2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

"A tánc a legjobb dolog a világon"

2013. június 16., 20:41 [fehervar.net] L. M.

Ezt vallja Rovó Tamás, a Vörösmarty Színház táncművésze, és tanítványai is magukénak érzik hitvallását. A MegaDance Székesfehérvár TáncStúdió ma tartotta látványos évzáró gálaműsorát a Pelikán Kamaraszínházban.

A többszörös nívódíjas táncpedagógus több táncstílust is oktat, színházi táncosként is sokféle produkcióban szerepelt - saját bevallása szerint a musicalek világa áll hozzá legközelebb, ezért is tart egész tanéven át tartó musical tánckurzusokat, előbb Győrben, majd a fehérvári teátrumhoz szerződve immár városunkban. A MegaDance 1996-ban alakult Győrben, vagyis lassan már két évtizedes múlttal rendelkezik, és Rovó Tamás több tanítványából is neves, profi táncos lett.

Az idei csapat


Bevezetőjében Rovó Tamás elmondta: a táncstúdiók és táncklubok számára általában gondot jelent a csapatépítés és fejlesztés, a MegaDance esetében ezzel nincs probléma: négy évvel ezelőtt még nyolc fővel zárult a táncstúdió első fehérvári évadja, idén pedig már 21 fiatal fejezte be a táncos tanévet. A növekvő népszerűség nyilván a profi munkának köszönhető, erről a mai gála közönsége is meggyőződhetett.


Rovó Tamás

A gála vendége volt a Rovó Attila által vezetett EuroDance Táncszínház junior csoportja, akik épp ma kezdték balatoni táborukat. A névazonosság nem véletlen: ő Tamás édesapja, táncos, koreográfus, és tulajdonképpen egy táncos dinasztia feje. Rovó Tamás a számok közötti öltözési szünetek egyikében elmesélte, hogy ő is, és öccse, Péter is édesapjuk hatására kezdtek el táncolni, és Tamás lánya, Fanny is táncos lett - őt a mai gálán az EuroDance színeiben láthattuk, de az MegaDance is tiszteletbeli tagjává fogadta.

A gála utáni napon kezdődik Rovó Tamás hagyományos nyári, intenzív kurzusa, ehhez kapcsolódva a jelenlévőknek az orfűi táborról is beszélt: idén augusztusban már a huszadik tánctábort szervezik meg az ország kitűnő koreográfusainak részvételével; a nyolcnapos tábor résztvevői intenzív edzéseken-próbákon mélyíthetik el a tanév közben szerzett tudásukat, tanulhatnak új koreográfiákat.

A gála díj- és oklevélátadással zárult, tanítványai pedig sajátos MegaDance élményfürdővel lepték meg tanárukat.