2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Forradalom lesz a belvárosban

2012. március 06., 20:15 [fehervar.net] L. M.

A tavalyi interaktív ünnepség sikerére való tekintettel idén is életre keltik az 1848. március 15-i forradalmat Fehérváron. A történelmi játék több mint száz fehérvári diák és a város fiatal színjátszóinak közreműködésével valósul meg.


Történelmi alakok járnak majd a belvárosban

A történelmi helyszíneknek - köztük a Pilvax kávéháznak, a Landerer és Heckenast nyomdának, az orvosi egyetemnek és Táncsics börtönének - ezúttal is a Városház tér épületei adnak otthont. A március 15-én 10.30 órakor kezdődő történelmi játék több mint száz fehérvári diák és a város fiatal színjátszóinak közreműködésével valósul meg. Előtte, már 9 órakor megnyílik a József-napi kézműves vásár a Városház téren, több mint harminc kézművessel, mutatványosokkal, árveréssel, népzenével, táncházzal. A szervezők külön programokkal, többek között március 15-próbával, kézműves foglalkozásokkal készülnek a gyerekek számára, a Petőfi-szobor melletti parkban pedig a Fehérvári Huszárok tartanak bemutatót, ugyancsak 9 órától.

A forradalmi események után kezdődik a város és a megye közös ünnepsége, amelyen beszédet mond Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Cser-Palkovics András polgármester, majd a résztvevők átvonulnak a Fekete Sas Szállóhoz, és megkoszorúzzák a forradalom fehérvári helyszínének emléktábláját.

Kapcsolódó anyagok: