2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Új dalokkal érkezik a Jurij

2013. november 21., 21:43 [PR Garden ]

Magyarország első és egyetlen szocrock zenekara, a Jurij több új dalt is bemutat készülő nagylemezéről november 29-én, pénteken este a székesfehérvári Petőfi Kultúrtérben. Az est másik fellépője a fehérvári Lions of Suburbia.

A Táncolsz és élvezed, az L.A. és a Kék a pólóm című rádiós slágerek előadója, a Jurij zenekar sok-sok FEZEN fesztiválos és Fezen klubos fellépés után visszatér Székesfehérvárra. A fiúk november 29-én, pénteken este ezúttal a Petőfi Kultúrtérben táncoltatják meg a közönséget, és újdonságokkal is készülnek a koncertre.

- Négy-öt új számot mutatunk be a jövőre várható hatodik nagylemezünkről, amely stílusában és mondanivalójában követi majd a 2010-es Kitartás! I love you című lemezünk irányvonalát. A hangzása ugyanakkor kicsit nyersebb lesz, vagyis jobban visszaadja majd az élő koncertek hangulatát. Az est másik fellépője a fehérvári Lions of Suburbia lesz, akiknek a zenei stílusát nehéz lenne kategorizálni. Különböző műfajokból merítenek ihletet, így ska, swing, reggae, jazz és rythm and blues elemek is felbukkannak a számaikban - mondta Sándor Dániel, a Jurij zenekar dobosa.

A Jurij idén nemcsak a hazai nyári fesztiválokon és a klubokban koncertezett, hanem külföldön is bemutatkozott. A fiúk tavasszal Londonban léptek fel, szeptemberben pedig Berlinben, a 28. Nemzetek Fesztiválján képviselték Magyarországot

- Két koncertet adtunk ezen a háromnapos német rendezvényen, ahová Írországból, Dániából, Horvátországból és Lengyelországból is érkeztek fellépők. Nagyon jól éreztük magunkat, és olyan pozitív fogadtatásban volt részünk, amire nem is számítottunk. A fellépéseinkre sok Berlinben élő magyar eljött, de a helyi közönség is kíváncsi volt ránk. A visszajelzések szerint tetszett nekik a produkciónk, mert a koncertek után sok cd-nk talált gazdára, és meglepő módon főleg a német nézők vették meg a lemezeinket. A szervezők is elégedettek voltak, és már szóba került az is, hogy jövőre visszatérjünk a fesztiválra – tette hozzá Sándor Dániel.

Az újabb külföldi fellépések előtt a Jurij természetesen folyamatosan koncertezik itthon. A zenekar december 6-án a budapesti Gozsdu Manó Klubban, a két ünnep között pedig Debrecenben, valamint szűkebb hazájában, Nyíregyházán lép fel. A Jurij előző öt albumát és két kislemezét ingyen lehet letölteni a zenekar honlapjáról.

 

Részletek:

https://www.facebook.com/events/577196032326890/

www.jurij.hu

https://www.facebook.com/jurijzenekar