2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Ötéves a MegaDance

2014. június 01., 23:09 [fehervar.net] G. I., L. M.

Nagyszabású gálaműsorral ünnepelte ötödik születésnapját a fehérvári MegaDance Táncstúdió. A Rovó Tamás táncművész vezetésével működő stúdió az elmúlt évek alatt rengeteg fehérvári fiatallal ismertette meg a színpadi show-táncokat, a hiphopot és más táncstílusokat. A gála vendége volt a fehérvári Strassz Életmód egyesület Fit-Kid csoportja, a pécsi EuroDance Táncszínház, valamint Bakó Gábor és csoportja.

Keller János, az esemény házigazdája is fellépett a gálaműsorban


A MegaDance Táncstúdió 1996-ban alakult Győrben, Rovó Tamás vezetésével, aki ekkor a Győri Nemzeti Színház 19 éves táncművésze volt. 2009-ben a Vörösmarty Színházhoz szerződött, és megalapította a MegaDance fehérvári csapatát, amely egyre növekvő létszámmal működik. A csapat elsősorban musical- és show-táncokkal foglalkozik, de belekóstolnak olyan műfajokba is, mint például a hiphop és a jazz.

A csapat tagjai lehetőséget kaptak a Vörösmarty Színház előadásaiban is: Börcsök Olivér a Koldus és királyfi című családi musical egyik főszereplője, Beliczai Béla pedig ugyanebben a produkcióban táncos és csoportos szereplő.

Rovó Tamás tanítványai közül a győri évek alatt voltak országos-, Európa- és világbajnokok, akik számos dobogós hellyel is büszkélkedhetnek. Ő maga az eddigi pályafutása során a következő címeket, díjakat érte el: többszörös nívódíjas táncpedagógus, A Sporttáncok Mestere, Európa-bajnoki 2. és világbajnoki 3. helyezett show-táncos, Az év sporttáncosa és "A tánc világáért – a világ táncáért" díj birtokosa, és többször volt országos és magyar bajnok hiphop és show-tánc kategóriában. Jelenleg a Vörösmarty Színház táncművésze, dolgozik asszisztensként, koreografál, és időnként színészi feladatokat is vállal, például a nyáron bemutatandó 3:1 a szerelem javára című zenés darabban.

- Tamás azt szokta mondani, hogy nem amatőröket tanít, hanem az amatőrök között profikat - mondta el a közönségnek Keller János színművész, a gála házigazdája. - A fegyelem és a tánctudás mellett Tamás a tánc elméleti oktatására, kitartásra, és a pontosság nevelésére is törekszik. Legfőbb célja, hogy minél több emberrel ismertesse meg a táncot, és büszke arra, hogy a Fehérváron alapított csapat évről évre népszerűbb. Számos felkérést kapnak különböző fellépésekre a városban és a megyében is.

Az ötéves születésnapi gála egyben az idei évadzáró is volt, így a műsor második felében hagyományosan átadták a növendékek okleveleit, a vendég fellépők és a MegaDance Táncstúdió munkáját segítők pedig ajándékokat kaptak. Rovó Attila (Rovó Tamás édesapja), az EuroDance vezetője szülinapi kupával lepte meg a csapatot, Keller János speciális oklevéllel kedveskedett, és természetesen a torta sem maradhatott el.

Készülődés a gálára


Gálaműsor - I. rész
Gálaműsor - II. részKapcsolódó anyagok: