2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Kiállítással és irodalmi esttel ünnepeltek

2012. január 21., 22:51 [fehervar.net] L. M.


Eperjes Károly rendhagyó
irodalmi estet tartott

Szokás szerint zsúfolásig megtelt az Öreghegyi Közösségi Ház a magyar kultúra napja előestéjén, ahol az ünnepi műsorban Eperjes Károly adott zenés irodalmi estet, majd Filep Sándor festőművész kiállítása nyilt meg.

Ünnepi műsorokkal, kiállítással köszöntötték a magyar kultúra napját a város kulturális intézményekben ezekben a napokban: a jeles nap kapcsán országszerte rendezvények sora emlékeztet gyökereinkre, hagyományainkra, évezredes múltunkra - azokra a nemzeti értékeinkre, amelyeket a történelem forgatagában meg tudtunk őrizni, és továbbadhatunk utódainknak. A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én: a Himnusz kéziratának tanúsága szerint Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a költemény írását.

Az Öreghegyi Közösségi Házban hagyományosan az ünnep előestéjén, szombaton rendezték meg az ünnepi programot. Brájer Éva alpolgármester köszöntője után kezdődött Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész Az igazat mondd, ne csak a valódit című zenés, rendhagyó irodalmi estje a XX. század istenkereső költőitől, a zenei aláfestést Négyessy Katalin szolgáltatta gordonkán. A verses műsor után Melocco Miklós Kossuth-díjas festőművész nyitotta meg Filep Sándor festőművész roppant látványos kiállítását, amely február 19-ig tekinthető meg.


A vendégeket Kiss Dorottya, az intézmény igazgatója köszöntötte

Brájer Éva alpolgármester mondott ünnepi köszöntőt

Zsúfolásig megtelt az intézmény színházterme