2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Iskolán innen és óvodán túl

2012. november 10., 21:40 [fehervar.net] L. M., fotó: Oláh Dóra


A projektről Simon József és Quintus Konrád
tartott sajtótájékoztatót

Október eleje óta öt fehérvári és nyolc megyei nevelési és oktatási intézményben tart ingyenes beavató színházi, személyiségfejlesztő mozgásszínházi, drámapedagógiai és játszóházi foglalkozásokat a Köfém Művelődési Ház.

A Köfém Oktatási és Közművelődési Központ Nonprofit Közhasznú Kft. közel 30 millió forintos támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program "Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában" című pályázatán.

Az októberben indult projekt szakmai vezetője Quintus Konrád, a program megvalósításában többek között Tűzkő Sándor, Kozáry Ferenc, Orbán Eszter, Póta Beáta, Szilvási Dániel, Resetár Dániel, Ott Adrienn, Láposi Réka és Kiss László vesz részt.


Egy év alatt több ezer gyermeket szeretnénk
bevonni a foglalkozásokba

– A projekt keretében külön hangsúlyt helyeztünk arra, hogy olyan intézményekkel is kössünk együttműködési megállapodásokat, ahova hátrányos helyzetük miatt ritkán jutnak el ehhez hasonló programok – mondta el a fehervar.net-nek Simon József, az intézmény igazgatója. – A foglalkozások az iskolákban, óvodákban zajlanak, de témahét keretében színházi előadásokat a Köfém Művelődési Házban is tartunk. A nyár folyamán személyiségfejlesztő, tehetséggondozó tábort szervezünk három iskola tanulóinak. Az egy éven át zajló programsorozat zárásaként közös gálaműsorral készülünk mind a 13 intézmény részvételével. Terveink és reményeink szerint az elkövetkezendő egy évben több ezer gyermeket szeretnénk bevonni a foglalkozásokba, programjainkba, lehetőséget teremtve, hogy még jobban kibontakoztathassák a tehetségüket.