2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Dupla koncert a Műhelyben

2012. március 05., 23:56 [spartakmusic]


Esti Kornél

Közös turnén szerepel a Sziget Nagyszínpadot is megjárt Esti Kornél, és az egyik legeredetibb magyar rockzenekar, az Óriás. A turné első állomása a fehérvári Műhely Kávéház, ahol március 10-én, szombaton 21 órától koncertezik a két zenekar.

Az Esti Kornél első lemeze, az Egytől-egyig 2009-ben jelent meg. A brit gitárzenei hagyományokból és a magyar underground zenei világának ötvözéséből felépülő fiatalos, energikus dalaiknak köszönhetően az egyik legkedveltebb koncertzenekarrá léptek elő. 2010 nyarán a Kispál és a Borz búcsúkoncertjén előzenekarként felléptek a Sziget Fesztivál Nagyszínpadán, de emellett az összes nagy fesztiválon is megfordultak már. Második lemezük, a Boldogság, te kurva 2011 végén került a boltokba.


Óriás

Hangos rock, ami dallamos, néhol kemény, de közben a lelket is simogatja, néhol könnyed, de nem nyálas? Az Óriás igennel válaszol az előbbi kérdésekre, és talán ezért is vált szokássá 2008-as színrelépése után űrbetöltőnek, dobbantásra képesnek titulálni az odalépős, mégis fülbemászó gitárzenében utazó budapesti zenekart. Az ötletes klipjeivel is nevet szerző kvartett 2010-ben jelentette meg Példák hullámokra című második nagylemezét, de nem ült sokáig tétlenül a remek fogadtatású korongon: 2011 novemberében Takács Zoltán "Jappán" vezényletével rögzítette öt számból álló, Gondalapos című lemezét.