2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Ízek és programok kavalkádja

2012. szeptember 23., 19:48 [fehervar.net] L. M.

Ismét Lecsó utca volt a Várkörút: 540 baráti társaság, céges csapat bográcsában rotyogott a népszerű étel. Néhány bográcsban más étel, például pörkölt vagy paprikás krumpli főtt, és sokan gyújtottak tüzet az évek óta divatos tárcsák alatt is.

A Lecsófőző Vigasság népszerűsége töretlen: idén 540 csapat szállt versenybe a Lecsókirály címéért Fehérvár gasztronómia fesztiválján, amelyet a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. szervezett az önkormányzat támogatásával. A közös főzés igazi közösségi élmény, piknik hangulattal - többen még táncra is penderültek az utcán, és volt olyan csapat is, ahol a lecsóra várva születésnapot is ünnepeltek, tortával, koccintással. A Fő utcán és a Városház téren kirakodóvásárt rendeztek, a Romkert mellett pedig játszóutcát rendeztek be a gyerekeknek.

A főzőcsapatok vetélkedése közben színpadi programok is szórakoztatták a közönséget, fellépett többek között a Just Dance, a Helyőrségi Zenekar és Szomor György, Szakos Andrea, Váradi Eszter Sára és Keller János. Nagy sikerű bemutatót tartottak a helyi és környékbeli zumba trénerek, akik megmozgatták a közönség hölgytagjait is.

Kapcsolódó anyagok: