2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Ötszáz bogrács a Várkörúton

2011. szeptember 25., 00:29 [fehervar.net] L. M.

Rekord számú résztvevő nevezett az idei Lecsófőző Vigasságra: a Várkörút teljes hosszában rotyogott a bográcsokban a lecsó vagy a pörkölt, de készültek tárcsás húsok és más finomságok is.

A korábbi két rendezvényt, a Fehérvári Vigasságokat és a Lecsófesztivált összevonva most a szervezők kicsit átrendezték a megszokott helyszíneket: a lecsófőzőhelyek idén már nem kanyarodtak be a Rákóczi útra, hanem a teljes Várkörutat elfoglalták, a kirakodóvásár pedig maradt a Fő utcán és a Városház téren.

A Távírda utca torkolatában felállított színpadon egészen estig folyamatosan váltották egymást a fellépők: főként zenés és táncos produkciókat hívtak meg a szervezők. Nagy sikert aratott például a Just Dance Táncegyüttes - a csapat tagjai múlt századi hangulatot varázsoltak a színpadra, hiszen a 1920-as, 1940-es évek népszerű dallamait és táncait idézték meg. Meglepetésműsorral érkezett a Helyőrségi Fúvószenekar, akik Ruff Tamás karnagy vezetésével a népszerű fúvósindulók után könnyűzenét, filmzenét, musicaldalokat is játszottak, és valódi meglepetésként Fehér Adrienn is fellépett a fúvósok koncertjén - ő természetesen nem hangszeren, hanem hangszálakon játszott ;) Keller János és Váradi Eszter Sára operettcsokrot nyújtott át a közönségnek, akik közül sokan nyertek színházjegyeket a teátrum idei bemutatóira: a játékkérdéseket Quintus Konrád, a Vörösmarty Színház igazgatója tette fel.