2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Kölyök juniális

2014. június 26., 18:57 [fehervar.net] L. M.

"Vízivárosi Kölyök Juniális" címmel szervez ingyenes gyermekrendezvényt június 28-án, szombaton reggel 9 órától a Budai úti Interspar parkolójában a vízivárosi Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Iroda (LISZI).

Tavasszal nyitotta meg kapuit a vízivárosi Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Iroda. A LISZI-program során több "nagyrendezvényt" is szándékukban áll megvalósítani, az egyik ilyen alkalom a Vízivárosi Kölyök Juniális.


A programról Schéda Zoltán, a Vörösmarty Rádió vezetője, Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő, a rendezvény védnöke és Bakonyi Csilla, a LISZI közösségszervező koordinátora tartott tájékoztatót


A Budai úti Interspar áruház parkolójába telepített játékokkal színes programlehetőséget kínálnak a látogatóknak, és a gyerekek számos olyan programelemmel is találkozhatnak, amivel az értékrendjüket tudják fejleszteni. Ezeket a szervezők elképzelései szerint úgy tennék, hogy a gyerekek észre sem veszik, gyakorlatilag játszva tanulnak. Az egyik ilyen terület a fogyatékkal élők helyzetének ismertetése, a másik a rendvédelmi szervek testközelbe hozása.

A program megvalósításában segítségükre lesz a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, akik különböző érzékenyítési eszközöket hoznak a helyszínre, a KAP-TÁR Ifjúsági Iroda, a Videoton FC és Stopli, illetve képviselteti magát a Honvédség Toborzási Irodája, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Székesfehérvári Városi Rendőrkapitányság is. A helyszínről folyamatosan adást sugároz a Vörösmarty Rádió panoráma stúdiója, ahol gyerek társ-műsorvezetők segítik a munkát, illetve számos színpadi program is színesíti a napot.

A reggel 9 órai ünnepélyes megnyitót követően a gyerekek kölyök zumbával indíthatják a napot, majd 10 órától kezdődik Mits Péter gyerekkoncertje.  Az ebédet követően pedig 14 órától Nyári Bernadett A sündisznó című bábelőadását nézhetik meg a kicsik, majd a Főnix Rock and Roll egyesület fellépése zárja a sort.

A helyszínre érkezők a regisztrálást követően egy karszalagot kapnak, amire az állomásokon történő sikeres teljesítést követően matricákhoz jutnak. Aki valamennyi matricát begyűjti, az nyereményt kap. A nap során játékokkal, vetélkedőkkel színesítik a juniálist.

A rendezvényre látogatók a következő programok közül válogathatnak: társasjáték sátor, légvár, készségfejlesztő játékok, csörgőlabda-pálya, kerekesszékes akadálypálya, kerékpáros ügyességi pálya, közlekedési teszt, interaktív nyomrögzítés, ördöglakatok, minigolf, óriás képkirakó, lovagi tornajáték, óriás dominó, íjászpálya, mini labirintus, fecskendővel célzó verseny, füstsátorból való mentés, repülőgép szimulátor, fegyversimogató, lézeres fegyver lövészet, óriás vár. Valamennyi program ingyenes.