2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Inspiráció

2012. július 08., 17:04 [] Fotó: G. I.

Sándor Szilvia és Lévai Zsuzsanna festményeiből nyílt kiállítás a Platán Galériában. A július végéig megtekinthető tárlatot Stancsics Erzsébet író, költő és kritikus ajánlotta a jelenlévők figyelmébe, zenéjével vidámságot varázsolt Tokodi Tünde ütőgardonon és Fazekas Egon magyar tekerőn.

A fehérvári alkotók már két éve fejlesztik festészetüket az Ősi Kovács Alkotóműhelyben. Négy éve kezdtek festeni az SMV Festőtanodában, ahol két kurzust végeztek el. Emellett alkotótáborokban, más rajztanároktól is tanulnak. Képeikben a színek dominálnak: keresik az élet adta szépségeket, örömöket, főként ez inspirálja őket a festésben.

Lévai Zsuzsanna így ír a képei alatt olvasható bemutatkozó írásában: "Inspirál: a szépségek a természetben, a boldog pillanatok az életben, a pokol, mikor rámtalál, az örömszerzés, és inspirál a "Múzsám"! Eddig a múlt pillanatai ragadtak meg, mostanra a jelent és a jövőt festem!"

Sándor Szilvia különös kedvvel fest épületeket, tájképeket és virágokat, melyek nem mindig öltenek realista formát. Színei tükrözik a festészet és az élet iránti szenvedélyét. Képei akril és olajfestmények.