2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Premierre készül az aranyalmás

2012. március 17., 13:19 [fehervar.net] L. M., fotó: Bagi Péter

Már próbálgatja Verona hercegének jelmezét Keller János: többek között a Rómeó és Júlia részletei is szerepelnek a SingSingSing 3. musical show-ban.


Verona hercege és alattvalói a próbán

Tucatnyi világhírű musical harminc feledhetetlen dala, két tucat művész látványos előadásban - ez a SingSingSing, ami negyedik éve fut töretlen sikerrel a Veszprémi Petőfi Színházban, és Fehérvárról is rengeteg nézőt vonz. A látványról ötletes díszlet, stílusos és korhű jelmezek, profi táncosok gondoskodnak, a változatosságról pedig Szakál Attila koreográfus-rendező, aki 2012-ben már a show harmadik verzióját állítja színpadra, a premier március 23-án lesz.

- A siker elsősorban magának a műfajnak köszönhető: nagyon sokan szeretik a musicalt, ahogy az operettet is - vélekedik Keller János, a Vörösmarty Színház művésze, akinek a Fejér Megyei Hírlap olvasói nemrég megszavazták a lap Aranyalmáját. - Aztán, aki eljön egy előadásra, megkedvel bizonyos művészeket, és már miattuk is jön a következőre. Amikor a SingSingSing I-et bemutattuk, újdonság volt Veszprémben, de nagyon hamar kialakult az országos rajongótábora, hiszen az olyan fellépők, mint Füredi Nikolett, Feke Pál, Szomor György, Vastag Csaba vagy Vastag Tamás messziről is odavonzzák a közönséget. Az is növeli a show vonzerejét, hogy szinte keresztmetszetet adunk egy-egy musicalből azzal, hogy szituációba helyezzük a dalokat, jelmezeket, kellékeket használunk: valódi színházi élményt nyújtunk. Rengeteg munka előzi meg a premiert, főként a táncosok részéről, akik elképesztő módon dolgoznak - több számba is belenéztem, és nagyon ígéretes, amit csinálnak.

- A korábbi SingSingSingekben mindig akadt számodra különleges feladat, még macskának is beöltöztél - most is vár rád hasonló kihívás?


Az új show-ban nehéz énekes feladatokat kapott

- Ilyen jellegűek nem, viszont nagyon nehéz énekes feladatokat kaptam, úgyhogy most ezt az oldalamat szeretném megmutatni. Ha csak arra gondolok, hogy A párizsi Notre Dame-ból kell elénekelnem a Két örvény című dalt, ez már önmagában is nagy énekesi kihívás - hetek óta minden nap gyakorolom az új dalaimat. Hasonlóan nagy feladat lesz a Verona a Rómeó és Júliából: ezt a dalt már nagyon sokan, sokféleképpen adták elő, én megpróbálom a saját habitusomhoz igazítani.

- Magyar musicalek és rockoperák mindig szerepelnek a show-ban.

- Fontos dolognak tartjuk, hogy magyar darabok is helyet kapjanak a palettán, hiszen méltán vagyunk büszkék azokra a fantasztikus magyar musicalekre, amelyek az elmúlt évtizedekben születtek. A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című régi klasszikus is bekerült a produkcióba, de megszólalnak a vadonatúj Monte Cristo grófja részletei és a Made in Hungária slágerei is. A magyarországi ősbemutató is hagyomány már a produkcióban, és ebből most is kettő is lesz, de a részleteket a premierig titokban tartjuk. Vannak más hagyományok is, például az, hogy a második felvonást mindig a Buch Tibor - Keller János - Vastag Csaba hármas kezdi, a nézők között. Az első SingSingSingben a Lehetsz királyt adtuk elő így, a másodikban a 220 felett című számba vontuk be a közönséget, most a The Wedding Singer egyik dalával készülünk erre. Bízom benne, hogy a közönség ugyanolyan lelkesedéssel fogadja a produkció harmadik "kiadását", ahogy az előző kettőt is, és hosszú életű lesz a sorozat.

Kapcsolódó anyagok: