2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

A Katalinokat köszöntötték

2012. november 25., 22:03 [fehervar.net] Fotó és videó: G. I.

Az idei Katalin-napon is hatalmas tömeg gyűlt össze a város legnépszerűbb szobránál, Kati néninél: a hagyományos városi ünnepség résztvevőit, köztük a Katalinokat Cser-Palkovics András polgármester és Földi Zoltán felsővárosi képviselő köszöntötte.

Ünnepi műsort a Tilinkó zenekar szolgáltatott, az eseményhez illő harapnivalóról pedig a Hagyományos Piacokért Egyesület és a Fehérvári Polgárok Egyesülete gondoskodott.

"Kati néninek mem csak ilyen ünnepnapokon, hanem hétköznapokon is sok látogatója van, idejönnek hozzá, megsimogatják - esetleg épp az orra hegyét -, szerencsét kívánnak ezzel maguknak, családjuknak" - mondta köszöntőjében Cser-Palkokics András, aki arról is beszélt, hogy a város vendégeit kísérve minden alkalommal el kell mesélnie a szobor történetét. "Mindenkit megszólít ez a szobor, és ha nem is tudják pontosan, hogy ki volt ő, érzik, hogy bensőséges, baráti hangulatot sugároz" - tette hozzá a polgármester, és köszönetet mondott Kocsis Balázs szobrászművésznek is, aki Kati néni mellett Mujkót is megálmodta és elkészítette a székesfehérvári belváros számára.

Az ünnepség  a Szent Sebestyén-templom előtti téren folytatódott, ahol Vargha Tamás országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, Nyárai-Horváth István plébános pedig Szent Katalin vértanúságáról beszél. A hagyományos batyubál sem maradt el:a Felsővárosi Közösségi Házban először a felsővárosi óvodások adtak műsort, majd az Alba Regia Táncegyüttes Senior csoportja vette birtokba a színpadot, a talpalávalót a Szedtevette zenekar húzta.