2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

„Mennyi könyv – és mind a miénk lehet!”

2013. június 06., 22:10 [fehervar.net] L. M.

Hatalmas vastaps fogadta a 84. Ünnepi Könyvhetet és a 12. Gyermekkönyvnapokat megnyitó Csukás Istvánt ma délelőtt a fehérvári Városház téren.

"Mennyi könyv - és mind a miénk lehet!" - mondta a népszerű Kossuth-díjas író, költő, aki szerint az olvasás játék és szórakozás, és megnyitóbeszédét is eme könnyedség jegyében mondta el. Az országos megnyitó zárásaként az első Vajda János-díjat is átadták Szegedi Kovács Györgynek.

1989 után most először volt vidéken a Könyvhét országos megnyitója. A pavilonokban már folyik az árusítás, a Vörösmarty Mihály Könyvtár standján a kölcsönzés és az ingyenes beiratkozás is. Szinte valamennyi pavilonnál találunk kedvezményes áron kínált könyveket az ünnepre megjelent kötetek mellett. A június 13-ig tartó könyvhét idején rendezik meg az első Réber László konferenciát, Janikovszky Éva emlékkiállítás is nyílik, és felavatják Weöres Sándor domborművét a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületénél. Az irodalmi rendezvénysorozatot koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok színesítik, és a Vörösmarty Mihály Könyvtár idén is megrendezi a Könyvtári Éjszakát.Kapcsolódó anyagok: