2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Csillagok, csillagok...

2013. november 07., 12:03 [fehervar.net]

Kövi Szabolcs ad koncertet november 15-én 18 órától a Köfém Művelődési Házban. A koncert egyben gálaműsor is, amelyben bemutatkoznak a VAGYOK 2013 országos rendezvény legjobb produkciói is.

Október dereák zajlott az intézményben a Vakok és Gyengénlátók Országos Kulturális és Művészeti Találkozója, a VAGYOK 2013. A kulturális seregszemlét hatodik alkalommal rendezte meg a Székesfehérvári Első Lions Club: a látássérültek képzőművészeti alkotásaiból kiállítást láthattak az érdeklődők, majd a vakok és gyengénlátók a színpadot vették birtokba, különböző előadó-művészeti kategóriákban. A legjobb produkciókat a mostani gálaesten újra láthatja a közönség.

A VAGYOK gálaműsor után Kövi Szabolcs koncertje következik, Ladányi Tamás egyedülálló filmjével, Magyarország csodálatos éjszakai arcáról, népdalokra írt zenével. Az egyes jelenetek, kezdve az Őrségtől, Budapesten át a Hortobágyig, hazánk tájait ábrázolják harmóniában a Tejúttal, égi konstellációkkal, a Nap és a Hold mozgásával. A modern fotótechnika - gyorsított felvételekkel és panorámaképekkel - lehetőséget biztosított az egyes témák látványos képi tolmácsolására. A filmhez íródott zene magyar népdalokra épül, melyben az élő hangszereket - furulya, fuvola, duda - modern hangzások kísérik.