2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Madármentés - lélekmentés

2014. február 17., 22:42 [fehervar.net] G. V.

Nagyszabású ünnepség keretében nyitották meg a székesfehérvári Vadmadárkórház országos rajzpályázatának alkotásaiból válogatott tárlatot a Köfém Művelődési Házban.

Február 11-én délután zsúfolásig megtelt a művelődési ház kamaraterme, ahol a megjelenteket Simon József igazgató mellett dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő köszöntötte, majd dr. Berkényi Tamás, a vadmadárkórház vezetője mutatta be az intézmény céljait, feladatait, terveit, s jelenlévő betegeit. Az alapítvánnyal szoros kapcsolatot ápoló Ezredéves Általános Iskola két diákja, Gyenes László és Násfai Ádám Petőfi Sándor Három madár című versét szavalta el, a Sukorói Általános Iskola 2. osztályos diákjai pedig előadták A boldogság kék madara című színdarabot Hartalné Zsigmond Bernadett tanárnő felkészítésével.

Az est sokak által várt fénypontja a rajzpályázat székesfehérvári különdíjainak átadása volt. A díjakat dr. Dienesné Fluck Györgyi és Horváth Hella, a Vadmadárkórház önkéntese adta át a gyerekeknek. A programot a Bugajakab együttes műsora zárta, akik zenével invitálták a közönséget a kiállítás képei közé.

A 65 rajzból és 11 fotóból álló kiállítást március 3-ig tekinthetik meg az érdeklődők a kiállítás nyitvatartási idejében, s fogadnak iskolás csoportokat is, akik nem csak a rajzokat nézhetik meg, de egy rövidfilm segítségével is ismerkedhetnek a természetvédelem fontosságával.