2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Illúzió és varázslat

2014. július 20., 18:20 [fehervar.net] L. M.

Negyvenhárom "kurzuslakó" részvételével kezdődött meg ma a IX. Országos Musical&Operett Kurzus Várpalotán. A kurzus gálaestjét idén is Fehérváron, a Vörösmarty Színházban tartják augusztus 7-én, csütörtökön 19 órakor.

Hősiesen küzdenek a kánikulával a kurzus résztvevői a várpalotai Jó Szerencsét Művelődési Központban, ahol ma kezdődött meg a csaknem három héten át tartó intenzív zenés színházi foglalkozásokat nyújtó kurzus.


A tavalyi gála is nagy sikert aratott


Idén negyvenhárom, többségükben fiatal, 17-22 éves növendék jelentkezett a kurzusra; a legfiatalabb résztvevő tíz, a legidősebb 52 éves – tudta meg a fehervar.net Szabó Szilviától. A kurzus művészeti vezetője a számadatokat folytatva elárulta, hogy Fehérvárról nyolcan jelentkeztek, köztük a Vörösmarty Színház egyik "plakátarca", Strasszer Domonkos, és ismét részt vesz a kurzuson Lehotai Miksa, aki a most zárult évadban bemutatott Koldus és királyfi egyik címszerepét, a koldust, vagyis Tom Cantyt alakítja. A nemek aránya idén se változott, a résztvevők negyede fiú.

Idén öt felkészítő művész foglalkozik a résztvevőkkel: Berkes Dániel zenepedagógus, magánének-tanár; Falusi Mariann előadóművész, Lőrincz Máté táncos, koreográfus; Peller Károly, az Operettszínház művésze és Szabó Szilvia énekművész, a kurzus művészeti vezetője.

A kurzust záró, Illúzió & Varázslat & Színház című kétfelvonásos show-t idén is Somogyi Szilárd, az Operettszínház Nádasdy-díjas rendezője állítja színpadra többek között a Marica grófnő, a Mágnás Miska, a Denevér, a Mária főhadnagy, a We Will Rock You, a Chicago, az Ördögölő Józsiás, a Moulin Rouge és a Fame részleteiből, és a kurzus fiatal tehetségei mellett a felkészítő művészek is színpadra lépnek.

Képeink a tavalyi gáláról - I. felvonás

Képeink a tavalyi gáláról - II. felvonás