szerződést.


Egy estére ismét együtt

– Azóta a szabadúszók életét élem: a Pécsi Nemzeti Színház vendége voltam a III. Richárdban, ahol Csiszár Imrével dolgozhattam, játszottam Veronikát A Tenkes kapitányában Siklóson, forgattam a Casino című tévésorozatban. Tavaly nyáron lovastábort vezettem: nyolc héten át gyerekekkel lovagoltam, illetve a tábor kulturális részét irányítottam.. Ebben az évadban egymásra talált a régi csapatunk magja: a Ruttkai Éva Színházban a Segítség, ember! című mesemusicalt Pálos Zsuzsa rendezésében mutatjuk be Zakariás Évával, Fehér Adriennel, Jónás Andival és párommal, Ács Bálinttal, valamint Csizmadia Gabival és Bogdán Gergővel. Ezzel párhuzamosan Bálinttal egy kétszemélyes zenés játékot is próbálunk Szomorú szerdák, szerelmes szombatok címmel, Háda János rendezésében. Jó újra együtt dolgozni a régi kollégákkal, és örülök, hogy Fehérváron is összejön a régi csapat egy része, még ha csak egy estére is. Az Együtt a banda, és vele Szurdi Miklós is a pályafutásunk kezdete óta végigkísér bennünket: a cím az általa rendezett Grease musicalből származik, ami az első közös bemutatónk volt. Mindig hálával és nagy szeretettel gondolok Mikire, aki minden adandó alkalommal a szárnyai alá vesz bennünket. Ezen az estén régi kollégákkal és a fehérvári teátrum egykori tánckarával elevenítjük fel a fehérváriak által kedvelt show-t.

 

Jegyértékesítés:

Vodafone Sportcsarnok • Székesfehérvár, Gáz utca 19. • Tel.: 22/312-630

Ákos Jegyiroda • Székesfehérvár, Kossuth utca 13. • Tel.: 22/502-425 • www.akosiroda.hu

Premier Jegyiroda • Székesfehérvár, Várkörút 48. • Tel.: 22/507-235 • www.premieriroda.hu

Interticket hálózatwww.jegy.hu

Aida jegyek a Vörösmarty Színházban is: Székesfehérvár, Fő utca 8. • Tel.: 22/327-056 • www.vorosmartyszinhaz.hu