2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Utolsó állomásán a vándortárlat

2012. augusztus 10., 12:31 [fehervar.net] L. M.

Ötödik, egyben utolsó állomására, a KÖFÉM Művelődési Házba érkezik Kisné Laczkó Mónika és Kis Szabolcs "Mozdulatlan pillanat a gondolat tükrében" című természetfotó - vers vándorkiállítása augusztus 22-én.


Kisné Laczkó Mónika:
Könnyedén

A kiállítást Várkonyi Gábor festőművész és Kis Szabolcs író ajánlja a közönség figyelmébe augusztus 22-én, szerdán 17 órakor az ALCOA-KÖFÉM Oktatási és Közművelődési Klubház kamaratermében. Néhány fotót kivetítenek és pár költemény is megelevenedik, majd a jelenlévők Kövi Szabolcs CD-ről felcsendülő zenéjére tekinthetik meg a tárlatot.

"Az összhatásra törekedtünk és a 'természetszerető' gondolkodásra szeretnénk motiválni minden látogatót. Az ember csak a természetben tud kiteljesedni, harmóniában élni. A gondolataink, érzelmeink megindítója, nélküle elárvulunk a mesterséges világban. Természetesen a fejlődés lehet pozitív, környezettudatos mértéktartással és az igaz értékek megbecsülésével. Kérdés az, hogy időben észrevesszük, ami még körbe vesz, a természetes környezetet vagy lemondunk róla? A jövőben is szükségünk lesz fákra, levegőre és tiszta gondolatokra!

Reméljük, hogy a kiállítás megtekintése során a művészeti megközelítés bemutatja a sokrétű környezetünk arcát. Szeretnénk, ha ezáltal többen közelednének a valaha elfeledt anyatermészethez.

Ébredjenek lelkünkbe érzések, gondolatok, élvezzük kincseink szépségét, tegyünk érte!" - mondják kiállításukról az alkotók, akik a záró tárlatra meglepetéssel is készülnek.

A megnyitó után, 18 órakor kezdődik Kis Szabolcs második felolvasó estje. A látogatók emberi érzésekkel, gondolatokkal teli verseiből és elbeszéléseiből színpadias előadásmódban kapnak ízelítőt, egy kisebb történetbe ágyazva, amelynek témái: gyermek és a természet, szerelem, életérzések, hit.

A természetfotók és versek szeptember 5-ig láthatóak, az intézmény nyitvatartási idejében.