2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Hatan jutottak tovább

2012. szeptember 16., 12:50 [fehervar.net] L. M.

Több tucat versenyző indult a KWC karaoke világbajnokság fehérvári selejtezőjén, amelyet szeptember 15-én rendeztek a The Club West Side-ban. A legjobb öt női és öt férfi versenyző jutott tovább a megyei versenyre, amit rögtön a fehérvári után tartottak – innen a legjobb három női és férfi énekes az országos döntőben versenyezhet.


Csali Dávid

Az egymillió énekes hazája vagyunk, az egymásba érő tévés tehetségkutatók castingjára várakozók végeláthatatlan sorát elnézve ez nem kétséges. Ezért aztán nem meglepő, ha a karaoke világbajnokság fehérvári selejtezőjére jelentkezett több tucat versenyző többsége is tehetséges énekes, így számtalan profi produkciót láthattunk a West Side színpadán.

A ringbe szálltak többnyire remek hanggal voltak megáldva, némelyikük még előadói érzékkel is rendelkezett, és a közönséget is magával tudta ragadni. Sok múlik persze a dalválasztáson is – itt ugyan nem hangzott el a jótanács, de egy másik fehérvári énekversenyen sűrűn hallottuk, hogy ilyen jellegű versenyen nem szabad hosszú, unalmas és kevesek által ismert dallal indulni, mert azon a zsűri és a közönség is elalszik. Dinamikus, pergős dalokkal könnyebb megfogni a zsűrit és a közönséget, és persze az sem árt, ha a versenyző nem csak cövekként áll és énekel a színpadon, hanem megmozdul, belakja a színpadot, bevonja a közönséget – röviden: előadja a dalt.


A zsűri feszülten figyel

Magyar dallal kevesen szálltak versenybe, ennek talán az is oka volt, hogy a szervezők már előre közölték: nemzetközi színpadra csak világnyelven előadott dallal lehet lépni, tehát a második fordulóra már nem célszerű magyar számot megjelölni. A színpadról az elmúlt év(tized)ek legkülönbözőbb slágereit hallottuk a Guns N' Rosestól az ABBÁ-n át Korda Györgyig, Celine Diontól Cserháti Zsuzsán át Elton Johnig.

Ének- és táncversenyekre általában sokkal több lány jelentkezik, mint fiú – nos, itt fiúkban sem volt hiány, az erősebbik nem nagyjából ugyanakkora számban képviseltette magát, mint a gyengébbik, és felváltva hallhattunk hölgyeket és urakat, ez a változatosság mindenképpen jó pont a szervezőknek.


A népes közönség főként a versenyzőkből
és családtagjaikból állt

Több olyan versenyző is a zsűri elé lépett, aki már rutinosan mozog a különböző színpadokon, láthattuk és hallhattuk például Csali Dávidot, akit a Vörösmarty Színház színpadán tehetséges gyerekszínészként ismerhetett meg a közönség, Schweininger Istvánt, az End of Paradise egykori énekesét, Abonyi Tibort, az Acoustring énekesét, Földesi Zalánt, a Viadana kamarakórus tenorját, és a szintén rutinos énekes Dézsenyi Zsófit, aki tavaly a Fehérvár Hangja megmérettetésen is indult.

Az országos döntőre végül három hölgy- és három férfi versenyző jutott tovább: Tóth Melinda Szilvia, Dézsenyi Zsófia, Bíró Veronika, Schweininger István, Abonyi Tibor és Földesi Zalán. A támogatók jóvoltából a versenyzőket ajándékokkal is meglepték, senki nem távozott üres kézzel.

A továbbjutók:


Dézsenyi Zsófia

Bíró Veronika

Tóth Melinda Szilvia


Abonyi Tibor

Földesi Zalán

Schweininger István

 

További képeink:


Kapcsolódó anyagok: