2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Magashegyi: Tegnapután

2013. május 08., 23:45 [PR Garden]

A Petőfi Kultúrtér közönségének mutatja be hamarosan megjelenő új, Tegnapután című nagylemeze dalait a Magashegyi Underground május 11-én, szombaton 21.30-tól. Vendégzenekar: Naked truckers.

A folyton új utakat kereső, kísérletező és önmaga lehetőségeit tágító Magashegyi Underground hamarosan új nagylemezzel jelentkezik.  A Tegnapután című albumról a Rázz fel és az Álmatlanság című dalokat már játsszák a rádiók, illetve a zenekar egy-két új szerzeményt meg is megmutatott harmadik, teltházas szimfonikus koncertje közönségének februárban a Művészetek Palotájában.

Az elmúlt évek népszerű slágerei mellett - mint a Metróhuzat, a Szeplős váll, az Anglia vagy a Szívtakarítás - a készülő lemez vadonatúj szerzeményeit most élőben hallhatja a fehérvári közönség is a lemezbemutató koncerten.

- Az album a zenekar eddigi életművéhez képest is sokszínű lesz, hiszen az elektronikus zene modern hangszínei és az amerikai neofolk hatásai ugyanúgy megtalálhatók lesznek az új anyag hangszerelésében. Ugyanakkor az elmúlt másfél év szimfonikus fellépéseinek hangzása és a játék lehetőségének folytatása óhatatlanul beleivódott a fülünkbe, ezért ez a hangulat tetten érhető lesz az új album néhány dalában. Emellett szerettük volna az élményt is felidézni, ezért a februári MüPa-koncertünk anyagából egyórás felvétel készült, ami az új lemez DVD-mellékleteként jelenik meg - mondta Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője.

A zenekar készülő lemezének a hangvétele is változik. A Tegnapután dalai még személyesebbek, erőteljesebbek, sőt nőiesebbek lesznek, ugyanis a zenekarral évek óta dolgozó szövegíró, Tariska Szabolcs egy kapcsolat történetét öntötte dalokba egy nő szemszögéből. Két új dalban az egyik legígéretesebb fiatal kortárs költő, az Akkezdet Phiai tagja, Závada Péter mutatkozik be szövegíróként. Szinopszis című verséhez a zenekar írt dalt, míg egy másik szerzemény esetében ő írt rapszöveget a Magashegyi Underground által komponált zenei alapokra. Ugyancsak szerzőtársként és vendégművészként közreműködik az új lemezen Beck Zoltán, a 30Y zenekar frontembere.

Kapcsolódó anyagok: