2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Újra Történelmi Kavalkád

2011. július 29., 21:12 [ÖKK]

Augusztus 6-án felvonulással kezdődik és összesen négy hétvégén át tart a Történelmi Kavalkád. Az eredeti történelmi díszletek között, szombatonként és vasárnaponként ismét bátor lovagok, csepűrágók, langaléta gólyalábasok, énekmondók, régi és újkori zenét játszó muzsikosok szórakoztatják a belvárosban járókat.

Az érdeklődők nagy örömére idén is látható lesz a tavalyi év egyik legnépszerűbb programja, az Élő-Képes Krónika, amely Európa-szerte egyedülálló, látványos, szórakoztató idegenvezetés Székesfehérvár belvárosában. A Szabad Színház művészei lendületes, változatos technikai eszközök segítségével mutatják be  Székesfehérvár fontosabb nevezetességeit. Az idegenvezetések 11.00 és 17.00 órakor kezdődnek,  a csoportokat a Zombori Zenekar tagjai kísérik. A négy hét alatt látványos bemutatót tart az I. András Király Lovagrend, a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje-Honvéd Szondi György SE,  a Szabad Királyi Lovagok Egyesülete, a Fehérvári Huszár Egyesület, valamint a Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület, illetve bekapcsolódnak a Csőszi Hagyományőrzők is.

A gyerekek, családok találkozhatnak a győri Hangraforgó Együttessel, Benkő András kobzos énekmondóval, a Cantilena és Tabulatúra Régizene Együttesekkel, a Zombori Zenekarral és a Musculus Vokalis Együttessel. Augusztus 20-án, Szent István napján Kátay Zoltán énekmondó szerepel a programban. A kavalkádot a belváros utcáin, a Városház téren, a Hősök terén, a Zichy ligetben, valamint a Várfal Piac téri, illetve a Szent László parkra eső füves területein rendezik meg. A részletes programokról külön szórólapokon és plakátokon értesítik a közönséget.

Kapcsolódó anyagok: