2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Megyekorzó a Megyeháza udvarán

2011. június 25., 23:25 [fehervar.net] L. M., video: G. I.

Első ízben rendezték meg a Megyeháza udvarán a Megyekorzót, ahol a Fejér Termék Programhoz kapcsolódó élelmiszereket és kézműves termékeket lehetett megvásárolni. A vásárt kulturális programok is színesítették.


Kapósak voltak a megyei portékák:
32 standot állítottak fel a szervezők

A Fejér Megyei Önkormányzat a megye vidéki térségeinek fenntartható fejlődése érdekében idén májusban "Fejér Termék Program" néven átfogó kezdeményezést indított a térség élelmiszertermelésének, kézműves tevékenységeinek, kis- és középvállalkozásainak támogatására.

Ennek jegyében rendezték meg ma a Megyeháza udvarán az első Megyekorzót, amelyen több mint 30 településről vettek részt: többek között Kápolnásnyék, Felcsút, Enying, Csókakő, Pázmánd, Isztimér, Tác, Pázmánd, Pátka, Nadap, Sárbogárd és Székesfehérvár mutatta be a standokon helyi értékeiket, termékeiket, amelyeket vásárlásra is kínáltak. A vásárnak olyan sikere volt, hogy a délutáni órákra több standról is elfogytak a termékek.

A szervezők a hasznosat a kellemessel is összekötötték: 10 órától kulturális programokkal, zenés, táncos produkciókkal is várták az érdeklődőket. Fellépett többek között a Zombori zenekar, az Álomlányok, az Országos Musical Kurzus növendékei, a Rovó Tamás Musical Tánciskola növendékei. A színpadi programok sorát Váradi Eszter Sára és Matus György zenés műsora zárta: az Álomlányokhoz hasonlóan ők is az idei Nyári Színház produkcióiból adtak ízelítőt.Kapcsolódó anyagok: