2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Magashegyi a FeZeNben

2014. április 08., 23:45 [Boom Produkció ]

A Magashegyi Underground ad koncertet a HS7 társaságában április 12-én, szombaton 21 órától a FeZeN Klubban.

A Magashegyi Underground egyedi hangulatú zenei világával folyamatos lendületet biztosít magának az egyre szélesebb rajongói tábor további gyarapítására. A szöveg és a zene hangulata néha abszurd ellentmondást sugall. A vidám dallamok és a keserédes mondanivaló disszonanciája, izgalmas élmény elé állítja a hallgatót és biztos, hogy első hallásra ott marad valami a fejekben.

Tavaly megjelent, Tegnapután című albumukat a kritikusok és a közönség is nagyon szerette. A lemezről kimásolt mindhárom sláger - Álmatlanság, Árnyék, Esőnap - volt a hónap legjátszottabb dala a Petőfi Rádióban.

- Sokan értik úgy, hogy a Tegnapután lemezünk nőiesebb lett, mint az Ezer Erdő - mesélte Bocskor Bíborka. - Mi nem gondolkodtunk szétválasztóan, az érzéseket, érzeteket szerettük volna kibontani egy-egy dal formájában. Mint énekes tolmács, ha a nagyon alapértelmezett dimenzióból nézzük, akkor mondhatjuk, hogy a mérleg oldalát a nőiség oldalára húztam. Annyira azért nem konceptuális a lemez, hogy a dalok egy dramaturgiai ívet kövessenek, legtöbb dal ugyanazt a vég előtti pillanatot próbálja kibontani, értelmezni, megtalálni, az Eső című dalban is ez történik, az utolsó előtti pillanatról szól, ennek az immanens tragédiájáról, arról a pillanatról, amikor az ember rádöbben, hogy valami nagyon nagy értéket veszít el végérvényesen, és tudja, hogy ez az ő felelőssége. Ezt a kemény érzetet szerintem még erőteljesebbé teszi az általunk választott könnyedebb hangulatú dallamvilág. Összefüggés annyi van benne, mint az életben a dolgok közt.

Kapcsolódó anyagok: